ΤΑΥΡΑΚΙΑ (21/04-20/05)

ΕκτύπωσηΕκτύπωση

καπέλο ταχυδαχτυλουργού με αστέριαΜε βάση την Παιδική Αστρολογία μάθετε τα πάντα για το ζώδιο του παιδιού Ταύρος!

Ταύρος: Γενικά χαρακτηριστικά ζωδίου

 

Τα Ταυράκια, ως γνήσια παιδιά της Αφροδίτης, του πλανήτη δηλαδή που κυβερνά το ζώδιό τους, έχουν μια έμφυτη τάση προς την αισθητική, την καλοπέραση αλλά και την... τεμπελιά. Έχουν συνεχώς την ανάγκη της ασφάλειας τόσο σε συναισθηματικό αλλά και σε υλικό επίπεδο.

 

 Αρέσκονται στο χουζούρι και δύσκολα ξεβολεύονται.Το καλό φαγητό, μια βόλτα στην εξοχή, ένα δώρο, είναι πράγματα που μπορούν να ενεργοποιήσουν το μικρό χαριτωμένο Ταυράκι σας.

Δεν τους αρκεί να ονειρεύονται κάτι, πρέπει και να το δουν, να το αγγίξουν, να το μυρίσουν.Χρειάζεται να χρησιμοποιήσουν δηλαδή όλες τους τις αισθήσεις για να  κατανοήσουν μια κατάσταση ή ένα γεγονός. Τα Ταυράκια, λοιπόν, δεν είναι αργοκίνητα όπως ίσως νομίζετε, απλώς χρειάζονται το χρόνο τους για να κατανοήσουν απόλυτα το αντικείμενο που πρέπει να επεξεργαστούν. Όταν όμως ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία, στην συνέχεια διαθέτουν  αρκετή υπομονή αλλά & επιμονή, ώστε να κάνουν θαύματα!

 

Το κύριο χαρακτηριστικό τους, είναι η σταθερότητα. Οι αλλαγές θα λέγαμε ότι τα τρομάζουν. Θα πρέπει, λοιπόν, με πολλή προσοχή να χειρίζεστε τις οποιεσδήποτε αναγκαίες αλλαγές στη ζωή του μικρού σας μπόμπιρα.

Τα Ταυράκια συνήθως δείχνουν διστακτικότητα και επιφυλακτικότητα & πρέπει αρχικά να νιώσουν ασφάλεια, για να ανοιχτούν. Όταν σιγουρευτούν για την ασφάλειά τους, όμως, μπορεί να γίνουν πραγματικά αξιαγάπητα και να προσφέρουν σε εσάς και τους γύρω τους, αγάπη & τρυφερότητα.

 

 

Σχέσεις με τους γονείς τουσχέδιο με καρδιές

 

Το Ταυράκι είναι κτητικό, γι’ αυτό θέλει την απόλυτη προσοχή των γονιών του. Όμως πρέπει να προσέξετε τη συμπεριφορά σας, για να μη γίνει υπέραπαιτητικό και για να μη στηρίζεται  μόνο σε εσάς. Κάτι τέτοιο δεν θα του επιτρέψει να αναλαμβάνει τις ευθύνες του στο μέλλον.

Χρειάζεται, λοιπόν, στοργή και τρυφερότητα για να μεγαλώσει σωστά, χωρίς όμως υπερβολές. Πολλές φορές τα Ταυράκια προσκολλούνται σ’ έναν από τους δύο γονείς.

 

κουνιστό παιδικό αλογάκιΗ Υγεία του

 

Ευαίσθητα σημεία για τα Ταυράκια είναι ο λαιμός & τα όργανα που γενικότερα σχετίζονται με τις αισθήσεις. Προβλήματα με το λάρυγγα και τους αδένες είναι συνηθισμένα στα μικρά αυτού του ζωδίου, γι’ αυτό θα πρέπει να προσέχετε το Ταυράκι σας.

 Επειδή τα παιδάκια αυτού του ζωδίου είναι λαίμαργα και εύκολα ξεφεύγουν από το μέτρο, φροντίστε να ακολουθούν ένα ισορροπημένο διαιτολόγιο από υγιεινές τροφές, τις οποίες προσεχτικά επιλέγετε και σερβίρετε στο καθημερινό τραπέζι της οικογένειας από νωρίς.

 

Το φαγητό του

Το καλό φαγητό είναι η αδυναμία των παιδιών αυτού του ζωδίου, με αποτέλεσμα να γίνονται συνήθως παχύσαρκα. Η τάση τους αυτή για το φαγητό, προέρχεται από την απόλυτηπαιδικό φαγητό ανάγκη τους για συναισθηματική ασφάλεια.

Η βουλιμία που ίσως εμφανίζουν, είναι ένα μήνυμα ότι χρειάζονται περισσότερη αγάπη και τρυφερότητα στην ζωή τους. Φροντίστε λοιπόν να καλύπτετε εξίσου τόσο τις διατροφικές, όσο και τις συναισθηματικές ανάγκες του μικρού ή της μικρής σας.

Τα Ταυράκια, γενικότερα, αντιλαμβάνονται οτιδήποτε υπάρχει γύρω τους, κυρίως μέσω των αισθήσεών τους. Έτσι, λοιπόν, η γεύση,και κατά συνέπεια η διατροφή, παίζει καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξή τους αλλά και στη μετέπειτα συναισθηματική τους ισορροπία.

Στα μικρά αυτού του ζωδίου συνήθως αρέσουν οι έντονες γεύσεις –;όχι όμως απαραίτητα και η ποικιλία – μιας και έχουν την τάση να τρώνε κατά μεγάλα χρονικά διαστήματα τις ίδιες τροφές.

Εκτός όμως από τη γεύση, τα μικρά Ταυράκια δίνουν μεγάλη σημασία στην εμφάνιση και στο σερβίρισμα της τροφής. Αυτό σημαίνει βέβαια ότι ένα τραπέζι πλούσιο σε εδέσματα & όμορφο αισθητικά, είναι ό,τι καλύτερο για να νιώσουν τα ίδια ευτυχισμένα. Επίσης, θα μπορούσατε από τώρα να τα «εκπαιδεύσετε» και τα ίδια στην μαγειρική, καθώς το ενδιαφέρον τους από την μια θα σας εκπλήξει ευχάριστα, από την άλλη θα προσφέρει στα μικρά σας, βαθιά ικανοποίηση.

Κάτι που χρειάζονται απαραίτητα τα παιδιά της Αφροδίτης, είναι η επαφή με τη φύση. Γι’ αυτό, οι μικρές εξορμήσεις στην εξοχή, σε συνδυασμό με την υγιεινή διατροφή, βοηθούν αυτά τα παιδιά να μεγαλώνουν ισορροπημένα.

 

Ρούχα & Αξεσουάρ!

αρκουδάκιΤο πρακτικό ντύσιμο ταιριάζει στα Ταυράκια που χρειάζονται άνετα ρούχα ώστε να μπορούν να κινηθούν άνετα. Ταυτόχρονα όμως, πρέπει και να τους ταιριάζουν και αισθητικά.

Τα χρώματα που προτιμούν να φορούν, είναι συνήθως τα γήϊνα. Το σμαραγδί πράσινο, το φωτεινό κίτρινο, το γαλάζιο και το λιλά είναι επίσης μερικά από τα αγαπημένα τους χρώματα, της χρωματικής παλέτας που τα εκφράζει.

Αν και όπως αναφέρθηκε, τα Ταυράκια προτιμούν τα άνετα και πρακτικά ρούχα, συγχρόνως έχουν ακριβά γούστα και αυτό το προβάλλουν από τη μικρή τους ηλικία. Τα διάφορα αξεσουάρ, τους είναι απαραίτητα για την ολοκλήρωση του ντυσίματός τους, όπως γάντια, κασκόλ, κορδέλες, κλπ.

Είναι trendy παιδιά και το δείχνουν!

 

 

Διακόσμηση & style!

 

Η διακόσμηση του δωματίου του μικρού σας πιτσιρίκου ή πιτσιρίκας, πρέπει να έχει πρακτικές προδιαγραφές.μια φορά και εναν καιρό

Το Ταυράκι σας δεν θα ανεχθεί κάτι, όσο ωραίο και αν είναι, αν το αντικείμενο αυτό, δεν το εξυπηρετεί πρακτικά.

Επίσης, στο δωμάτιό του πρέπει να κυριαρχεί η φύση. Οτιδήποτε του τη θυμίζει, θα το κάνει να αισθάνεται ευτυχισμένο,  ήρεμο & χαλαρωμένο. Πίνακες, ζωγραφιές, διακοσμητικά αντικείμενα με θέματα παρμένα από τη φύση, είναι ό,τι καλύτερο γι αυτά τα μικρά πλάσματα του ζωδιακού κύκλου.

Φροντίστε, βέβαια, όσο μπορείτε, να εξασφαλίσετε αρκετό χώρο στο μικρό σας για να απασχολείται με τις κατασκευές του ή για το αγαπημένο του παζλ, δραστηριότητες που μεν το συναρπάζουν και βοηθούν στην ανάπτυξη της εξυπνάδας και της κριτικής του σκέψης, αλλά συγχρόνως χρειάζονται χώρο για να αναπτυχθούν.

 

 

Κλίσεις & δεξιότητες

Τα Ταυράκια είναι ιδιαίτερα ταλαντούχα παιδάκια. Έχουν δε  την ικανότητα, λόγω της υπομονής και της επιμονής που τα διακρίνει με ότι καταπιαστούν, να κάνουν τα ταλέντα τους πράξη.

 Η υλοποίηση, άλλωστε, των ονείρων τους είναι ό,τι ακριβώς χρειάζονται, για να μεγαλώσουν ευτυχισμένα και χαρούμενα.

ξύλινα τουβλάκιαΗ μουσική και το τραγούδι είναι ιδιαίτερα αγαπημένες ασχολίες για τα μικρά αυτού του ζωδίου. Ίσως το έχετε ήδη ανακαλύψει, εάν όχι βάλτε τους μουσική, τραγουδήστε και χορέψτε μαζί τους. Θα τα ενθουσιάσει και σε εσάς θα χαρίσει ευτυχία.

 Η μαγειρική επίσης είναι άλλο ένα μέσο, για να αξιοποιήσουν τη φαντασία τους αλλά & τις γαστρονομικές τους ικανότητες. Τα Ταυράκια για παράδειγμα, θα μπορούσαν να γίνουν καταπληκτικοί σεφ, αλλά και γευσιγνώστες.

Τα παιδάκια αυτού του ζωδίου έχουν αδυναμία σε οτιδήποτε έχει σχέση με τις κατασκευές και την δημιουργία. Τους αρέσει να φτιάχνουν, να συναρμολογούν, να δημιουργούν και να κάνουν χρήσιμα,  τα πιο απλά αντικείμενα. Η έννοια του χρήσιμου, γενικότερα, είναι κάτι που δεν πρέπει ποτέ να ξεχνά κάποιος που θέλει να εκπαιδεύσει ένα Ταυράκι.

 Επίσης, η διαχείριση του χρήματος αποτελεί κλίση & ταλέντο των Ταύρων, που πρέπει να αξιοποιηθεί κατάλληλα από μικρή ηλικία. Το χρήμα για τα παιδιά αυτά, είναι η προσωποποίηση της ασφάλειας και της σιγουριάς.

Οι σταθερές αξίες, γενικότερα, τα κάνουν να αισθάνονται ευτυχισμένα και ικανά να δημιουργούν, χωρίς άγχος, αλλά με κέφι.

 

Από τον  αστρολόγο Πέτρο Κατσαμάκη.

happy baby