Τα θετικά του να είστε έγκυος

ΕκτύπωσηΕκτύπωση

δυο γυναίκεςΣας παραθέτουμε 20 παρά 1 πράγματα που ποτέ δεν θα κάνατε, αν δεν ήσασταν έγκυος!

 

Nα αγορεύετε για ένα ολόκληρο δεκαπεντάλεπτο έχοντας για ακροατή τη γειτόνισσά σας και απαντώντας της στο ερώτημα «Πώς είστε, καλά;», περιγράφοντάς της με κάθε λεπτομέρεια τις ενοχλήσεις που νιώθετε εξαιτίας του πρησμένου σας –λόγω εγκυμοσύνης– στήθους, τα τελευταία σας ψώνια για το μωρό που σε λίγους μήνες θα φέρετε στον κόσμο ή το πρόβλημα της δυσκοιλιότητας που αντιμετωπίζετε, ενώ συνήθως τόσα χρόνια απαντούσατε στο παραπάνω ερώτημα με το κοινότοπο: «Kαλά, εσείς πώς είστε;».

Nα αγοράζετε δυο νούμερα μεγαλύτερα τα ρούχα που θα φορέσετε στους επόμενους μήνες που θα φουσκώσει η κοιλιά σας, ενώ μέχρι τώρα αγοράζατε 1-2 νούμερα μικρότερα υπέροχα συνολάκια με την ελπίδα ότι θα τα φορέσετε όταν αδυνατίσετε!

Nα κοιτάτε αρκετές φορές μέσα στην ημέρα τη φωτογραφία από το πρώτο υπερηχογράφημα του μωρού σας και να λέτε κάθε τρεις και λίγο σε γνωστούς αλλά ακόμη και σε αγνώστους που θα βρεθούν στο διάβα σας: «Kοίτα, να εδώ είναι τα ποδαράκια του, το μωρό μου έχει σχηματίσει τα ποδαράκια του, δεν είναι φανταστικό;».

Nα αλλάζετε κανάλι στην τηλεόραση γιατί στο ντοκιμαντέρ που παρακολουθείτε δεν αντέχετε να βλέπετε δυσάρεστες ιστορίες όπως, για παράδειγμα, τους θηλυκούς πιγκουΐνους να αποχωρίζονται τα μικρά τους για μήνες.

Nα μη δείχνετε ίχνος ενθουσιασμού με το καινούριο πανάκριβο κινητό της φίλης σας, αλλά αντίθετα να ενθουσιάζεστε με την πρόοδο που κάνει η τεχνολογία σε συσκευές για τη συνεχή παρακολούθηση του μωρού σας.

Nα σταματήσετε να παίρνετε το αγαπημένο σας τηλεοπτικό περιοδικό και αντ’ αυτού να δίνετε τα αντίστοιχα λεφτά για να αγοράσετε βιβλία εγκυμοσύνης και φυσικά πολύ λιγότερα για να αγοράσετε το περιοδικό μας!

Nα πετάτε άθελά σας ψίχουλα στον χαρτοφύλακα του κυρίου που κάθεται δίπλα σας στο μετρό, ενώ τον κοιτάτε με ένα βλέμμα σαν να του λέτε: «Aν δεν το έτρωγα αυτό το κουλούρι τώρα και άρα δεν έβρισκες ψίχουλα στον χαρτοφύλακά σου, θα ήταν πολύ πιθανό να έκανα εμετό μέσα σ’ αυτόν, οπότε να θεωρείς τυχερό τον εαυτό σου!».  

Nα φυλάτε σαν κόρη οφθαλμού (όπως ακριβώς κάνατε παλαιότερα με το ημερολόγιό σας όταν ήσασταν έφηβη) μια κρυφή λίστα με πιθανά ονόματα για το μωρό σας.

Nα υιοθετήσετε τον κανόνα των 3 γλυκών: Ένα το πρωί, ένα το μεσημέρι και ένα το βράδυ. Kαι φυσικά, αν παραβλέψετε ένα, το θεωρείτε αυτονόητο να το αναπληρώσετε εις διπλούν στο επόμενο γεύμα! (Θυμηθείτε, ωστόσο, τα πολλά γλυκά κάνουν κακό και στην περίοδο της εγκυμοσύνης).

Nα μην ασχολείστε πλέον με τα αέρια που έχετε και τις συνέπειές τους στον κόσμο που περιμένει μαζί σας στην ουρά στο ταμείο ή στο λεωφορείο. Eίστε έγκυος, τι να κάνετε; Οι φυσικές σας ανάγκες είναι ανεξέλεγκτες!

Nα πρέπει να αποχωριστείτε τη συλλογή με τα προκλητικά σας εσώρουχα και με βαριά καρδιά να υιοθετήσετε πιο φαρδιά και άνετα για την εγκυμοσύνη σας εσώρουχα. Yπάρχει, ωστόσο, λύση ώστε να επιλέξετε αντίστοιχα κομψά εσώρουχα εγκυμοσύνης.

Nα ανακαλύψετε ότι οι «βαθυστόχαστες» συζητήσεις που είχατε με τους φίλους σας μετά από την κατανάλωση αρκετού αλκοόλ, πλέον δεν έχουν την τιμητική τους, αφού όταν βγαίνετε μαζί τους πίνετε –και καλά κάνετε– μη αλκοολούχα ποτά.

Nα έχετε συνηθίσει τόσο πολύ στην ιδέα των επισκέψεων σε μικροβιολόγους, γιατρούς και φαρμακεία που πλέον έχετε ξεπεράσει τη φοβία σας για τις βελόνες!

Nα χρειαστεί να κατεβείτε από το βαγόνι του τρένου λίγα λεπτά αφότου μπείτε, γιατί σας έρχεται ναυτία από το σκόρδο που έφαγε κάποιος χθες βράδυ, το οποίο σας μύρισε.

Nα συνειδητοποιείτε με τρόμο ότι από τη στιγμή που μείνατε έγκυος οι βιομηχανίες γλυκών έχουν μειώσει αισθητά την ποσότητα των προϊόντων τους, αναγκάζοντάς σας να αγοράζετε πλέον την οικογενειακή συσκευασία για να ικανοποιήσετε τις λιγούρες σας. Kι εδώ σημειώνουμε το σοφό ρητό «Mέτρον άριστον!

Nα ξεχάσετε εντελώς το λόγο για τον οποίο επισκφθήκατε κάποιο κατάστημα καλλυντικών και να βρεθείτε ξαφνικά να χαζεύετε στο παιδικό τμήμα του εμπορικού κέντρου όπου βρίσκεστε καροτσάκια και φορμάκια για το μωρό σας.

Nα μην έχετε εμμονή με το πόσα κιλά θα πάρετε! Περαιτέρω σχόλια, φυσικά, δεν χρειάζονται.

Nα συγκεντρώνεστε στις ασκήσεις ανώδυνου τοκετού στο σταθμό του μετρό και να αφήνετε να περάσουν 3 τρένα  από την πλατφόρμα, προτού συνειδητοποιήσετε ότι και πάλι θα αργήσετε στη δουλειά.

Nα ανακαλύπτετε ότι η καινούρια σας αγαπημένη στάση στο κρεβάτι είναι ανάσκελα και να κοιμάστε όταν παρακολουθείτε τις ειδήσεις στην τηλεόραση, ενώ συνήθως κάτι τέτοιο συνέβαινε στον σύζυγό σας και μάλιστα του γκρινιάζατε γι’ αυτό.

 

happy baby