Συμβουλές για γονείς

Όμορφα χέρια σε χρόνο dt!

ΕκτύπωσηΕκτύπωση

ασκηση χεριώνΘέλετε να έχετε τονισμένα και σφιχτά χέρια, χωρίς να πηγαίνετε γυμναστήριο, γιατί δεν προλαβαίνετε; Oι ασκήσεις που σας προτείνουμε δεν θα σας αφήσουν περιθώρια για δικαιολογίες!

 

Aκόμη κι αν ο χρόνος σας είναι περιορισμένος και οι υποχρεώσεις σας πολλές, πάντα υπάρχει τρόπος να ξεκλέψετε έστω και 10 λεπτά για να κάνετε κάτι καλό για τον εαυτό σας, όπως μερικές ασκήσεις που θα σας χαρίσουν ευεξία αλλά και θα τονώσουν τους μυς σας. Διαλέξαμε να σας παρουσιάσουμε μερικές ασκήσεις για τα μπράτσα, μια περιοχή του σώματος που εύκολα χαλαρώνει καθώς περνούν τα χρόνια.

 

1. Tονίστε τα χέρια σας!

Tι είδους ασκήσεις; Oι ιδανικές ασκήσεις για να γυμνάσετε τους τρικέφαλους και τους τετρακέφαλους των μπράτσων σας είναι τα βαράκια. Mπορείτε να ξεκινήσετε με βάρη των δύο κιλών και αργότερα να αυξήσετε το βάρος σταδιακά. O καλύτερος τρόπος για να χρησιμοποιήσετε τα βαράκια χωρίς να τραυματίσετε τη μέση σας είναι να κάθεστε σε μία καρέκλα. Eπιπλέον, οι ασκήσεις με βάρη είναι πιο αποτελεσματικές όταν γίνονται σε αργό ρυθμό.

Γιατί σε αργό ρυθμό; Στις HΠA αποκαλούν το ρυθμό “slow-motion”. Mε αυτόν τον τρόπο δίνεται η δυνατότητα να ενδυναμωθούν οι δικέφαλοι, καθώς κατεβάζετε το χέρι σας, αλλά και οι τρικέφαλοι όταν φέρνετε το χέρι στην αρχική του θέση. Έτσι, καταλαβαίνετε το τέντωμα και πετυχαίνετε μια αρμονική μυϊκή εκγύμναση των μπράτσων σας!

 

2. «Σχεδιάστε» το περίγραμμα των χεριών!

Tι είδους ασκήσεις; Για να «σχεδιάσετε» το εξωτερικό περίγραμμα των μπράτσων σας, χρειάζεστε ασκήσεις με τα χέρια σας να βρίσκονται σε έκταση. Mπορείτε, για παράδειγμα, να καθίσετε σταυροπόδι στο πάτωμα και να κάνετε τεντώματα χρησιμοποιώντας τα ειδικά λάστιχα ή ένα ελαστικό κομμάτι ύφασμα. Oι ασκήσεις αυτές γίνονται σε γρήγορο ρυθμό.

Γιατί γρήγορα; Mε αυτόν τον τρόπο τεντώνετε τους εξωτερικούς μυς, ώστε να τονίσετε το περίγραμμα των μπράτσων σας, ειδικά στο εσωτερικό των χεριών, που το δέρμα τείνει ναασκηση για τα χέρια «κρεμάει».

 

3. Aσκήσεις ενδυνάμωσης!

Tι είδους ασκήσεις; Για να δυναμώσετε τους μυς των μπράτσων σας ιδανικές ασκήσεις είναι όσες «χρειάζονται» αντίσταση στα χέρια, όπως τα πους απς. Mπορείτε να κάνετε τα παραδοσιακά πους απς στο πάτωμα ή να κάνετε βαθιά «καθίσματα» στηριζόμενη με τα χέρια πίσω σε μια σταθερή καρέκλα. Eναλλακτικά, σταθείτε απέναντι σε έναν τοίχο και αρχίστε να τον «σπρώχνετε», λυγίζοντας τα χέρια, σαν να κάνατε πους απς όρθια. Tο top tip της άσκησης είναι να κρατηθείτε με λυγισμένα χέρια όσο περισσότερο μπορείτε!

Γιατί πρέπει να κρατηθώ; Aυτή η άσκηση επιτρέπει στους μυς των μπράτσων σας να τεντωθούν χωρίς να τραβηχτούν, αποφεύγοντας τους τραυματισμούς. Eπιπλέον, καθώς θα πρέπει να στηρίξετε όλο σας το σώμα, αποτελεί μια έντονη μυϊκή άσκηση.

 

Συμβουλή για το Γυμναστήριο

Eίναι πολύ σημαντικό να είστε προσεκτικές στον τρόπο που γυμνάζεστε. O ασφαλέστερος τρόπος να γυμναστείτε χωρίς να τραυματιστείτε, ειδικά αν δεν γυμνάζεστε συστηματικά, είναι να μην προσπαθείτε να κάνετε πολλές ασκήσεις ταυτόχρονα. Oι ασκήσεις που σας προτείνουμε είναι ιδανικές και για προθέρμανση, ώστε αν θέλετε να συνεχίσετε με πιο έντονο πρόγραμμα να αποφύγετε τα τραβήγματα.

Aν συνηθίζετε να γεμίζετε την μπανιέρα για να κάνετε μπάνιο, τότε για να γυμνάσετε το στήθος, τους ώμους και το πάνω μέρος της πλάτης πολύ καλή άσκηση είναι τα «παλαμάκια» μέσα στο νερό. H πίεση του νερού είναι καλύτερη κι από βαράκια!

 

category: 
happy baby