Συναισθηματικά έμβρυα!

ΕκτύπωσηΕκτύπωση

εμβρυο Ο μαγικός δεσμός του εμβρύου και της μέλλουσας μητέρας είναι σημαντικός σε τέτοιον βαθμό που το μικρό σας μπορεί να επηρεαστεί από τα συναισθήματά σας! Μάθετε, λοιπόν, πως να κάνετε παρέα μαζί του και τους 9 μήνες, χωρίς άγχος!

 

Όλοι γνωρίζουμε πως τα συναισθήματα μπορούν να καθορίσουν τη διάθεσή μας, τη σωματική αλλά και την ψυχική μας υγεία! Το ξέρατε, όμως, ότι ο συναισθηματικός σας κόσμος μπορεί να επηρεάσει ακόμη και το έμβρυο που «κατοικεί» στη μήτρα σας; Ναι, είναι αλήθεια!

Το έμβρυο αναπτύσσει έναν μοναδικό δεσμό με τη μέλλουσα μητέρα του! Όταν η μαμά αισθάνεται αρνητικά, έτσι νιώθει και το έμβρυο, από την άλλη, κάθε φορά που η μητέρα νιώθει χαρά, αν μπορούσε το έμβρυο, ίσως και να χοροπηδούσε! Ανακαλύψτε τις μαγικές, ψυχικές ικανότητες της ζωής που αναπτύσσεται μέσα στο σώμα σας και μάθετε να υπολογίζετε τα συναισθήματά του πριν ακόμα το κοιτάξετε στα μάτια!

 

Δεσμός από μήτρα!

Το έμβρυο ενόσω μεγαλώνει στη μήτρα της εγκύου μπορεί και αισθάνεται τα συναισθήματα αλλά και τις σκέψεις σας μέσα από τα ίδια του τα κύτταρα! Αυτό συμβαίνει λόγω της αμφίδρομης ροής του συναισθήματος ανάμεσα στη μητέρα και στο μικρό της, μέσω του ομφαλίου λώρου με τη βοήθεια των ορμονών. Με άλλα λόγια, ανάλογα με τα συναισθήματα που έχει η μητέρα, εκκρίνονται ορμόνες, όπως, π.χ. για τη χαρά εκκρίνεται σεροτονίνη, που μεταφέρεται και στο μωρό. Από την άλλη, το έμβρυο έχει μνήμη και αποθηκεύει τα μηνύματα που η μαμά του στέλνει, τα συναισθήματά της, τις πεποιθήσεις της για τη ζωή της και τον κόσμο, τους στόχους της κ.λπ. Πιο συγκεκριμένα:

- Από την όγδοη εβδομάδα (8η) έχει τη δυνατότητα να εκφράζει τι του αρέσει και τι όχι με κλοτσιές, καθώς και αλλαγές στη στάση του.

- Από την εικοστή όγδοη εβδομάδα (28η) και μετά η αντίληψή του μεταμορφώνει τις αντιδράσεις του σε συναισθήματα! Το μικρό σας είναι σε θέση να αισθανθεί ακόμη και αν τρέφετε θετικά συναισθήματα για εκείνο ή έχετε μία στάση περισσότερο απορριπτική. Επιπλέον ερευνητές, κατά καιρούς, έχουν υποστηρίξει πως το έμβρυο μπορεί και αντιλαμβάνεται εάν η μαμά του επιθυμεί το αντίθετο φύλο από αυτό που στην πραγματικότητα είναι. Κάτι τέτοιο μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στην ψυχολογία του εμβρύου. Γι’ αυτό και πρέπει να είστε προσεκτική!

- Είναι γεγονός πως ακόμη και το άγχος μπορεί να επηρεάσει το μικρό σας. Παρόλα αυτά να ξέρετε πως παροδικές στενοχώριες δεν θα έχουν αρνητική και μόνιμη επίδραση επάνω του, ωστόσο μακροχρόνια άγχη ή ένα συνεχόμενο στρες κατά τη διάρκεια της κύησης μπορεί να το επηρεάσει.

- Ένα έμβρυο επηρεάζεται από τους χτύπους της καρδιάς, την αναπνοή, αλλά και τη λειτουργία των εσωτερικών οργάνων της μέλλουσας μητέρας, διότι το ηρεμούν. Όσο, λοιπόν, πιο ήρεμη είστε εσείς, τόσο πιο χαλαρός είναι ο ρυθμός του σώματός σας, αλλά και οι χτύποι της καρδιάς σας. Με αυτόν τον τρόπο, το μικρό σας βιώνει γαλήνη αλλά και ασφάλεια μέσα στο σώμα σας!

 

Προσεγγίστε το με αγάπη!

Γνωρίζοντας την επιρροή που ασκείτε στο έμβρυο μπορείτε να ξεκινήσετε έναν «ενδομήτριο» δεσμό με το μικρό σας, με τις καλύτερες προϋποθέσεις! Είναι καλό να φροντίσετε να είστε ήρεμη, αλλά και να μη στρεσάρεστε επειδή φοβάστε μήπως αγχωθείτε και επηρεάσετε το μωρό σας! Κάτι τέτοιο, όπως καταλαβαίνετε, είναι φαύλος κύκλος! Εσείς, απλώς, δώστε του σημασία! Αφιερώνετε χρόνο για να το χαϊδέψετε και να του μιλήσετε γλυκά μεταφέροντάς του όλη σας την αγάπη. Σε αυτό είναι σημαντικό να συμμετέχει και ο πατέρας.

Εάν έχετε άγχος, προσπαθήστε να ηρεμείτε παίρνοντας βαθιές αναπνοές και κάνοντας σκέψεις που σας χαλαρώνουν απόλυτα!

 

happy baby