ΚΡΙΑΡΑΚΙΑ (21/03-20/04)

ΕκτύπωσηΕκτύπωση

καπέλο ταχυδακτυλουργού με αστέρια

Με βάση την Παιδική Αστρολογία μάθετε τα πάντα για το ζώδιο του παιδιού Κριού.

Κριός: Γενικά χαρακτηριστικά ζωδίου

 

Είναι τα πλέον υπερκινητικά παιδιά του ζωδιακού κύκλου, μ’ έναν έμφυτο ενθουσιασμό για να κατακτήσουν τον κόσμο, ο οποίος όμως δεν έχει διάρκεια.

 

Ο κυβερνήτης τους,ο πλανήτης Άρης,είναι ο κύριος υπεύθυνος για την παρόρμηση, την ένταση και  τις ανταγωνιστικές τάσεις που εμφανίζουν από τα πρώτα κιόλας χρόνια της ζωής τους. Ένα βασικό τους χαρακτηριστικό είναι η βιασύνη με την οποία κάνουν τα πάντα. Βιάζονται πολύ να προοδεύσουν, γι’ αυτό και είναι πολύ πιθανό το μικρό σας Κριαράκι να σας εκπλήξει, περπατώντας από τον 9ο μήνα! Αυτό όμως δεν τους είναι αρκετό, γιατί οι Κριοί έχουν ανάγκη να... τρέχουν.

 

Γεμάτοι αυτοπεποίθηση & αποφασιστικότητα από μωρά, γεννημένοι αρχηγοί, είναι έτοιμοι να ανοιχτούν στην περιπέτεια και την εξερεύνηση του κόσμου, από τους πρώτους κιόλας μήνες της ζωής τους. Οι μαμάδες των μικρών αυτού του ζωδίου, ίσως είναι συνηθισμένες στα νεύρα και στους τσακωμούς τους με τα άλλα παιδιά (ιδιαίτερα μάλιστα όταν αυτά τους αρνούνται την αρχηγία στο παιχνίδι), στα συχνά μικροατυχήματα ή την έντονη αντίδρασή τους όταν έρχεται η ώρα του ύπνου. Τα κριαράκια διαθέτουν ισχυρό εγωϊσμό, ο οποίος καλό είναι να περιοριστεί από νωρίς, για να μην γίνει αργότερα αυταρχισμός, αλαζονεία & επιθετικότητα. Τα χαρακτηριστικά αυτά, βέβαια, δεν περιέχουν κανένα στοιχείο πρόθεσης ή κακίας, αλλά μια αγνή, παιδική παρόρμηση για να σώσουν & να καθοδηγήσουν τους άλλους, με τον δικό τους τρόπο.

 

Πολεμιστές από την κούνια ακόμη, είναι τα παιδιά που μεγαλώνοντας, θα κερδίσουν τη ζωή παρακάμπτοντας κάθε εμπόδιο! Αρκεί να τους μάθετε την επιμονή, την υπομονή & την σταθερότητα. Μάθετε στα Κριαράκια σας, να ελέγχουν την παρόρμηση και την ταχύτητά τους. Διδάξτε τους πως ναι μεν, είναι καλό να ενθουσιάζονται με κάθε τι καινούργιο, αλλά πως η διάρκεια και η μεθοδικότητα είναι απαραίτητες για να το κατακτήσουν.

Επίσης διδάξτε τα, ότι η δράση όταν συνεργάζεται με την σκέψη φέρνει καλύτερα αποτελέσματα. Καλό είναι να τα κατευθύνετε από νωρίς σε ασχολίες όπως ο αθλητισμός, το παιχνίδι με έντονη σωματική άσκηση και ευγενή άμιλλα,  ώστε να εκτονώνουν την ατέλειωτη ενέργειά τους & να μαθαίνουν τη συνεργασία, στην οποία άλλωστε πρέπει να δώσετε έμφαση κατά την διάρκεια της διαπαιδαγώγησης του μικρού σας Κριού.

 

Επιλέξτε λοιπόν παιχνίδια, που στηρίζονται στη συνεργασία, που περιορίζουν τον εγωκεντρισμό και την ανάγκη των Κριών για συνεχή πρωτιά. Μάθετε στα μικρά σας να σέβονται τους ρυθμούς των άλλων, τις αδυναμίες τους και να δέχονται τα προτερήματά τους. Οδηγήστε την τάση τους για εξέλιξη & αρχηγία σε κοινωνικά και δημιουργικά πράγματα, χρήσιμα για το σύνολο, αλλά και για τα ίδια.

 

 

Σχέση με τους γονείς του

Ίσως το μικρό σας Κριαράκι,δείξει από νωρίς μία ιδιαίτερη αδυναμία στον μπαμπά του. Μάλιστα τα Κριαράκια έχουν ως πρότυπό τους τον μπαμπά τους, περισσότερο από κάθε άλλο παιδάκι του ζωδιακού κύκλου. Ο Ήλιος (ο πατέρας) στον Κριό είναι σε έξαρση, δηλαδή στην πιο δυνατή θέση στον ζωδιακό κύκλοσχέδιο καρδούλας.

 

Ο πατέρας λοιπόν, θα αποτελεί για το Κριαράκι σας σημείο αναφοράς, σε όλη του τη ζωή. Στα παιδικά του μάτια του θα είναι o ’’ ήρωας’’ στον οποίο θα  θέλει να μοιάσει αλλά και να τον ξεπεράσει. Αν ο Ήλιος του όμως δέχεται αρνητικές όψεις, η σχέση του με τον πατέρα του θα πρέπει να προσεχθεί.

Ο ανταγωνισμός, που μπορεί να εξελιχθεί σε μάχη, είναι ο βασικός κίνδυνος στη σχέση τους. Κυρίως μάλιστα, αν ο μπαμπάς και η μαμά δεν έχουν καλές σχέσεις. Είναι σημαντικό λοιπόν, για το μικρό σας, να βιώσει αρμονικές σχέσεις στα πρώτα χρόνια της ζωής του, σχέσεις συνεργασίας , αγάπης & ασφάλειας.

 

Η Υγεία του   

Ο Κριός κυβερνάται από τα επινεφρίδια. Τα επινεφρίδια, είναι οι αδένες στους οποίους οφείλεται η συνεχής υπερδιέγερση και η ενέργεια των μικρών Κριών. Όταν όμως η ενέργειάκουνιστό παιδικό αλογάκι τους δεν βρίσκει διεξόδους ώστε να εκτονωθεί ομαλά, τότε γεμίζει τα Κριαράκια νευρικότητα, υπερένταση & θυμό. Αυτή η υπερφόρτωση κάνει τα Κριαράκια να κινούνται απρόσεκτα και είναι τις περισσότερες φορές υπεύθυνη για τα μικροατυχήματα που παθαίνουν, καθώς και για τους πυρετούς από τους οποίους συχνά υποφέρουν.

 

Τι μπορείτε να κάνετε: Φροντίστε ώστε το καθημερινό τους πρόγραμμα να περιέχει αρκετή άθληση, παιχνίδι και σωματική δραστηριότητα ώστε να εκτονώνουν όλη την ενέργειά τους. Επίσης, μάθετέ τα το πόσο σημαντικό είναι να ελέγχουν & να διατηρούν την ενεργειακή τους ισορροπία, καθώς μεγαλώνουν.

 

Το φαγητό του

Τα μικρά του ζωδίου του Κριού είναι ιδιαιτέρως τυχερά, διότι έχουν έναν άριστο μεταβολισμό. Για να τον διατηρήσουν όμως και ως ενήλικες πρέπει να τους προσφέρετε έναπαιδικό φαγητό ισορροπημένο διαιτολόγιο. Μάθετέ τα από νωρίς λοιπόν, σε σταθερά & πλήρη γεύματα. Αποθαρρύνετε την τάση τους για σνακ, αναψυκτικά & γεύματα τύπου fast-food.

 

Επειδή τα Κριαράκια σας είναι υπερκινητικά, φροντίστε να παραμένουν ήρεμα μετά το γεύμα, ώστε να γίνει σωστά η πέψη. Ίσως παρατηρήσετε μια αυξημένη ανάγκη για υγρά, κυρίως για νερό.Ικανοποιείστε αυτή τους την ανάγκη καθώς  δεν είναι τυχαίο, διότι ο Κριός συμβολίζει στο ζωδιακό κύκλο το υδρογόνο, ενώ ο Ζυγός, που βρίσκεται απέναντί του, το οξυγόνο.

 

σκίτσο με αρκουδάκι

Ρούχα & Αξεσουάρ!

Αθλητικές φόρμες, φούτερ & άνετα παπούτσια, πρέπει να είναι σε ημερήσια διάταξη για τα Κριαράκια. Επιλέξτε για τα δραστήρια μικρά σας, ρούχα ανθεκτικά, με ενίσχυση στα γόνατα και στους αγκώνες.

 

 Τα χρώματα των ρούχων τους, πρέπει να είναι χαρούμενα, κατά προτίμηση έντονο κόκκινο, κίτρινο, φωτεινό μπλε & πράσινο, ενώ παράλληλα, τα ρουχαλάκια τους πρέπει να έχουν όμορφα σχέδια πχ. αστείες φατσούλες, πεταλούδες & λουλούδια για τα κοριτσάκια ή δυνατούς πολεμιστές& super-ήρωες,  για τα αγοράκια. 

 

Διακόσμηση & style!αυτοκόλλητα τοίχου

Τα γεμάτα ενέργεια & κίνηση αυτά μικρούλια, έχουν ανάγκη πρώτα απ’ όλα, από έναν άνετο χώρο με μαλακά έπιπλα & αντικείμενα για να κινούνται με ασφάλεια. Χρώματα όπως το γαλάζιο, το πράσινο & το μπλε, βοηθούν το μικρό Κριαράκι να χαλαρώσει.

 

Επιλέξτε τα λοιπόν για τους τοίχους του δωματίου του, για τα κλινοσκεπάσματα και για τα διάφορα αξεσουάρ, που συνοδεύουν την διακόσμηση. Αποφύγετε το κόκκινο & το πορτοκαλί χρώμα, καθώς και κάθε άλλο θερμό ή έντονο χρώμα που θα δώσει στον χώρο του ένταση. Στο δωμάτιό του κρεμάστε αφίσες με τοπία, με αυτοκινητάκια & χαμογελαστούς ήλιους.Η φύση θα του προσφέρει την γαλήνη που τόσο χρειάζεται!

 

πύργος με τουβλάκιαΚλίσεις & Δεξιότητες

Τα γεμάτα ζωή και ενέργεια Κριαράκια είναι ταλαντούχα στον αθλητισμό. Από πολύ νωρίς δείχνουν την ανάγκη τους για δημιουργία. Τα ελκύει ότι απαιτεί έντονη δραστηριοποίηση και ότι τους υπόσχεται την πρωτιά!

 Όταν ένα Κριαράκι ασχοληθεί με κάτι, θέλει να το κάνει καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο. Όμως οι επιλογές του δεν έχουν διάρκεια, επειδή είναι παρορμητικό και επομένως βαριέται γρήγορα.

 

Το βασικό πρόβλημα των παιδιών Κριών, είναι ότι θέλουν να πετύχουν κάτι για να αποδείξουν στον εαυτό τους αλλά και στους άλλους, ότι είναι οι καλύτεροι και ότι τίποτα δεν μπορεί να τους αντισταθεί. Σ’ αυτό τα βοηθά και η αστείρευτη ενέργειά τους, η οποία δεν τα προδίδει σχεδόν ποτέ. Επομένως μην ζητάτε άθλους από το μικρό σας και μην το στρέφετε σε ακατόρθωτα πράγματα. Δώστε του με απλούς τρόπους να καταλάβει ότι, παρά την ευκολία που έχει στο να πετυχαίνει τους στόχους του, δεν πρέπει να καταναλώνει την ενέργειά του σε οτιδήποτε το προκαλεί. Δείξτε του δηλαδή, πώς να βάζει χρήσιμους στόχους  για την εξέλιξή του & όχι μόνο και μόνο, για να αποδεικνύει στους άλλους την αξία του.

 Τα Κριαράκια από μικρά έχουν έφεση στις κατασκευές αλλά τις βαριούνται εύκολα. Μάθετέ το από νωρίς να φροντίζει το χώρο του & να τον τακτοποιεί, καθώς και το να σέβεται τους χώρους των υπολοίπων μελών της οικογένειας.

 

Από τον αστρολόγο Πέτρο Κατσαμάκη.

happy baby