Πως να κοιμήσετε εύκολα το νεογέννητο μωρό σας!

ΕκτύπωσηΕκτύπωση

Μια παλιά συμβουλή επανέρχεται στο προσκήνιο & προσφέρει αίσθηση ασφάλειας στο μωρό.

 

Μπορεί οι γονείς τους να τα υποδέχονται με πολλή αγάπη, όμως ο ερχομός των μωρών στον κόσμο μας, είναι ιδιαίτερα δύσκολος για αυτά.

Ζώντας απόλυτα προστατευμένα, μέσα στις κοιλίτσες των μαμάδων τους για 9 ολόκληρους μήνες, τα μωράκια έχουν βιώσει την απόλυτη ασφάλεια. Η μαμά κάλυπτε όλες τις ανάγκες τους χωρίς να χρειαστεί εκείνα να ζητήσουν τίποτα. Και ξαφνικά έρχεται γι αυτά μία ημέρα, όπου ο ζεστός κόσμος όπου ζούσαν αποτελεί παρελθόν!

 

Τί μπορούμε να κάνουμε γι αυτό, ώστε να αισθανθούν ξανά ασφαλή, ώσπου να συνηθίσουν τις νέες συνθήκες της ζωής τους; Οι ειδικοί όπως ο  dr Καρλ Σήσορ,διευθυντής του τμήματος νεογέννητων του νοσοκομείου Ν.Καρολίνας, προτείνουν τις παλιές κλασσικές φασκιές.

Και έρχεται ίσως στην μνήμη πολλών από εσάς, η παλιά συμβουλή της γιαγιάς, που ήθελε τα μωράκια να φασκιώνονται τους πρώτους μήνες της ζωής τους.

 

Το φάσκιωμα λοιπόν επανέρχεται και συστήνεται ως μέσον ηρεμίας προς τα νεογέννητα, τις  6-8 πρώτες εβδομάδες της ζωής τους.

Με τον τρόπο αυτό, τα μωράκια «περιορίζονται» σε ένα απαλό χώρο, νιώθουν κάποια «όρια» που ορίζονται από κάποιο κομμάτι βαμβακερού υφάσματος, που ναι μεν τους επιτρέπει να κουνούν τα χεράκια και τα ποδαράκια τους, αλλά συγχρόνως τα κρατά «ασφαλή» καθώς τους θυμίζει κάπως το περιβάλλον τους.

 

Έτσι κοιμούνται ευκολότερα & δεν κλαίνε τόσο πολύ καθώς αισθάνονται όμορφα & προστατευμένα. Και οι γονείς τους επίσης αισθάνονται ωραία, καθώς όλοι θέλουν το καλό του μωρού. Καθώς τα μωράκια σιγά σιγά μεγαλώνουν και αναπτύσσονται και ανάλογα με τις ανάγκες και το ταμπεραμέντο τους, το φάσκιωμα, γίνεται ελαφρύτερο και σταδιακά σταματά.

 

 

Πηγή babycenter.com

happy baby