Πως να απασχολήσετε τα παιδιά στο αυτοκίνητο!

ΕκτύπωσηΕκτύπωση

μπαμπάς και παιδιά στο αυτοκίνητοΑνοιξη και  καλοκαίρι σημαίνουν περισσότερες εξορμήσεις με το αυτοκίνητο. Πώς θα κρατήσετε απασχολημένα τα παιδιά σας στο αμάξι για να είναι ασφαλή;

 

Όταν ταξιδεύετε με τα παιδιά στο αυτοκίνητο βασικό σας μέλημα είναι να τα κρατήσετε απασχολημένα μέχρι να κάνετε στάση ή να φτάσετε στον τελικό σας προορισμό, προκειμένου να είναι ασφαλή. Υπάρχουν τρόποι; Φυσικά!

 

Ωρα για διασκέδαση!

Ο καλύτερος τρόπος για να απασχολήσετε τα παιδιά είναι ο συνοδηγός (συνήθως η μαμά) να ασχοληθεί με αυτή τη διαδικασία ενώ ο μπαμπάς οδηγεί απρόσκοπτα και με ασφάλεια.

 

Για μωρά

Φτιάξτε φούσκες! Με το ειδικό υγρό και το στρογγυλό πλαστικό κάντε φούσκες και να είστε σίγουροι ότι το μωρό θα ενθουσιαστεί.

«Πάει ο λαγός να πιει νερό»: Το γνωστό παιχνιδάκι που «περπατάτε» με τα δάχτυλά σας από τις πατούσες μέχρι το λαιμουδάκι του μωρού είναι μια καλή λύση για να γελάει.

Παιχνίδια με ήχους και φωτάκια που εφαρμόζουν στο καθισματάκι ασφαλείας ή στην πλάτη του μπροστινού καθίσματος, καθώς και πάνινα βιβλιαράκια είναι τρόποι για να διασκεδάσετε ένα μωρό.

 

Προσχολική ηλικία

Ονομάζω τα σύννεφα: Ιδανικό παιχνίδι, εάν υπάρχουν νεφώσεις στον ουρανό που παίρνουν διάφορα σχήματα. Βάλτε τα παιδιά να σας περιγράψουν με τι μοιάζουν.

Μάθετέ τους ήχους! Πώς κάνει ένα φορτηγό; Μια αγελάδα; Για καθετί που συναντάτε μάθετε στα παιδιά τους ήχους και όταν τα ξανασυναντήσετε ζητήστε τους να τους θυμηθούν!

Μαθαίνω τα χρώματα! Ονομάστε με τα παιδιά τα χρώματα πραγμάτων εντός και εκτός αυτοκινήτου.

Οι 10 ερωτήσεις: Για παιδιά +5 ετών ενίοτε και για μικρότερα. Βάλτε μια λέξη στο μυαλό σας (πράγμα, ζώο κ.τ.λ.) και πείτε στα παιδιά να μαντέψουν τι σκέφτεστε με ερωτήσεις. Ανάλογα με την ηλικία και τις γνώσεις των παιδιών δώστε τους την ανάλογη βοήθεια και αυξήστε το όριο των ερωτήσεων.

 

Σχολική ηλικία

Βρες πόσα αυτοκίνητα! Bάλτε τα παιδιά να μετρήσουν όσο το δυνατόν περισσότερα αυτοκίνητα σε συγκεκριμένο χρόνο, π.χ. 1 λεπτό. Όποιος μετρήσει τα περισσότερα, μπορεί να κερδίσει ένα έπαθλο.

Τραγουδήστε! Βάλτε μια εύκολη λέξη και ο καθένας με τη σειρά του πρέπει να τραγουδήσει τους στίχους ενός τραγουδιού που να περιέχει τη λέξη. Εάν τα παιδιά σας αγαπούν τα παιδικά τραγουδάκια επιλέξτε λεξούλες από εκείνα.

 

happy baby