Tα μυστικά του τέλειου οικογενειακού πικ νικ!

ΕκτύπωσηΕκτύπωση

μπαμπάς και κόρη αγκαλιάTο πικ νικ στην εξοχή είναι μία καταπληκτική εμπειρία, που πρέπει οπωσδήποτε να ζήσετε.

Αυτή η αίσθηση ευδαιμονίας και ξεγνοιασιάς σε απελευθερώνει κυριολεκτικά. Είτε πρόκειται για ρομαντική εξόρμηση για δύο, για οικογενειακή εξόρμηση, ή για βόλτα με φιλική συντροφιά, θα περάσετε πολύ καλά! 

 

Εάν έχετε και παιδιά στην οικογένεια ή στην παρέα, τότε το πικ νικ επιβάλλεται! Ως παιδί έχω ζήσει αυτή την ανεπανάληπτη εμπειρία αρκετές φορές. Ως μητέρα το έχω προσφέρει δεκάδες φορές στα παιδιά μου.

Σε πάρκα, στην εξοχή, στη θάλασσα ή απλά στο... μπαλκόνι ή στην αυλή σας, με την κατάλληλη προετοιμασία θα περάσετε αξέχαστα.

 

Σημασία έχει η διάθεση!

Αυτό που μετράει πάνω απ’ όλα είναι η καλή διάθεση. Η Καθαρά Δευτέρα πλησιάζει, οπότε να η ευκαιρία για το πικ νικ σας. Επιλέξτε μια σχετικά κοντινή τοποθεσία. Απευθυνθείτε στους φίλους και τους συγγενείς που πιστεύετε ότι θα τους άρεσε μία αλλαγή από τα καθιερωμένα και πείτε το στα παιδιά! Από εκεί και μετά αφεθείτε στην περιπέτεια. Καλύψτε όλα τα ερωτήματα και τις απορίες που μπορεί να δημιουργηθούν στους συγγενείς και στους φίλους σας. Μιλήστε για το πόσο θα το ευχαριστηθείτε όλοι εάν κάνετε κάτι διαφορετικό και ξαναθυμηθείτε τα παλιά, όταν ως παιδιά κάνατε παρόμοιες εξορμήσεις στην εξοχή με τους δικούς σας. Συζητήστε για τα φαγητά, για την ώρα αναχώρησης, για το ποιοί θα απαρτίζουν την παρέα και ζητήστε να σας απαντήσουν σε 3 ημέρες. «Στη βράση κολλάει το σίδερο» λέει μία παροιμία.

 

Τα απαραίτητα κάθε πικ νικ!

Για να είναι πετυχημένο το πικ νικ σας, χρειάζεστε τα εξής:

  • μια κουβέρτα και ένα τραπεζομάντηλο για τα φαγητά, πιάτα, μαχαιροπήρουνα και ποτήρια
  • εύκολα στη μεταφορά και στην κατανάλωση φαγητά, όπως λαγάνα, Μακεδονικός Χαλβάς σε διάφορες γεύσεις για να ικανοποιηθούν όλα τα γούστα και προτιμήσεις μικρών και μεγάλων, ελιές, ταραμάς
  • φασόλια γίγαντες, φάβα, ντολμαδάκια, πιπεριές, πατατοσαλάτες, ντοματοσαλάτες, ρεβιθοκεφτέδες, μανιτάρια με λάδι και ξύδι στο φούρνο.
  • για τους πιο μερακλήδες επίσης προτείνουμε χταποδάκι ξυδάτο και γαρίδες με ρύζι
  • ψαροκροκέτες και κροκέτες λαχανικών που συνήθως λατρεύουν τα παιδιά
  • νερό, χυμούς και κρασί ή τσίπουρο για όλους (εκτός, βέβαια, από τους οδηγούς!)

Τα περισσότερα εδέσματα καταναλώνονται και κρύα - όρεξη και φαντασία να έχετε και το μενού της Σαρακοστής περιλαμβάνει αρκετή ποικιλία!

 

Χαρταετοί και άλλα παιχνίδια!

Ο βασιλιάς της ημέρας για τα παιδιά είναι σίγουρα ο χαρταετός τους. Μαζί με το μπαμπά, αφήστε τους να επιλέξουν αυτόν που τους αρέσει κι εσείς, ως προνοητική μαμά, φροντίστε να πάρετε μαζί σας σπάγγο, ψαλίδι, εφημερίδες, κορδέλες, αυτοκόλλητο σαν αυτό που βάζετε στα σχολικά βιβλία, συρραπτικό και σελοτέιπ, ώστε να μην αφήσετε τυχόν ατύχημα του χαρταετού να σας  χαλάσει την ημέρα!

Είτε πετάξει ψηλά ο χαρταετός, είτε δεν τα καταφέρει επειδή ίσως δεν έχει αρκετό αέρα, εσείς μη χάσετε το κέφι σας. Είναι μάλιστα μια σπουδαία ευκαιρία, ώστε γονείς και παιδιά να παίξουν μαζί και να διασκεδάσουν. Να τι μπορείτε να κάνετε:

 

Χωριστείτε σε 2 ομάδες και παίξτε ομαδικά παιχνίδια της εξοχής.

  • Πάρτε μαζί μπάλες και παίξτε «μήλα», κορόιδο ή ποδόσφαιρο
  • Πάρτε 2 κουβαδάκια, συγκεντρώστε μεσαίου μεγέθους πέτρες και διαγωνισθείτε ποιά ομάδα θα γεμίσει πρώτη το κουβαδάκι της
  • Πάρτε μαζί σας 10 κονσερβοκούτια ή 10 μικρά πλαστικά γλαστράκια, σχηματίστε πυραμίδες και διαγωνισθείτε πόσα θα ρίξει κάθε ομάδα (μη ξεχάσετε να ορίσετε διαιτητή!)
  • Αγοράστε μετάλλια για τους νικητές

Η ώρα του σνακ έχει φτάσει και όλοι θέλουν κάτι γλυκό και γευστικό, που θα τους δώσει την απαραίτητη δύναμη και ενέργεια για να συνεχίσουν τα παιχνίδια. Ο Μακεδονικός Χαλβάς φροντίζει να τελειώσετε την ημέρα σας...γλυκά!

 

Μακεδονικός Χαλβάς, το γλυκό που κάνει καλό!

Ο Μακεδονικός Χαλβάς είναι ένα απόλυτα φυσικό προϊόν, που έχει πίσω του 100 χρόνια ιστορίας, εμπειρίας και παράδοσης.

  • Παρασκευάζεται στην Ελλάδα, από 100%  αλεσμένο σουσάμι, το γνωστό σε όλους μας ταχίνι.
  • Έχει υψηλή διατροφική αξία - επιστημονικές έρευνες του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου έχουν αποδείξει ότι η κατανάλωσή του δρα ευεργετικά για την υγεία.
  • Είναι θρεπτικός, νηστίσιμος και προσφέρει στον οργανισμό, μεταξύ άλλων, καλά λιπαρά, φυτικές ίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία.
  • Επίσης περιέχει βιταμίνες Β1, Β2 και Β3 οι οποίες είναι απαραίτητες για το νευρικό σύστημα και το μεταβολισμό μας.

Μη ξεχάσω!

Επειδή κάθε βόλτα με παιδιά προϋποθέτει σωστή οργάνωση, μην αμελήσετε να πάρετε μαζί σας 2-3 αλλαξιές, πλήρες φαρμακείο, καπέλα και δεύτερο ζευγάρι παπούτσια. Επίσης, μη ξεχάσετε τη φωτογραφική σας μηχανή.

Καλή σας διασκέδαση και Καλή Σαρακοστή! 

happy baby