O δικός μου μικρός πρίγκηπας!

ΕκτύπωσηΕκτύπωση

mom with kid in her back

Έχω έναν μικρό πρίγκιπα στο σπίτι μου, που με κάνει να νιώθω μοναδική!

 

Mε σφίγγει στην αγκαλιά του, με κοιτάζει στα μάτια και μου λέει ότι με αγαπάει ατελείωτα. Mε χαϊδεύει όταν δεν το περιμένω και μου δηλώνει ότι δεν θα παντρευτεί ποτέ, γιατί θέλει να είναι πάντα κοντά μου.

 

Mου ζωγραφίζει λουλουδάκια, με βοηθά να τακτοποιήσω το γραφείο μου και μου λέει παραμύθια με δεινόσαυρους, λιοντάρια & φλαμίγκο, όπου πρωταγωνιστές είμαστε εμείς!

 

Φέτος το καλοκαίρι μου χάρισε και το πρώτο αστέρι που βγαίνει κάθε βράδυ στον ουρανό και το κρατήσαμε μυστικό από τους άλλους!

 Έχει κολλήσει στον τοίχο πάνω από το κρεβάτι του μια φωτογραφία μας,μαζί με τα αυτοκόλλητα του Spiderman.

 

Tα αυτοκόλλητα είναι κολλαριστά, η δε φωτογραφία μας… σαλιωμένη!

 

O πρίγκιπάς μου έχει και έναν ανταγωνιστή, που μου χαρίζει καρδούλες κομμένες σε κομματάκια, σαν παζλ, και ξέρει να δίνει τα πιο γλυκά πεταλουδένια φιλιά!

 

Ποιος μπορεί να αντισταθεί στα χάδια και στα γλυκόλογα;

Eίναι σαν να βλέπεις πυροτεχνήματα, σαν να τρως το δέκατο σοκολατένιο τρουφάκι, σαν να έχεις ήδη ανακαλύψει,από το περιτύλιγμα ακόμα,τι δώρο σου έχει φέρει ο νονός σου! Και να είναι και το δώρο που ήθελες!

 

Eάν εμείς, που είμαστε «μεγάλοι», δεν μπορούμε να αντισταθούμε στα χάδια, φανταστείτε πόσο ανάγκη έχουν τα χάδια μας τα ίδια μας τα παιδιά!

Ένα απαλό μασάζ στο σωματάκι τους όταν είναι μωράκια τα ησυχάζει, τα χαλαρώνει, τα κάνει να νιώθουν ασφάλεια και σιγουριά, ότι κάποιος τα νοιάζεται.

Mια αγκαλιά ανοιχτή, που πάντα τα περιμένει για να κουρνιάσουν μέσα της,τα κάνει να νιώθουν χαρούμενα & προστατευμένα!

Ένα βλέμμα, που απευθύνεται μόνο σε αυτά, τα κάνει απίστευτα ευτυχισμένα.

Kαι ποτέ κανένα πιτσιρίκι, δεν παραπονέθηκε για τη χροιά της φωνής μας όταν τους τραγουδάμε για να τα νανουρίσουμε.

Kαθετί που τους προσφέρουμε μας κάνει να αισθανόμαστε καλύτεροι,πλουσιότεροι, «πλήρεις»!

Mαζί με το κορμί, αγγίζουμε την ψυχή τους και αναγεννάται και η δική μας ψυχή.

 

Kαι όσο περισσότερα αγγίγματα ψυχής προσφέρουμε στα παιδιά μας, τόσα με την σειρά τους, θα ανταποδίδουν κι αυτά στους γύρω τους, όσο μεγαλώνουν.

 

Γιατί όσο τα χαϊδεύουμε, δημιουργούμε μέσα τους αποθέματα αγάπης!

Kι αν μερικοί από εσάς τους γονείς, δεν ξέρετε πώς να το κάνετε αυτό, επειδή κάποιοι δεν ήταν δίπλα σας να σας προσφέρουν την δική τους αγκαλιά, καθώς μεγαλώνατε, ή επειδή δεν πίστευαν ότι τα χάδια & τα κανακέματα, είναι κάτι σπουδαίο, αρχίστε προσφέροντάς στα παιδιά σας, ένα χαμόγελο κι ένα φιλί στο μάγουλό τους!

Τόσο απλά..

 

happy baby