ΚΑΡΚΙΝΑΚΙΑ (22/06-22/07)

ΕκτύπωσηΕκτύπωση

μαγικό καπέλοΜε βάση την Παιδική Αστρολογία μάθετε τα πάντα για το παιδί που ανήκει στο ζώδιο του Καρκίνου.

Γενικά χαρακτηριστικά

 

Τα παιδάκια αυτού του ζωδίου συνήθως έχουν στρογγυλό πρόσωπο, απαλά χαρακτηριστικά και γλυκύτατα μάτια που εκπέμπουν καλοσύνη. Ξέρουν τον τρόπο να γίνονται εύκολα αγαπητά στους άλλους.

 

Μέσα στο χώρο του σπιτιού τους, αντλούν ενέργεια, γεμίζουν τις μπαταρίες τους και ήρεμα πια, βγαίνουν προς τα έξω. Είναι κοινωνικά και ευχάριστα παιδιά, όταν αισθάνονται ασφαλή.

Αυτό που χαρακτηρίζει τα Καρκινάκια, είναι η αγάπη με την οποία περιβάλλουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα & αντικείμενα. Δένονται πολύ εύκολα με καταστάσεις, πράγματα & ανθρώπους που μπορούν να τους δώσουν στοργή. Είναι τα παιδιά εκείνα που συναγωνίζονται τα Ψαράκια (Ιχθύς) όσον αφορά  στην φαντασία και στη διαίσθηση. Αντιλαμβάνονται τα πάντα γύρω τους και είναι κυκλοθυμικά!

Το καθετί που συμβαίνει μπορεί να γίνει αφετηρία για ατελείωτες σκέψεις, που πολύ συχνά τα οδηγούν στην ανησυχία. Η φύση και τα ζώα μπορούν να κάνουν τα Καρκινάκια να νιώσουν ασφάλεια. Αισθάνονται συνέχεια ότι απειλούνται και γι’ αυτό πρέπει εσείς, να τα προστατέψετε.

Τα ταξίδια για τα ευαίσθητα αυτά πλασματάκια είναι πολύ ευχάριστα, αρκεί να γνωρίζουν ότι θα επιστρέψουν στη βάση τους. Δεν τους αρέσουν οι αλλαγές, γενικότερα και ειδικά αν αυτές οι αλλαγές, σχετίζονται  με το χώρο του σπιτιού τους.

Προσοχή επίσης, θα πρέπει να δοθεί, στην οικογενειακή ατμόσφαιρα, γιατί τα Καρκινάκια επηρεάζονται υπερβολικά από αυτήν. Από την άλλη μεριά, βέβαια θα πρέπει να δώσετε ιδιαίτερα προσοχή στην τάση που έχουν τα Καρκινάκια για υπερπροστασία, γιατί πολύ εύκολα μπορεί να τα κακομάθετε, κάτι που θα προκαλέσει ζημιά στον χαρακτήρα τους.

 Τα παιδιά της Σελήνης είναι τρυφερά και έχουν απόλυτη ανάγκη από στοργή. Ζουν μέσα σε μια διαρκή ανασφάλεια και είναι συνήθως συνεσταλμένα. Πληγώνονται εύκολα και γι’ αυτό χρειάζεται ειδική συμπεριφορά από τους γονείς τους, ώστε να αντιληφθούν τις ανάγκες & τις αλλαγές, στην διάθεσή τους. Πολλές φορές τα Καρκινάκια, χρησιμοποιούν το μεγάλο τους όπλο, το οποίο είναι το παράπονο, για να κερδίσουν αυτό που θέλουν και συνήθως τα καταφέρνουν!

 

 

Σχέσεις με τους γονείς τους

 

Ο μεγάλος συναισθηματισμός των παιδιών αυτού του ζωδίου, τα οδηγεί συχνά στο να προσκολλώνται στους γονείς τους. Είναι χαρακτηριστικό το παράπονό τους, το οποίοαγάπη προέρχεται από μια συνεχή αναζήτηση αγάπης και τρυφερότητας. Πρέπει λοιπόν να μάθετε σε αυτά τα ευαίσθητα πλασματάκια, να ισορροπούν το συναίσθημα με τις καθημερινές τους ανάγκες.

Δώστε στα Καρκινάκια σας την ασφάλεια που χρειάζονται και θα έχετε πάντα δίπλα σας ένα χαρούμενο και ευτυχισμένο παιδί.

Τα Καρκινάκια είναι ζηλιάρικα και συχνά ζηλεύουν τα αδελφάκια (αν υπάρχουν) ή τα άλλα παιδάκια. Μπορούν αν γίνουν όμως αξιολάτρευτα και πραγματικά ξέρουν να δίνουν αγάπη ανεξάντλητη, προς το περιβάλλον τους.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα Καρκινάκια δείχνουν ιδιαίτερα αδυναμία στη μαμά τους. Οι συναισθηματικές τους ανησυχίες όμως, πολύ συχνά τα οδηγούν σε εκρήξεις θυμού. Σε τέτοιες περιπτώσεις αφήστε τα Καρκινάκια να ηρεμήσουν μόνα τους, χωρίς να τα πιέσετε. Παράλληλα φροντίστε να τους εξασφαλίσετε την αγάπη που πιθανόν να αισθάνονται ότι τους λείπει, τη συγκεκριμένη στιγμή. Αγκαλιές, χάδια και φιλιά, χρειάζεται να περιλαμβάνονται στο καθημερινό τους πρόγραμμα!

 

 

Η Υγεία του

 

ξύλινο αλογάκιΛόγω της ευαίσθητης ψυχολογίας τους, τα Καρκινάκια έχουν την τάση να κρατούν μέσα τους τα συναισθήματά τους, τις σκέψεις, τις φοβίες και τις ανησυχίες τους. Η κυκλοθυμία τους και η συνεχής γκρίνια τους, πολλές φορές, τους δημιουργεί διαφόρων ειδών ψυχοσωματικά προβλήματα.

 Ο έντονος συναισθηματισμός τους, τον οποίο δεν μπορούν εύκολα να εξωτερικεύσουν, τους προκαλεί συχνά προβλήματα που αφορούν το στομάχι.

 

Τι μπορείτε να κάνετε:Το πιο βασικό, είναι να φροντίσετε να μάθετε στο μικρό σας Καρκινάκι να μη φοβάται να εκφράζει τα συναισθήματά του και να μοιράζεται τις σκέψεις και τις ανησυχίες του!

 

 

Το φαγητό του 

 

 

Λόγω της ευαισθησίας που έχουν στο στομάχι, η διατροφή τους δεν θα πρέπει να περιλαμβάνει πολλές πικάντικες γεύσεις. Χρειάζονται ένα πρόγραμμα ελαφριάς διατροφής καιφαγητό διαιτολογίου ενώ, κατά τη διάρκεια του φαγητού τους , η ατμόσφαιρα γύρω από το οικογενειακό τραπέζι πρέπει να είναι ήρεμη.

Δείξτε επίσης ιδιαίτερη προσοχή στον τρόπο που σερβίρετε το φαγητό τους, κάνοντάς το ευπαρουσίαστο & αστείο.

Στα παιδάκια αυτού του ζωδίου, αρέσουν πολύ οι οικογενειακές συγκεντρώσεις γύρω από το τραπέζι, γιατί έτσι νιώθουν την ζεστασιά και την αγάπη, που τα περιβάλλει.

 

Ρούχα & αξεσουάρ!

 

 

αρκουδάκιΤο ντύσιμο για τα μικρά αυτού του ζωδίου πρέπει να εκπέμπει κάτι από το ρομαντισμό τους. Οι παλ αποχρώσεις, το ανοιχτό ροζ, το γλυκό πράσινο ή το γαλάζιο είναι μερικές από τις χρωματικές προτάσεις που θα ταίριαζαν στα ευαίσθητα Καρκινάκια σας. Επίσης, τους αρέσουν τα ρούχα που είναι απαλά στην αφή, ζεστά και δίνουν την αίσθηση της τρυφερότητας και της στοργής, που τόσο έχουν ανάγκη.

 Δένονται συναισθηματικά πολλές φορές και με τα ρούχα τους, τα οποία τους θυμίζουν κάποιο αγαπημένο πρόσωπο που τους τα χάρισε ή κάποια όμορφη στιγμή που έζησαν καθώς τα φορούσαν...

 Οι μικρές δε κυρίες αυτού του ζωδίου, πολλές φορές, δοκιμάζουν τα ρούχα & τα παπούτσια της μαμάς, με μεγάλη ευχαρίστηση και κοκεταρία!

 

 

Διακόσμηση & style!

 

μια φορά και εναν καιρό

Η διακόσμηση στο χώρο ενός μικρού Καρκίνου, πρέπει να εκπέμπει ζεστασιά και θαλπωρή. Μπορείτε να τοποθετήσετε τις ζωγραφιές τους σε κάποια γωνιά του δωματίου τους, να βάλετε τα δώρα που έχουν πάρει από τα αγαπημένα τους πρόσωπα σε εμφανή σημεία & να δημιουργήσετε μικρές γωνιές παιχνιδιού και σημεία όπου ένα Καρκινάκι μπορεί να «φωλιάσει» όταν αισθάνεται αυτή την ανάγκη.

 Το γαλαζοπράσινο χρώμα είναι καλό να κυριαρχεί στο χώρο τους, γιατί είναι το χρώμα που τους θυμίζει τη θάλασσα και τα ηρεμεί ψυχικά.Οι παλ αποχρώσεις γενικότερα είναι καλό να προτιμούνται για τους τοίχους του δωματίου τους, για τα διάφορα αξεσουάρ και για τα κλινοσκεπάσματα.

 

 

Κλίσεις & Δεξιότητες

 

Τα Καρκινάκια έχουν ανάγκη να προστατευτούν μέσα στα στενά πλαίσια της οικογένειά τους. Αυτό που πρέπει λοιπόν εσείς να κάνετε είναι – δίνοντάς τους αγάπη & τρυφερότητα – να ξύλινα τουβλάκιατα προτρέψετε να βγουν έξω από τον κλειστό οικογενειακό κύκλο & να γνωρίσουν τον κόσμο.

 Τα παιδιά αυτού του ζωδίου κρύβουν τεράστια αποθέματα ενέργειας μέσα τους, τα οποία μπορούν να μεταβληθούν εύκολα σε δημιουργική έκφραση και σε ενεργητικότητα.

Μια βόλτα στη θάλασσα ή ένα ταξίδι σε κάποιο νησί, μπορεί εύκολα να γαληνέψει το μικρό σας Καρκινάκι & να το κάνει απόλυτα ευτυχισμένο.

 Έχουν πλούσια φαντασία, που οι γονείς θα πρέπει να καλλιεργήσουν με πολλούς και διάφορους τρόπους. Αποζητώντας την προστασία και την ασφάλεια, γενικότερα, έχουν την τάση να κλείνονται συχνά μέσα στο σπίτι τους, για ευνόητους λόγους.

Το σπίτι και το δωμάτιό τους, είναι το δικό τους βασίλειο, το οποίο και διαφεντεύουν, όπως επιθυμούν τα ίδια. Συνήθως μέσα στον δικό τους χώρο είναι πολύ δημιουργικά παιδιά, σε αντίθεση με τους εξωτερικούς χώρους, όπου τα Καρκινάκια δείχνουν να απομονώνονται.

 

Από τον Πέτρο Κατσαμάκη.

happy baby