Ο πελαργός πάει διακοπές...

ΕκτύπωσηΕκτύπωση

πιπίλαΘέλετε να ετοιμάσετε τη βαλίτσα σας για να πάτε κι εσείς διακοπές, όπως οι περισσότεροι από εμάς, αλλά τα κοντινά σας πρόσωπα σας αποτρέπουν;

 

Οι ειδικοί τονίζουν τα εξής:

Σε μία φυσιολογική εγκυμοσύνη δεν συντρέχει κανένας λόγος να ματαιώσετε τα σχέδιά σας για διακοπές.

Ταξίδια μπορούν να πραγματοποιούνται μέχρι τον 7ο με 8ο μήνα, ιδιαίτερα αν είναι σύντομα και άνετα, αν η εγκυμοσύνη δεν είναι προβληματική και αν δεν υπάρχει ιστορικό ή κίνδυνος αποβολών. Μάθετε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε στο σχετικό μας άρθρο στην ενότητα Εγκυμοσύνη.

 

Χρήσιμες συμβουλές: Εγκυμοσύνη & θάλασσα

Η καθαρή και δροσερή θάλασσα είναι αναζωογονητική. Το κολύμπι σε μέτρια ένταση είναι η καλύτερη άσκηση για μια έγκυο και βοηθάει εξαιρετικά στη μητροπλακουντιακή κυκλοφορία. Άλλωστε το αλάτι της θάλασσας και η άνωση σας βοηθούν να γυμναστείτε χωρίς να υποβάλλετε σε περιττή πίεση τις κλειδώσεις σας, ώστε να μην τραυματιστείτε. Εννοείται, φυσικά, ότι πρέπει να αποφεύγετε τα έντονα θαλάσσια σπορ, όπως καταδύσεις ή θαλάσσιο σκι, αλλά ακόμη και το προσφιλές σε πολλούς… μακροβούτι.

  • Να κολυμπάτε πάντα φορώντας καπέλο, αποφεύγοντας τις ώρες 12.00 με 5.00 το απόγευμα και να ανανεώνετε συχνά το αντηλιακό σας.
  • Βγαίνοντας από τη θάλασσα να αλλάζετε μαγιό. Επειδή οι μύκητες αναπτύσσονται πολύ εύκολα σε συνθήκες υγρασίας, ιδανικά αποφύγετε το μπάνιο σε παραλίες με αμμουδιά και σε κάθε περίπτωση μην κάθεστε κάτω χωρίς να έχετε απλώσει πετσέτα την οποία πρέπει να πλένετε καθημερινά στο πλυντήριο. Ακόμη καλύτερα (και ιδιαίτερα εάν βρίσκεστε στο 3ο τρίμηνο κύησης) προμηθευτείτε ένα ειδικό καρεκλάκι-παραλίας, όπου πάλι θα απλώνετε την πετσέτα σας πριν καθίσετε.
  • Να έχετε πάντα κάποιον δικό σας άνθρωπο κοντά σας, είτε κολυμπάτε είτε είστε ξαπλωμένες στην παραλία και να μην υπερεκτιμάτε τις δυνάμεις σας.
  • Αγοράστε τα ειδικά παπουτσάκια θαλάσσης ώστε να αποφύγετε τις πτώσεις λόγω γλιστρήματος και γενικότερα να είστε πολύ προσεκτικές και να αποφεύγετε δυσπρόσιτες παραλίες και ταραγμένα νερά.
  • Να πίνετε συχνά νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας και ιδιαίτερα κατά την παραμονή σας στην παραλία.
  • Ο γυναικολόγος σας, ανάλογα με την περίπτωση, θα σας δώσει ειδικές συμβουλές.

 

happy baby