Η μελωδία της ευτυχίας

ΕκτύπωσηΕκτύπωση

ξυλόφωνοΤο παιχνίδι είναι ο βασικός και ο πλέον ευχάριστος τρόπος εκπαίδευσης για ένα μωρό ή ένα νήπιο. Τα μουσικά παιχνίδια, μάλιστα, εξασκούν τις αισθήσεις του και πηγαίνουν την ανάπτυξή του ένα βήμα παραπέρα!

 

ΝΤΟ, ΡΕ, ΜΙ!

Οι επιστήμονες που ασχολούνται με την ανάπτυξη των παιδιών ανακαλύπτουν με θαυμασμό τις δυνατότητες που παρέχει η μουσική στη μάθηση. Και ευτυχώς το να εντάξετε τη μουσική στη ζωή του παιδιού σας είναι πολύ απλό χάρη στα πολύ όμορφα παιχνίδια που κυκλοφορούν, τα οποία μπορούν να εμπλουτίσουν τις εμπειρίες του και να ενισχύσουν την συναισθηματική του ανάπτυξη!

 

Ο ΜΙΚΡΟΣ ΜΟΤΣΑΡΤ!

Αναρωτιέστε αν η μουσική κάνει τα παιδιά εξυπνότερα; Η απάντηση είναι ναι! Παίζοντας με ένα μουσικό παιχνίδι ή ένα μουσικό όργανο, προσαρμοσμένο στην ηλικία του, το παιδί σας βιώνει την ολοκληρωμένη εμπειρία (σωματική και ψυχική) που παρέχει η μουσική. Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι η μουσική βοηθάει τον εγκέφαλο του μωρού να κάνει περισσότερες νευρικές συνδέσεις, γεγονός που βοηθάει στο να αναπτύσσεται διανοητικά και να αντιλαμβάνεται καλύτερα τα μαθηματικά. Γι’ αυτό ενθαρρύνετε το παιδί σας να παίζει με ένα πιανάκι. Τα παιδικά μουσικά παιχνίδια συνδυάζουν το χρώμα με τον ήχο, γεγονός που ενθουσιάζει ειδικά τα βρέφη που αναζητούν συνεχώς νέα ερεθίσματα από το περιβάλλον τους.

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΤΕ ΤΟ ΑΦΤΙ ΤΟΥ!

Το αφτί λειτουργεί ως ένα βασικό όργανο για να αντιληφθεί το μωρό και αργότερα το νήπιο τον κόσμο. Ειδικά στα βρέφη, που η όραση αναπτύσσεται πιο αργά, η ακοή είναι το βασικότερο μέσο για να εξοικειωθούν με το περιβάλλον τους. Η μεγάλη ποικιλία των ήχων, είτε είναι φυσικοί (φωνή των γονιών) είτε τεχνητοί (μουσικά παιχνίδια), βοηθούν το παιδί να κατακτήσει τη γλώσσα και να αποκτήσει σωστή άρθρωση.

 

ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΜΕΤΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ!

Τα βρέφη και τα νήπια έχουν ανάγκη από παιχνίδια που θα τα βοηθήσουν να αναπτύξουν μια πλειάδα από δεξιότητες. Με άλλα λόγια, παράλληλα με την συναισθηματική τους ανάπτυξη, πρέπει να αναπτύξουν και τις κινητικές τους δεξιότητες κ.ο.κ. Ένα τύμπανο με μπαγκέτες, ενθαρρύνει το παιδί, εκτός από το να «πειραματίζεται» με τους ήχους και τα χρώματα, να κουνάει χέρια και πόδια, δηλαδή να κάνει γυμναστική μετά μουσικής! Μάλιστα, για περισσότερη ασφάλεια, αλλά και για να μην τα χάνουν συνέχεια τα παιδιά και τα ψάχνετε, οι μπαγκέτες και τα στικ είναι καλό να είναι συνδεδεμένα με τα παιχνίδια!

 

happy baby