ΛΙΟΝΤΑΡΑΚΙΑ (23/07-23/08)

ΕκτύπωσηΕκτύπωση

μαγικό καπέλοΜε βάση την Παιδική Αστρολογία μάθετε τα πάντα για το ζώδιο του παιδιού Λέοντος.

Λέων:Γενικά χαρακτηριστικά

 

Τα Λιονταράκια είναι παιδιά του Ήλιου αλλά και του Ποσειδώνα. Μαζί με τα Κριαράκια είναι εκείνα τα παιδιά με την πιο μεγάλη αγάπη για την ζωή & τη δημιουργία!
 

Τα μικρά σας είναι οι απόλυτοι βασιλιάδες του ζωδιακού κύκλου, χαρακτηριστικό που αρχίζουν να δείχνουν από βρέφη (ειδικά αν έχουν αρκετούς πλανήτες στο Λέοντα).

Η μεγαλύτερή τους επιθυμία είναι να εκφραστούν και να «απλωθούν παντού», όπως ο Ήλιος, ο κυβερνήτης του ζωδίου τους, ο οποίος βρίσκεται στο κέντρο του σύμπαντος. Ο θρόνος του βασιλιά είναι αυτός που τα μικρά σας αγαπούν περισσότερο από όλα τα άλλα ζώδια και συνήθως οι άλλοι τους τον παραχωρούν, διότι αναγνωρίζουν την εξουσία τους.

Είναι ελάχιστα, αν όχι ανύπαρκτα, τα Λιονταράκια που δεν επιδιώκουν από νωρίς να δημιουργήσουν μια αυλή θαυμαστών-υπηκόων, που να τους χειροκροτεί ή απλώς να κινείται γύρω τους, σύμφωνα με τις επιθυμίες τους. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που συνήθως δύσκολα συνυπάρχουν δύο παιδιά στην ίδια οικογένεια ή παρέα αργότερα, αυτού του ζωδίου.

    Αν έχετε δύο παιδιά στο ζώδιο του Λέοντα και ειδικά του ίδιου φύλου,πρέπει να προσέξετε πολύ τη διαπαιδαγώγησή τους από τη βρεφική ηλικία.

    Επειδή από πολύ νωρίς έχουν την επίγνωση ότι ο κόσμος περιστρέφεται γύρω από τον εαυτό τους,οι γονείς πρέπει να βρίσκουν τρόπους για να            χαλιναγωγούν τον εγωκεντρισμό τους, χωρίς να καταπνίγουν την από τη φύση τους, χαρούμενη δημιουργικότητα.

    Θα χρειαστείτε όλες σας τις διπλωματικές ικανότητες για να «τιθασεύσετε» στο μέτρο που σας επιτρέπει βέβαια, το μικρό σας λαμπερό Λιονταράκι.

Μην προσπαθήσετε να κάνετε το Λιονταράκι σας… γατάκι, αντιθέτως – και εδώ είναι το δύσκολο – μεγαλώστε το σαν αυριανό «ηγέτη».

 Συγχρόνως όμως βοηθήστε το να διατηρεί πάντα το μέτρο. Σε καμία περίπτωση μην αφήσετε να χαθεί η υπερηφάνεια του και το ευγενές αριστοκρατικό του στυλ, στοιχεία ζωτικά για το ίδιο και την προσωπικότητά του.

 Ο εγωϊσμός του, άλλωστε, δεν είναι μόνον ελάττωμα! Από αυτόν τον εγωϊσμό που επιδεικνύουν, πηγάζει το ιδιαίτερο στυλ που έχουν τα παιδιά αυτού του ζωδίου, η ανωτερότητα που διαθέτουν, η αξιοπρέπεια, η γενναιοδωρία  και βεβαίως η μεγαλοψυχία τους.

 Μάθετε στα Λιονταράκια από νωρίς, πως ο αρχηγός έχει και ευθύνες εκτός από δόξα,φήμη & αναγνώριση.  Πως, αν θέλουν να είναι ξεχωριστοί και να τους υπολογίζουν πάντα οι γύρω τους, πρέπει να στέκονται στο ύψος των περιστάσεων κάθε φορά.

Διδάξτε τους την ταπεινότητα και την προσφορά χωρίς ανταλλάγματα. Διδάξτε τους επίσης, ότι άλλο είναι η αυτοεκτίμηση & η αυτοπεποίθηση, τα οποία είναι σπουδαία στοιχεία ενός χαρακτήρα και άλλο είναι η αλαζονεία, η οποία δεν βοηθά καθόλου.

 Δώστε στα περήφανα Λιονταράκια σας, την δυνατότητα να εκφράζουν τη δημιουργικότητα και την αστείρευτη ζωτικότητά τους, καθώς και την κοινωνικότητά τους. Συνεργαστείτε μαζί τους και διαπαιδαγωγήστε τα δίνοντάς τους μηνύματα μέσα από το παιχνίδι, καθώς έτσι τα παιδιά μαθαίνουν ευκολότερα ότι θέλετε να τους πείτε. Μη χρησιμοποιείτε απροκάλυπτα την εξουσία σας απέναντί τους, γιατί είναι πιθανό να επαναστατήσουν.

 Το αγνό ενδιαφέρον, η αγάπη σας και μια επίκληση στην «ανωτερότητά τους» καθώς και στο «φιλότιμό» τους, μπορούν να κάνουν θαύματα και την ζωή μαζί τους πολύ εύκολη!

 

 

Σχέσεις με τους γονείς τους

 

Από μικρά – και ειδικά αν ο Ήλιος τους που συμβολίζει τον «πατέρα», δεν παρουσιάζει δύσκολες όψεις με άλλους πλανήτες – εκδηλώνουν μια ιδιαίτερη αγάπη και θαυμασμό για τον πατέρα τους και έντονη προστατευτικότατα προς την μητέρα τους.

Χαρίστε στο μικρό Λιονταράκι  απλόχερα την αγάπη σας, παίξτε μαζί του, δείξτε του πόσο σημαντικό είναι για σας καρδιές αγάπηκαι την ζωή σας! Μην το αφήσετε να αισθανθεί ανασφάλεια, λόγω της απουσίας σας.

 Είναι σημαντικό ο πατέρας να κατανοήσει, ότι τα μάτια του μικρού αγοριού, είναι καρφωμένα επάνω του και ότι παρατηρούν και αντιγράφουν την κάθε του κίνηση.

Και τα κοριτσάκια του ζωδίου, πρέπει να έχουν άριστη σχέση με τον μπαμπά. Δώστε, λοιπόν, στη μικρή σας απλόχερα αγάπη και προσοχή και σταθείτε στα ματάκια της λαμπεροί, έτσι όπως η ίδια έχει ανάγκη να σας βλέπει.

 

Η Υγεία του

 

 

Το πώς αντιμετωπίζει κάποιος τη ζωή φαίνεται από τη στάση του σώματός του. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που τα Λιονταράκια είναι ευθυτενή και περήφανα, με πόδια που πατούν γερά στη γη.

ξύλινο αλογάκιΕπίσης, από μικρά είναι γεμάτα αυτοπεποίθηση και εμπιστοσύνη στον εαυτό τους. Αυτό το γεγονός όμως, μπορεί να αλλάξει, εάν η ιδέα που έχουν για τον εαυτό τους για κάποιο λόγο κάποια στιγμή αλλοιωθεί.

Όνειρα και στόχοι του μικρού Λιονταριού που δεν πετυχαίνουν, του δημιουργούν πόνο & φόβο, και αν αυτά τα συναισθήματα συσσωρευτούν μέσα του χωρίς να βρουν διέξοδο, μπορεί να του προκαλέσουν δυσκολίες στην αναπνοή, σφιξίματα & πόνους.

Τι μπορείτε να κάνετε:βοηθήστε το μικρό σας να αξιολογεί σωστά τις καταστάσεις που προκύπτουν και επιμείνετε να «βλέπουν» και την θέση των άλλων.Κάτι εύκολο για τα ίδια, δεν σημαίνει αυτόματα ότι είναι και για τους άλλους έτσι. Από την άλλη κάποια εφήμερη δυσκολία ή ενδεχόμενη αποτυχία, του μικρού Λιονταριού, δεν σημαίνει ότι ο κόσμος τους γκρεμίζεται.

 Όμως εσείς είστε η πυξίδα του και χρειάζεται να του το υπενθυμίζετε!

 

Το φαγητό του

 

Τα Λιονταράκια είναι ευχαριστημένα και πιο «εύκολα» στο φαγητό τους, αν ο χώρος και τα σερβίτσια τους είναιφαγητό χαρούμενα, με πολλά και έντονα χρώματα κατά προτίμηση.

Επίσης είναι σημαντικό γι’ αυτά να βλέπουν την οικογένεια συγκεντρωμένη στο τραπέζι, μέσα σε ατμόσφαιρα ευθυμίας.

Εμπλουτίστε τη διατροφή τους με φρούτα και λαχανικά, καθώς επίσης και με δημητριακά. Μάθετέ τα σε σταθερά και πλήρη γεύματα, σε συγκεκριμένες ώρες.

Τα Λιονταράκια, αν αποκτήσουν μια συνήθεια, τη διατηρούν για όλη τους τη ζωή, οπότε να είστε προσεκτικοί στις επιλογές σας, γιατί θα τα επηρεάσετε, είτε θετικά, είτε αρνητικά.

Καλό είναι επίσης να μετριάσετε την τάση του για γλυκά, σοκολάτες, ζυμαρικά & κρέας.

 

Ρούχα & Αξεσουάρ!

 

αρκουδάκιΚατάλληλα για τα Λιονταράκια είναι τα ρούχα με πολύ έντονα χρώματα και σε όλους τους τύπους και υφάσματα. Κοτλέ παντελόνια, αθλητικές φόρμες, ρουχαλάκια με πολλές τσέπες, σε κόκκινο, πορτοκαλί, πράσινο ή και πολύχρωμα, απλά ή διακοσμημένα με ζωάκια και ήρωες κόμικς.

 Πάνω απ’ όλα όμως, το ντύσιμό τους πρέπει να έχει κάτι το ξεχωριστό και το προχωρημένο, ώστε το Λιονταράκι σας να εντυπωσιάζει.

 Επίσης δώστε έμφαση στα αξεσουάρ, κυρίως για τα κοριτσάκια.

Πάντως, επειδή τα Λιονταράκια έχουν έντονα την τάση της υπερβολής στο ντύσιμο, προκειμένου να εντυπωσιάσουν, μάθετε τους από μικρά το μέτρο και σε αυτό τον τομέα!

 

Διακόσμηση & style!

 

 

Το πορτοκαλί και το φωτεινό κίτρινο, είναι τα χρώματα που πρέπει να κυριαρχούν στο δωμάτιο των Λιονταριών σας. Απαραίτητα γι αυτά, είναι επίσης οι αφίσες με λιονταράκια, και άλλα ζώα, βασιλιάδες & βασίλισσες, ιππότες &μια φορά και εναν καιρό πριγκίπισσες, που είναι σύμβολα εξουσίας.

Στέματα, κορώνες και σκήπτρα συμπληρώνουν το...κάδρο.

Γωνιές παιχνιδιού και λούτρινα ζωάκια κάθε είδους, ενθουσιάζουν τα μικρά αυτού του ζωδίου και τους χαρίζουν αμέτρητες στιγμές απολαυστικού παιχνιδιού.

Τα συναρπάζουν επίσης τα παιχνίδια ρόλων, οπότε το κουκλοθέατρο, μοιάζει να είναι απαραίτητο στοιχείο της διακόσμησης, με διάφορες φιγούρες, σε όλα τα μεγέθη και σε όλα τα χρώματα.

Ξύλινοι χαμογελαστοί ήλιοι παντού στο χώρο, σε διάφορες παραλλαγές θα το ενθουσιάσουν επίσης!

 

Κλίσεις & Δεξιότητες

 

Σίγουρα, θα έχετε προσέξει πόσο ξεχωριστό, γεμάτο χαρά και δημιουργία είναι το αξιαγάπητο μικρό σας.

Τα Λιονταράκια είναι παιδιά γεμάτα ταλέντα και συναισθήματα, αλλά έχουν και έναν δυναμισμό που τα κάνει να ξεχωρίζουν από μικρά. Τόσο εσείς όσο και οι γύρω σας το έχετε παρατηρήσει!

Το μοναδικό πράγμα που χρειάζονται τα Λιονταράκια για να πορευτούν, είναι να τους δώσετε τις κατάλληλες κατευθύνσεις και τα εφόδια που έχουν ανάγκη.

Βοηθήστε τα οπότε με το να δημιουργείτε ευκαιρίες, στο να βρουν τους τρόπους να εκφράσουν τη δημιουργικότητά τους. Τα Λιονταράκια θέλουν να ευχαριστούν τους άλλους και να γίνονται το επίκεντρο, δίνοντας συνέχεια «παραστάσεις».

ξύλινα τουβλάκιαΑξιοποιήστε λοιπόν αυτό το ταλέντο του μικρού σας «πρωταγωνιστή» προσφέροντάς του, στολές και κατάλληλα αξεσουάρ για τις μεταμφιέσεις του. Έχετε πάντα ένα κουτί με τα κατάλληλα μέσα για να βρίσκει διέξοδο το υποκριτικό τους ταλέντο.

Σίγουρα ένα Λιονταράκι, θα σας εκπλήξει με τη φαντασία του και το ταλέντο του στις μεταμορφώσεις.

Επίσης, καλό θα είναι για το μικρό σας, να συμμετέχει σε παιδικές θεατρικές ομάδες & ομάδες δημιουργικού παιχνιδιού.

Θαλάσσια σπορ, τραγούδι, εκμάθηση μουσικών οργάνων, χορός και αθλητισμός είναι οι τομείς στους οποίους τα Λιονταράκια θα διακριθούν εύκολα και θα μάθουν για την ευθύνη και για την ομαδική εργασία ευχάριστα.

Μάθετέ τους οπωσδήποτε την πειθαρχία και την οργάνωση, την ταπεινότητα & την προσφορά προς τους άλλους, ανιδιοτελλώς και χωρίς ανταλλάγματα.

 Άλλωστε το μεγαλύτερο ταλέντο των παιδιών αυτού του ζωδίου είναι η μεγαλοψυχία και η μεγαλοσύνη τους!

 

Από τον Πέτρο Κατσαμάκη.

happy baby