Ημουν τέλεια μαμά, πριν κάνω παιδιά!

ΕκτύπωσηΕκτύπωση

τάισμα στο στόμα

Αφιερώνω την παρακάτω ανάρτηση, με αγάπη και χιούμορ, σε όλους τους γονείς που διαπιστώνουν καθημερινά, όπως κι εγώ, πόσο απέχει η θεωρία από την πράξη.

 

Γι΄ αυτό κι έχω σταματήσει προ πολλού να ασκώ εύκολη κριτική απέναντι σε “ενοχλητικές” συμπεριφορές μαμάδων και μπαμπάδων, μιας και υποψιάζομαι πως κι εγώ στη θέση τους τα ίδια θα κάνω (ή και χειρότερα), αν μου δοθεί η...ευκαιρία!
Πριν κάνω παιδιά είχα κάποιες εξαιρετικές  ιδέες, για το πώς θα είμαι «πρότυπο μητέρας».

Σας  παρουσιάζω τις δέκα καλύτερες ιδέες μου και ακριβώς από κάτω , τί πραγματικά  συνέβει όταν έκανα παιδιά και έγινα μητέρα! 

Σας παρακαλώ μην με κρίνετε αυστηρά, διότι μπορεί πολύ γρήγορα να είστε στη θέση μου!

 

1. Δεν θα «δωροδοκήσω»  ποτέ τα παιδιά μου.
Τα δικά μου παιδιά από μόνα τους, θα έχουν αναπτύξει μια εσωτερική ηθική πυξίδα και θα συμμορφώνονται αυτόματα με ό,τι είναι «σωστό».
Πραγματικότητα: ”Ναι, θα σε αφήσω να φας σοκολατάκια για πρωϊνό, αν  μείνεις στο κρεβάτι σου όλη τη νύχτα. Θα σε πάω όπου θέλεις, αν κοιμηθείς στο κρεβάτι σου”.

 

2. Θα βάλω όρια και θα ζητήσω να σεβαστούν τον προσωπικό μου χρόνο στο μπάνιο.
Πραγματικότητα: Οταν βρίσκομαι στο μπάνιο,τρεις φατσούλες παρακολουθούν κάθε μου κίνηση.Το καλό είναι πως πάντα υπάρχει κάποιος κοντά, για να φέρει κάτι που ίσως χρειαστώ.

 

3. Τα παιδιά μου πάντα θα είναι πάντα καλοντυμένα και καλοχτενισμένα και θα έχουν στυλ!

Πραγματικότητα: Πριν από λίγες μέρες η μικρή μου φόρεσε στο ένα πόδι μποτίνι και στο άλλο μπαλαρίνα. Στη διαδρομή, ένας σημαντικός αριθμός ηλικιωμένων κυριών με ρώτησαν ευγενικά αν είχα προσέξει πως το παιδί μου φορούσε διαφορετικά παπούτσια. “Ναι το έχω προσέξει, ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας” ήταν η απάντησή μου.

 

4. Θα ελέγχω το “βρώμικο στόμα” μου μπροστά στα παιδιά.
Πραγματικότητα: “Φτου, γμτ, πάλι κόλλησε ο συναγερμός! Γμτ, γμτ, γμτ, πάλι κάηκε το φαγητό!”.

 

5. Θα αφιερώνω χρόνο στη φροντίδα και στην  περιποίηση του εαυτού μου.
Πραγματικότητα: Καταφέρνω να κάνω ένα μπάνιο της προκοπής κάθε τρεις μέρες. Η ρίζα στο μαλλί θέλει συνέχεια φτιάξιμο και, μάλλον, είναι πιο εύκολο και οικονομικό να τη βάψω με μαρκαδόρους και κηρομπογιές απ΄το να βρω χρόνο να πάω κομμωτήριο ή να ασχοληθώ εγώ στο σπίτι. Α, και το γυμναστήριο μ΄ έχει κατατάξει στους χορηγούς, γιατί τους κάνω δωρεά κάθε μήνα, αφού έχω πληρώσει και δεν πατάω.

 

6. Θα εξασκώ υγιείς τεχνικές για την επίλυση συγκρούσεων  και θα συμπεριφέρομαι γενναιόδωρα όταν έχω δίκιο.
Πραγματικότητα: Κάνω το γύρο του θριάμβου μέσα στο σπίτι τραγουδώντας δυνατά

 “ναι, έχω δίκιο, ναι,έχω δίκιο!”

 

7.Θα διδάξω στα παιδιά μου να μοιράζονται τα πράγματά τους.

Πραγματικότητα: «΄Αφησε αμέσως ήσυχα, τα καλλυντικά μου! Το μέϊκ απ είναι όλο δικό μου, μην το αγγίζεις!».

 

8. Τα παιδιά μου θα τρώνε μόνο υγιεινές τροφές.
Πραγματικότητα: «Και βέβαια  μπορείς να φας ένα μπωλ παγωτό για πρωϊνό. Εξάλλου το παγωτό περιέχει αρκετό ασβέστιο. Άρα είναι σαν να πίνεις  γάλα!”

 

9. Πάντα θα είμαστε συνεπείς στην ώρα μας, όταν πάμε στο σχολείο και στα διάφορα ραντεβού.
Πραγματικότητα: Πώς γίνεται, κάθε φορά,  να ετοιμαζόμαστε δυό-τρεις ώρες πριν από το ραντεβού και, παρ΄ όλα αυτά, να φτάνουμε πάντα καθυστερημένοι παντού ; Πως;

 

10. Για τα παιδιά μου θα είμαι ένα ζωντανό παράδειγμα, του πώς μια δυναμική γυναίκα μπορεί να είναι επιτυχημένη εντός και εκτός σπιτιού.
Πραγματικότητα: Αν με χτυπήσει αυτοκίνητο θα αναρωτηθούν: «Ποιος θα βάλει τώρα πλυντήριο;». Καλά αυτό ίσως και να είναι παρατραβηγμένο. Ή μήπως όχι;

 

Πηγή: Carrie Goldman, Top 10 ways i was a perfect mom until i had kids

Aπόδοση: GoneisOnline

happy baby