Καλοκαιρινές... βουτιές!

ΕκτύπωσηΕκτύπωση

παιδιά παίζουν στην άμμοΜπορούν δύο φορτηγάκια, ένας φουσκωτός κροκόδειλος, μία ζέμπρα και ένα πολύχρωμο στρώμα-πολυθρόνα, εκτός από το να αποτελέσουν τεκμήριο διαβίωσης, να σπείρουν τη διχόνοια σε μια δεμένη οικογένεια;

 

Με πλήρη ευθύνη, απαντώ θετικά και προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα θα σας συμβουλεύσω όχι μόνο τι να μην πάρετε μαζί σας σε μια απόδραση στην παραλία, αλλά και τις μεθόδους ώστε να αποφύγετε το αμείλικτο «κατηγορώ» των μικρών σας, όταν το ανακαλύψουν!

Το «πάθημα» μού έγινε «μάθημα», όταν αναγκάστηκα να κουβαλήσω μόνη μου όλα τα παραπάνω.

Αντισταθείτε, λοιπόν, και μην βάλετε στην τσάντα σας το πέμπτο κουβαδάκι μαζί με τα φτυαράκια, τις τσουγκράνες και τις φόρμες άμμου. Μην πάρετε επίσης πάνω από 3 μπάλες, 2 σετ ρακέτες, μάσκες και βατραχοπέδιλα! «Ξεχάστε» τα καροτσάκια άμμου και μην ξεγελαστείτε από το γεγονός ότι έχουν ροδάκια! Μην πάρετε επίσης παντοφλάκια για πριν και μετά την θάλασσα.

Πάρτε αντηλιακά, καπέλα, νερό και πετσέτες και ένα κουβαδάκι ανά παιδί!

Η λαχτάρα για μπάνιο κάνει τα παιδιά… απρόσεχτα, δεν καταλαβαίνουν, λοιπόν, αμέσως ότι δεν κρατάς τα «υπάρχοντά» τους! Όταν, μετά το μπάνιο και τις βουτιές, το ανακαλύψουν, χρειάζεται να φτιάξεις μαζί τους αρκετές λακκούβες, τις οποίες τα παιδιά διασκεδάζοντας γεμίζουν συνεχώς με νερό – το οποίο χάνεται– κάνοντας αγώνες μεταξύ τους και εσύ μπορείς να κάνεις τουλάχιστον 25 λεπτά ηλιοθεραπεία χωρίς τύψεις, ώσπου να αντιληφθούν την ματαιότητα. Όμως στην συνέχεια καλείσαι να κάνεις λασποκουλουράκια, τα οποία εκτελείς με μαεστρία σεφ, είναι η αλήθεια, όμως, χάνεις όταν δεν έχεις την κατάλληλη εμπειρία για να φτιάξεις κάστρο αντάξιο της πριγκίπισσάς σου! Η κρίση ξεπερνιέται κερνώντας παγωτό, απαραίτητο σύμμαχο κάθε γονιού, στη σκέψη του οποίου κανένα παιδί δεν μπορεί να αντισταθεί. Άλλα είκοσι λεπτά «κερδισμένα» για σένα! Στη συνέχεια, επειδή σίγουρα θα έχουν πασαλειφτεί με το παγωτό, από την κορυφή μέχρι τα νύχια, μαζεύεις τα πράγματα και προχωράς αποφασιστικά μαζί τους ως τα ντους. Με πρόφαση το παγωτό, τα ξεπλένεις και έχεις ήδη κάνει τον μισό δρόμο μέχρι την έξοδο από την πλαζ! Είναι η στιγμή που θα αρχίσουν να ζητάνε νερό, τους λες, λοιπόν, ότι μόλις μπείτε στο αυτοκίνητο θα αγοράστε δροσερό από το περίπτερο ή, ως προνοητική μητέρα, έχετε ένα παγούρι να σας περιμένει. ( Όλα τα παραπάνω προσαρμόζονται αναλόγως της ηλικίας των παιδιών, μην ανησυχείτε). Ώσπου να φθάσετε στο σπίτι, έχουν τσακωθεί ελάχιστα διότι έχετε φροντίσει να τους πείτε ότι τα περιμένει ένα dvd, το οποίο έχει «νοικιάσει» ο μπαμπάς, ο οποίος σοφά έχει επιλέξει να μην ακολουθήσει στην παραλία, επειδή είχε δει όλα αυτά που ήθελαν τα παιδιά να πάρουν μαζί τους αρχικά.

Μια ακόμη οικογενειακή έξοδος έχει στεφθεί με απόλυτη επιτυχία, δεν νομίζετε; Καλά μπάνια!

 

Ελληνικά
happy baby