Τέλειο σώμα χωρίς ραγάδες!

ΕκτύπωσηΕκτύπωση

αντιμετώπιση ραγάδωνΤο καλοκαίρι έφτασε και οι εξορμήσεις στην παραλία ξεκινούν. Όπως είναι φυσικό, δεν θέλετε ένα σώμα με ραγάδες! Τι μπορείτε να κάνετε;

 

Αν τεντώσετε απότομα ένα ύφασμα, θα παρατηρήσετε ότι σε κάποια σημεία οι ίνες σχηματίζουν κενά, χωρίς, ωστόσο, το ύφασμα να σχίζεται. Αυτό ακριβώς το φαινόμενο παρατηρείται και στις ραγάδες, αφού τις προκαλεί το απότομο τέντωμα του δέρματος. Συγκεκριμένα, οι ίνες κολλαγόνου του δέρματός σας διαχωρίζονται σχηματίζοντας γραμμές στην επιφάνεια του δέρματος. Οι γραμμές αυτές στην αρχή έχουν ένα ροζ-κόκκινο χρώμα και σχηματίζουν εντύπωμα (δηλαδή η επιφάνειά τους βρίσκεται κάτω από την επιφάνεια του δέρματος).

Το ροζ χρώμα οφείλεται σε προσωρινή φλεγμονή και υποχωρεί μετά από έναν περίπου χρόνο. Ωστόσο, οι «χαραγμένες» γραμμές παραμένουν για όλη τη διάρκεια της ζωής, διότι αποτελούν μόνιμη βλάβη του δέρματος. Συνήθως εμφανίζονται εκεί όπου το δέρμα είναι πιο μαλακό και λεπτό, δεν πρέπει, όμως, να συγχέονται με την κυτταρίτιδα.

 

Ποια τα αίτια εμφάνισης των ραγάδων;

 • Απότομη αύξηση του ύψους κατά την εφηβεία.
 • Αύξηση (κυρίως απότομη) του σωματικού βάρους λόγω παχυσαρκίας.
 • Εγκυμοσύνη.

Η αντιμετώπιση

Καθώς πρόκειται για βλάβη που εντοπίζεται στο δίκτυο των ινών κολλαγόνου του δέρματος, σκοπός της παρέμβασης για την καταπολέμηση των ραγάδων είναι να αυξηθεί η πυκνότητα των ινών κολλαγόνου στα σημεία όπου εμφανίστηκαν οι ραγάδες. Aυτό μπορεί να επιτευχθεί:

 • Συντηρητικά, με επιθέματα τα οποία περιέχουν ουσίες που «θρέφουν» και «κινητοποιούν» τους ινοβλάστες, όπως η βιταμίνη C, η βιταμίνη E, τα φλαβονοειδή και άλλες φαρμακευτικές και μη ουσίες, που χρησιμοποιούνται ευρέως στη βιομηχανία ιατρικών καλλυντικών.
 • Επεμβατικά, με τη βοήθεια ενός πλαστικού χειρουργού που θα σας δώσει την κατάλληλη βοήθεια. Μάλιστα, για καλύτερα αποτελέσματα, η επεμβατική μέθοδος γίνεται σε συνδυασμό με τη συντηρητική αγωγή.

9 χρήσιμα tips

Πρέπει να γνωρίζετε ότι σε γενικές γραμμές για μία εκθαμβωτική εμφάνιση είναι σημαντικό να τηρείτε τα εξής:

 1. Αποφύγετε τον ήλιο κατά τις ώρες 11.00-16.00. Oι ακτίνες του ηλίου αυτό το χρονικό διάστημα της μέρας ευνοούν την εκδήλωση δερματικών παθήσεων.
 2. Τα αρώματα που περιέχουν αλκοόλ καλό θα ήταν να αποφεύγονται, γιατί αφήνουν σημάδια στο δέρμα (φακίδες, πανάδες).
 3. Aκόμη και ένα λιπαρό δέρμα μπορεί να αφυδατωθεί και αν μάλιστα χαρακτηρίζεται από έντονη ακμή, τότε χρειάζεται να δοθεί μεγαλύτερη προσοχή.
 4. H σωστή διάγνωση ενός αφυδατωμένου δέρματος αλλά και η μετέπειτα ενυδάτωσή του πραγματοποιείται με τη βοήθεια ειδικών μηχανημάτων.
 5. Εάν είστε σε περίοδο κύησης ή θηλασμού, αποφύγετε να συμμετάσχετε σε θεραπείες με μηχανήματα. ειδικών μηχανημάτων.
 6. Εάν θέλετε να ενισχύσετε τη θεραπεία σας κατά της κυτταρίτιδας, στο σπίτι, μπορείτε να φτιάξετε έναν πολτό από λάδι και χοντρό αλάτι και με ανοδικές-κυκλικές κινήσεις να κάνετε απαλό μασάζ στην περιοχή όπου εμφανίζεται.
 7. Στην περίπτωση που είστε λάτρης του καφέ και δεν μπορείτε να τον ελαττώσετε, προσπαθήστε να αποφύγετε το συνδυασμό καφέ, γάλακτος και ζάχαρης. Eίναι προτιμότερο ο καφές σας να έχει μόνο γάλα ή μόνο ζάχαρη.
 8. Mη διστάσετε να χρησιμοποιήσετε ειδικές μάσκες και peeling για την απόλυτη χαλάρωση και ενυδάτωση του προσώπου αλλά και του σώματός σας.
 9. Σε χώρες όπου επικρατεί έντονη ηλιοφάνεια, όπως είναι η χώρα μας, αντηλιακό θα πρέπει να χρησιμοποιείται όλο το χρόνο.

Προληπτικά μέτρα

 • Αποφύγετε τις απότομες αυξομειώσεις στο βάρος σας.
 • Ενυδατώνετε σωστά τον οργανισμό σας. Πώς; Πίνετε τουλάχιστον 8 ποτήρια νερό την ημέρα.
 • Χρησιμοποιείτε καθημερινά ενυδατική κρέμα σώματος. Αν το δέρμα σας είναι υπερβολικά αφυδατωμένο, επιλέξτε κάποιο προϊόν με πλούσια υφή.
 • Κάνετε peeling σώματος τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα.
 • Αλλάξτε τις διατροφικές σας συνήθειες και εντάξτε στο διαιτολόγιό σας τα φρούτα και τα λαχανικά.

Δείτε ακόμη: Μια δίαιτα αποτελεσματική & ρεαλιστική!

 

category: 
happy baby