ΣΚΟΡΠΑΚΙΑ (23/10-22/11)

ΕκτύπωσηΕκτύπωση

μαγικό καπέλοΜε βάση την Παιδική Αστρολογία , μάθετε τα πάντα για τα χαρακτηριστικά του παιδιού Σκορπιού.

Σκορπιός :Γενικά Χαρακτηριστικά

 

Το να μεγαλώνεις έναν μικρό Σκορπιό είναι τεράστια ευθύνη, μεγαλύτερη από το να αναθρέφεις οποιοδήποτε παιδί άλλου ζωδίου.

 

 Η ευαισθησία και η δεκτικότητά του είναι πράγματι υπέρμετρη. Τα παιδιά αυτού του ζωδίου χρειάζονται διαπαιδαγώγηση με μέτρο και ισορροπία.

Η μεγάλη ευαισθησία και η έμφυτη τάση τους να διαισθάνονται τα πάντα  με τεράστια συναισθηματική ένταση, τα κάνει ιδιαίτερα εσωστρεφή.

Εξαιτίας της τεράστιας ευαισθησίας τους,νιώθουν ότι απειλούνται διαρκώς. Το βασικό είναι να τα κάνετε να νιώσουν ασφαλή από τη γέννησή τους.

Μην επιτρέψετε στο μικρό σας Σκορπάκι να αισθανθεί απειλή και φόβο, ούτε για  μια στιγμή. Χρειάζεται να είστε διαρκώς δίπλα του, χωρίς να γίνεστε όμως υπερπροστατευτική, γιατί ο Σκορπιός είναι κυρίως το ζώδιο που αναπτύσσει εξαρτήσεις κάθε τύπου, και αυτό είναι ένα από τα κύρια προβλήματα που τον ταλαιπωρούν και ως ενήλικα.

 Πρέπει, πραγματικά, να το διαπαιδαγωγήσετε με μέτρο, με αμέριστη αγάπη και ουσιαστικές συζητήσεις, ώστε οι φόβοι και οι ανασφάλειές του να βγαίνουν στο φως, να αποκωδικοποιούνται και να τακτοποιούνται με βάση τη λογική και το μέτρο.

Προτρέψτε το Σκορπάκι σας να εκφράζει τα συναισθήματά του από νωρίς και δώστε του έναν τρόπο σκέψης και ανάλυσης, ώστε να μπορεί, γνωρίζοντας τι του συμβαίνει, να αισθάνεται ασφαλές.

Συνήθως οι Σκορπιοί, λόγω του ότι νιώθουν να απειλούνται από το περιβάλλον τους, κατά περιόδους εκφράζουν βία προς τους γύρω τους αμυνόμενοι.

Είναι σημαντικό για τα μικρά σας, να καταλαβαίνουν και να συγχωρούν τους γύρω τους. Άλλωστε, το να εμβαθύνουν και να κατανοούν τους άλλους είναι ένα από τα βασικά ταλέντα των Σκορπιών.

Ενθαρρύνετε το μικρό σας να είναι κοινωνικό και να κάνει φιλίες από νωρίς. Όσο πιο γρήγορα έρθουν τα παιδιά αυτά σε επαφές με άλλους, τόσο πιο εύκολα θα ενταχθούν κοινωνικά.

Ωθήστε τα, ώστε να είναι σε θέση να εκφράσουν τον αυθορμητισμό τους μέσα από τις σχέσεις τους, τους φίλους και την οικογένειά τους.

Εξηγήστε τους ότι τα πράγματα δεν είναι πάντοτε τόσο σοβαρά όσο τα βλέπουν τα ίδια και ότι, εκτός από το βάθος & την ευαισθησία που αισθάνονται, υπάρχει και η χαρά & η εξωστρέφεια.

Το μυστικό για να μπορέσει ένας μικρός Σκορπιός να είναι ψυχικά και σωματικά υγιής, είναι να έχει, πάνω απ’ όλα, έναν απώτερο σκοπό ζωής.

Να κατευθύνει  τις πραγματικά απεριόριστες δυνατότητές του στη δημιουργία και την κοινωνική προσφορά.

 

Σχέσεις με τους γονείς τους

 

Αφουγκραστείτε και καλύψτε τις τεράστιες συναισθηματικές ανάγκες του.

Μην αφήνετε περιθώρια στο Σκορπάκι σας να αποκτήσει φοβίες, ανασφάλειες ή εξαρτήσεις παντός τύπουαγάπη

Μάθετέ του να αγαπά και να συγχωρεί τον εαυτό του και τους άλλους και επίσης να κατανοεί και να σέβεται τις ανάγκες τους.

Τα Σκορπάκια αγαπούν και εμπιστεύονται δύσκολα, όταν το κάνουν όμως το κάνουν απόλυτα και ολοκληρωτικά.

Φροντίστε να μη χάσει ποτέ την εμπιστοσύνη του σε σας, γιατί αυτό δεν θα κάνει καλό στην εξέλιξή του. Το μικρό σας έχει ανάγκη να νιώσει υλική και συναισθηματική ασφάλεια, με σταθερότητα και διάρκεια.

Επίσης, κατά τα πρώτα χρόνια της ζωής του αλλά και μεγαλώνοντας, πρέπει να αποφεύγετε κάθε διένεξη και ένταση μπροστά του.

Επειδή, λόγω της ευαισθησίας του και της ανασφάλειάς του, θα σας έχει ως πρότυπα και θα είστε η βάση του, δώστε του απλόχερα όλη την αγάπη σας και την προσοχή σας, ώστε να μεγαλώσει ευτυχισμένο.

Δείξτε του όλες τις όμορφες πλευρές της ζωής και αποκωδικοποιήστε τις δύσκολες. Μάθετέ του τον αυτοέλεγχο, τη χαρά και την αφοσίωση.

 

Η Υγεία του

ξύλινο αλογάκι

Το πιο ευαίσθητο σημείο των μικρών Σκορπιών είναι το ουροποιητικό σύστημα, γι’ αυτό και πρέπει να φροντίζετε το μικρό σας για να μην παρουσιάσει κάποιο πρόβλημα.

Οι φοβίες επίσης, μπορεί να του προκαλέσουν ενδοκρινολογική δυσλειτουργία που έχει επιπτώσεις στον οργανισμό του.

Τι μπορείτε να κάνετε: το μυστικό για να μπορέσει ο μικρός σας Σκορπιός να νιώθει υγιής και ισορροπημένος, είναι να νιώθει ελεύθερος και ασφαλής. Αυτά είναι θέματα που άπτονται της δικής σας αρμοδιότητας να του προσφέρετε!

 

 

   Το φαγητό του

 

Ίσως το Σκορπάκι σας εκδηλώσει από μικρό μια τάση για έντονες γεύσεις. Όμως τα γλυκά, τα σνακ και τα πικάντικα φαγητά πρέπει να υπάρχουν με μέτρο στοφαγητό διαιτολόγιό του.

 Πείτε του ότι η σωστή διατροφή χαρίζει ευεξία και ισορροπία. Εμπλουτίστε το καθημερινό μενού του με όσπρια, λαχανικά, φρούτα, γάλα και ξηρούς καρπούς. Επίσης φυσικούς χυμούς και αρκετά υγρά.

Καλύψτε την ανάγκη του για ζάχαρη με σπιτικά γλυκά, μαρμελάδα και μέλι.

 

Ρούχα & Αξεσουάρ!

 

αρκουδάκιΤα ζεστά χρώματα είναι τα αγαπημένα των μικρών Σκορπιών, ενώ τα σκούρα τους δημιουργούν ασφάλεια.

 Έχουν μια τάση να μην ασχολούνται ιδιαίτερα με το ντύσιμό τους (εκτός αν έχουν πλανήτες στο ζώδιο του Ζυγού).

 Ντύστε τα με ρούχα σε χαρούμενα χρώματα, σε συνδυασμούς του πράσινου, του κίτρινου,του  κόκκινου και του γαλάζιου.

 Πάνω απ’ όλα, τα ρουχαλάκια τους πρέπει να είναι άνετα και να τους επιτρέπουν να κινούνται ελεύθερα.

 

 

 

Διακόσμηση & style!

 

Δημιουργήστε ένα χώρο που να παρέχει ασφάλεια στο Σκορπάκι σας.

Ζεστές αποχρώσεις του κόκκινου, του καφέ, του μπορντό και του κίτρινου είναι οι αγαπημένες του. Μια ταπετσαρία σε αυτά τα χρώματα, με πουλιά ή ψαράκια, θα τουμια φορά και εναν καιρό δώσουν την αίσθηση της κίνησης και της ασφάλειας, στον μικρό προσωπικό του χώρο.

Κρεμάστε επίσης στους τοίχους του υπνοδωματίου του, διακοσμητικά με ψαράκια, με σύννεφα,με λουλούδια, σε ζωντανά και χαρούμενα χρώματα.

Τα πόστερ με αγγελούδια, ήλιους, τη σελήνη καθώς και κάθε λογής χαρούμενα λούτρινα κουκλάκια και ζωάκια θα δώσουν μια νότα χαράς στο δωμάτιο του μικρού σας.

 

 

Κλίσεις & Δεξιότητες

 

Οι μικροί Σκορπιοί είναι πολυτάλαντα παιδάκια. Αφουγκραστείτε και ανακαλύψτε από νωρίς τις ανάγκες τους και τις τάσεις τους.

ξύλινα τουβλάκιαΣ’ αυτό τον ζωδιακό τύπο παιδιού δεν υπάρχουν δεδομένα, όλα μπορούν να συμβούν. Το μυστικό για να μπορέσει το μικρό σας να νιώθει πλήρες και ισορροπημένο είναι να βρει έναν ανώτερο σκοπό ζωής μέσα από τις επιδιώξεις του.

Φροντίστε να κατευθύνετε τις πραγματικά απεριόριστες  δυνατότητές του και τη δημιουργικότητά του, σε καλλιτεχνικές δραστηριότητες.

Ήδη, από αυτή την ηλικία, οι Σκορπιοί έχουν επαγγελματικό ένστικτο, δημιουργική φαντασία και δεκτικότητα.

Έχουν κλίση σε όλες τις τέχνες, με ιδιαίτερο ταλέντο στη μουσική, το γράψιμο και την φωτογραφία.

Ο αθλητισμός, και ιδιαίτερα η κολύμβηση, είναι επίσης πολύ καλή ενασχόληση γι’ αυτά, φροντίστε λοιπόν να τα φέρετε σε επαφή μ’ αυτό τον χώρο από νωρίς.

 

Aπό τον Πέτρο Κατσαμάκη

happy baby