Περιμένοντας τον πελαργό!

ΕκτύπωσηΕκτύπωση

εγκυος εργάσία«Aφού το μωρό μου άρχισε να κινείται μέσα μου, ανησυχούσα κάθε φορά που ήταν λιγότερο δραστήριο ή δεν κουνιόταν για λίγο. Για να καταφέρω να το… ξυπνήσω του έβαζα CD με μουσική του Mότσαρτ τοποθετώντας ένα ζευγάρι ακουστικά σε μένα και ένα στην κοιλιά μου. Ως διά μαγείας το μωρό άρχιζε αμέσως να κλοτσάει»!

 

«Γενικότερα, δεν είμαι άτομο που ανησυχεί εύκολα, αλλά από τότε που έμεινα έγκυος ανησυχώ για τα πάντα, σε σημείο που χάνω τον ύπνο μου: Nα κάνω επισκληρίδιο ή όχι; Πόσο επικίνδυνος είναι ένας πρόωρος τοκετός; Θα μπορέσω να συνεχίσω να δουλεύω;».

Ένα δείγμα από τις τελευταίες συζητήσεις-απορίες στον κύκλο των εν αναμονή γυναικών, που μας έδωσε την αφορμή για να επεξεργαστούμε ανάλογα θέματα στο τεύχος που κρατάτε στα χέρια σας.

Ένα, πάντως, είναι το σίγουρο: δεν είναι ασυνήθιστο το μυαλό μιας εγκύου να «γεννά» συνεχώς λόγους ανησυχίας. Είναι πολύ φυσιολογικό να αγχώνεστε τόσο για την υγεία του μωρού σας όσο και για τη δική σας. Μοιραστείτε τις ανησυχίες σας μαζί μας (συνεχίστε να μας στέλνετε τα σχόλια σας), ή με το γιατρό, τον σύντροφο και τις φίλες σας. Όσο περισσότερο μιλάτε για όλα όσα σας απασχολούν, τόσο πιο εύκολα θα εξωραΐζετε τις αρνητικές σας σκέψεις.

Kαι κυρίως μη νιώθετε μόνη! Μέχρι στιγμής δεν έχω συναντήσει καμία έγκυο που πρόκειται να φέρει στον κόσμο το πρώτο της παιδί και να μη νιώθει αδημονία και προσμονή.  Εάν νομίζετε ότι είστε η μόνη μέλλουσα μητέρα που στριφογυρίζει όλο το βράδυ στο κρεβάτι της, μη μπορώντας να βρει ησυχία, σας ανακοινώνω τα εξής: Eρευνητές από το Πανεπιστήμιο «Άγιος Iωσήφ» της Πενσιλβάνια διαπίστωσαν πως το 97% των εγκύων αναφέρει ότι ο ύπνος του διακόπτεται τουλάχιστον μία φορά κάθε βράδυ, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων της κύησης.

Top tip: Nα παρακολουθείτε μαθήματα θηλασμού πριν από τον τοκετό, ώστε να μπορέσετε αμέσως μετά τη γέννηση του μωρού σας να κάνετε πράξη όσα μάθατε κατά τη διάρκεια των μαθημάτων. Οι περισσότερες νέες μαμάδες χάνουν το «στοίχημα» του θηλασμού, γιατί βλέποντας τις μέρες να περνούν χωρίς το νεογέννητο μωρό τους να δέχεται το στήθος τους, απογοητεύονται και σταματούν την προσπάθεια.

Για περισσότερες πληροφορίες τηλεφωνήστε στο Σύλλογο Θηλασμού Eλλάδος (210-6003249). Παράλληλα, ζητήστε τη συμβουλή του γιατρού που σας παρακολουθεί και της μαίας που έχετε επιλέξει.

 

happy baby