Γυμναστείτε σωστά!

ΕκτύπωσηΕκτύπωση

γυμναστική, μαμάΗ γυμναστική είναι ένα καλός τρόπος για να βελτιώσουμε την υγεία μας, τη γραμμή μας και γενικότερα μας βοηθάει να σμιλεύσουμε το σώμα μας. Ας οργανωθούμε, λοιπόν... για να πετύχουμε τον στόχο μας!

 

 

Eάν ο στόχος σας είναι η απώλεια βάρους

- Eίναι προτιμότερο να περιλαμβάνετε στο μεγαλύτερο μέρος του προγράμματός σας την αερόβια άσκηση. O όρος «αερόβια άσκηση» λέγεται για κάθε άσκηση στην οποία χρησιμοποιούμε μεγάλες μυϊκές ομάδες και την οποία μπορούμε να εκτελούμε για μεγάλη χρονική διάρκεια σε σταθερή ένταση. Τέτοιου τύπου ασκήσεις είναι για παράδειγμα το περπάτημα, το τρέξιμο, το ποδήλατο, ο χορός, η κολύμβηση και η κωπηλασία.

- Όταν αρχίζετε ένα πρόγραμμα γυμναστικής κάντε απλές ασκήσεις. Αργότερα, εντάξτε στο πρόγραμμά σας πιο πολύπλοκες ασκήσεις.

 

H τακτική άσκηση βελτιώνει την ποιότητα ζωής μας...

Για να δυναμώσετε το μυϊκό σας σύστημα:

- Στην αρχή κάθε προγράμματος θα πρέπει να κάνετε προθέρμανση τουλάχιστον για 15 λεπτά, δηλαδή περπάτημα, τρέξιμο ή ποδήλατο, όπως επίσης και στο τέλος του προγράμματος θα πρέπει να κάνετε για 10 λεπτά αποθεραπεία, ασκήσεις δηλαδή χαλάρωσης. Με αυτόν τον τρόπο θα αποφύγετε τα «τραβήγματα» και τις θλάσεις.

- Eκτελείτε πάντα τις ασκήσεις με αργές και ελεγχόμενες κινήσεις. Μην ξεχνάτε να εισπνέετε και να εκπνέετε σωστά...

 

Για να βελτιώσετε τη φυσική σας κατάσταση

- Eάν είστε εντελώς αγύμναστες πρέπει να ξεκινήσετε ένα πρόγραμμα 3-4 φορών την εβδομάδα για 20 λεπτά, το οποίο και θα αυξήσετε σταδιακά με τη συμβουλή του γυμναστή σας. Είναι πολύ σημαντικό να κάνετε καλή προθέρμανση και αποθεραπεία. Για να μειώσετε το σωματικό σας λίπος πρέπει να αυξήσετε τις θερμίδες που καίτε και παράλληλα να μειώσετε τις θερμίδες που προσλαμβάνετε από την τροφή.

Η άσκηση σε συνδυασμό με μία σωστή και ισορροπημένη διατροφή φέρνει πάντα θετικά αποτελέσματα. Έχετε, επίσης, πάντα στο νου σας ότι σημασία δεν έχει μόνο η ποσότητα της τροφής αλλά και η ποιότητα. Το κάθε πρόγραμμα γυμναστικής καλό είναι να εκτελείται 3-4 φορές την εβδομάδα. Καλό θα ήταν να ξεκινήσετε με δύο φορές την εβδομάδα και ν’ αυξήσετε σταδιακά τη συχνότητα της άσκησης έως 4 φορές την εβδομάδα.

- Στην περίπτωση που ακουλουθείτε ένα πρόγραμμα γυμναστικής για να τονώσετε το μυϊκό σας σύστημα, η σειρά των ασκήσεων που κάνετε πρέπει να είναι τέτοια ώστε να επιτρέπει στους μυς να ξεκουράζονται.

 

Με τη συνεργασία της καθηγήτριας χορού Nάντιας Mάργαρη.

happy baby