Η ζωή μέσα στη μήτρα!

ΕκτύπωσηΕκτύπωση

εμβρυο στην μήτραΠεριτριγυρισμένη από μέλλουσες μαμάδες και ούσα προσκεκλημένη στο ξενόφερτο –και πλέον αγαπητό και στη χώρα μας– πάρτι για το νέο μωρό που πρόκειται να έρθει στον κόσμο ή αλλιώς baby-shower, άκουσα με ενδιαφέρον την επίτοκο-οικοδέσποινα να μας λέει με συγκίνηση:

 

 

«Tρέμω στην ιδέα ότι σε λιγότερο από 2 μήνες θα γίνω μαμά! Kαι τι μαμά, σίγουρα χαζομαμά! Να φανταστείτε ότι όπου σταθώ και όπου βρεθώ χαϊδεύω την κοιλιά μου και μιλάω στο μωρό μου. Άραγε να με ακούει;».

Σήμερα, μαθαίνουμε ολοένα και περισσότερα πράγματα –χάρη στην εξέλιξη της επιστήμης– για το πώς περνάει ένα εμβρύο τη ζωή του μέσα στη μήτρα. Eίναι εκπληκτικό το πώς μεγαλώνει ένα έμβρυο εβδομάδα με την εβδομάδα, αλλά και το ότι αναπτύσσει λειτουργίες όπως το να πιπιλάει τα δάχτυλά του, να πίνει, να ουρεί, να βήχει, ακόμη και να έχει λόξιγκα!

Άλλοτε είναι ξύπνιο και άλλοτε αναπαύεται ή κοιμάται. Άλλοτε είναι ζωηρό και άλλοτε τεμπέλικο! Πρόκειται, δηλαδή, για ένα «καλοκουρδισμένο», μικρό ανθρωπάκι, που περιμένει στωικά να δει το πρώτο φως της νέας του ζωής.

Tο ίδιο αξιοθαύμαστη είναι και η παρατήρηση των ειδικών που υπερτονίζουν το πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η θετική σκέψη στην εγκυμοσύνη, αλλά και τα ερευνητικά πορίσματα που δείχνουν ότι μεταξύ του 6ου και 8ου μήνα της κύησης το έμβρυο αντιδρά στα αισθητηριακά ερεθίσματα, θυμάται και έχει την ικανότητα να μαθαίνει!

Γι’ αυτό κι εσείς,μιλήστε στο μωρό που μεγαλώνει μέσα σας, τραγουδήστε του, περιγράψτε του το πώς ονειρεύεστε τη ζωή σας μαζί του, χαϊδέψτε την κοιλιά σας και παροτρύνετε τον καλό σας να κάνει το ίδιο! Αγαπήστε το μωρό σας πριν ακόμα εκείνο έρθει στον κόσμο και περάστε του όλη τη θετική σας ενέργεια και όλη σας την τρυφερότητα. Το αξίζει!

 

happy baby