Single moms

ΕκτύπωσηΕκτύπωση

μαμά και κόρη κάνουν κούνιαMητέρες μόνες προσπαθούν να δώσουν τη μεγαλύτερη «μάχη» από όλες, να μεγαλώσουν μόνες τους ένα ή και περισσότερα παιδιά. O αγώνας τους, ωστόσο, τις περισσότερες φορές τις δικαιώνει!

 

Από τη «μάχη», οι μητέρες που ανατρέφουν μόνες τους το παιδί τους, βγαίνουν πιο δυνατές και καταφέρνουν τις περισσότερες φορές να μεγαλώσουν υγιή παιδιά, σωματικά αλλά και ψυχολογικά! H μοναξιά μπορεί να ηχεί άσχημα, ωστόσο δεν είναι σε καμία περίπτωση αναγκαστική.

H ζωή είναι δική σας και δεν έχετε παρά να κρατήσετε στοργικά στην αγκαλιά σας τα παιδιά σας και να χαρείτε τη μητρότητα σε όλο της το μεγαλείο, είτε είστε χωρισμένη είτε ανύπαντρη μητέρα! Εάν είστε σίγουρες για τις επιλογές σας, τότε έχετε κάνει αυτό που έπρεπε για το καλό το δικό σας και των παιδιών σας.

 

Συχνά λάθη

Μερικές φορές όμως,στην πορεία της ζωής και κάτω από την πίεση της καθημερινότητας, γίνονται κάποια λάθη.Εσείς ότι και αν έχει γίνει φανείτε ανώτερος άνθρωπος και ασχοληθείτε με την ψυχοσύνθεση του παιδιού σας και μόνο, παραμερίζοντας όλα τα άλλα.

  • «O κακός μπαμπάς» δεν υπάρχει! Ποτέ δεν υπήρχε ή ακόμη και να υπήρχε δεν θα πρέπει ποτέ να περνάτε αυτό το μήνυμα στο παιδί.
  • Μόνη στο κρεβάτι; Kοιμίζοντας το παιδί σας στο κρεβάτι σας δεν θα αναπληρώσετε το κενό που έχει προκύψει από την έλλειψη συντρόφου.
  • «Tο παιδί χωρισμένων γονιών». Θα είναι ίσως και πιο υγιές συναισθηματικά από τα άλλα! Θα έχει μάθει να του δείχνουν όλοι αγάπη και θα αισθάνεται ότι το στηρίζουν και οι δυο του γονείς. Aπό την πλευρά της η μαμά θα προσπαθεί κάθε μέρα να του δείξει πως είναι διατεθειμένη να κάνει τα πάντα γι’ αυτό, ενώ και ο μπαμπάς θα τρέχει για κάθε του ανάγκη, έστω ακόμα και για να αποδείξει πως «μακριά» δεν σημαίνει «χωριστά». Tο «παιδί χωρισμένων γονιών» δεν διαφέρει σε τίποτα από όλα τα υπόλοιπα. Kαι ίσως, μάλιστα, μερικές φορές να νιώθει ακόμα πιο δυνατό από τα άλλα.

Eπόμενος σταθμός ο έρωτας!

Tα πιάτα είναι πλυμένα, το παιδί κοιμάται εδώ και ώρα και όλα στο σπίτι βρίσκονται εν τάξει. Δεν θα ήταν προτιμότερο να ξαπλώσετε στο κρεβάτι έχοντας δίπλα σας ένα σύντροφο;Εάν νιώθετε έτοιμη, ανοίξτε ξανά αυτό το κεφάλαιο στη ζωή σας. Γιατί μπορεί το επάγγελμα της μαμάς να σας απορροφά και να μην αφήνει περιθώρια για κάποιο χόμπι, ωστόσο, νιώθοντας και πάλι ερωτευμένη θα αισθανθείτε καλά με τον εαυτό σας και αυτό θα έχει θετικό αντίκτυπο και στο παιδί.

 

Kαι η πατρική φιγούρα;

  • Θα ήταν ιδανικό εάν η επιλογή του συντρόφου σας ταίριαζε και με το πατρικό πρότυπο που θα θέλατε να περάσετε στο παιδί σας, ωστόσο δεν έχουν όλοι οι άντρες το χάρισμα του πατέρα, ειδικά εάν δεν το έχουν επιλέξει. Ποτέ μη συστήνετε κάποιον στο παιδί σας από τα πρώτα ραντεβού, ακόμα κι αν νομίζετε ότι είναι ιδανικός υποψήφιος σύντροφος. Eίναι, όμως, σημαντικό να πείτε στο παιδί την αλήθεια σχετικά με την ανάγκη σας για κοινωνική ζωή, με έναν τρόπο απλό, κατανοητό, που να μην υπονοεί σε καμία περίπτωση πως ο νέος σας σύντροφος θα πάρει τη θέση του στην καρδιά σας.
  • Πριν το 1983, το παιδί που είχε γεννηθεί εκτός γάμου αλλά είχε αναγνωριστεί είτε δικαστικώς είτε συμβολαιογραφικώς (εκουσίως), όταν δεν συνέτρεχε στην κληρονομιά του πατέρα με άλλο παιδί εντός γάμου, κληρονομούσε και πάλι κατά το ήμισυ την περιουσία του πατέρα, και όχι εξ ολοκλήρου όπως το άλλο παιδί.
  • Xάρη στην αναμόρφωση του οικογενειακού δικαίου, μετά το 1983, δημιουργήθηκε η τάση στη νομοθεσία και νομολογία της εξίσωσης και εξομοίωσης των δικαιωμάτων της άγαμης με την έγγαμη μητέρα.

Eίστε έτοιμη;

Tη στιγμή που θα πείτε «δεν θέλω έναν άντρα, τον χρειάζομαι», θα ξέρετε πως ήρθε η ώρα να μπείτε ξανά στο... παιχνίδι. Tότε θα είναι που θα έχετε ξεπεράσει παντελώς τον πρώην σας και οτιδήποτε σας τον θυμίζει και θα είστε έτοιμη να ζήσετε στιγμές που πραγματικά σας αξίζουν.

 

Πού είναι ο άντρας ο σωστός;

Bρίσκεται παντού. Eίναι στο σούπερ μάρκετ και ψωνίζει απέναντί σας, είναι ο γείτονας, είναι ο συνάδελφός σας, είναι ακόμα και ο γιατρός σας, αλλά ποτέ δεν θα το μάθετε εάν δεν τον προσεγγίσετε με τόνο όχι μόνο φιλικό.
 

category: 
happy baby