Γάμος & ρουτίνα; Aνανεωθείτε!

ΕκτύπωσηΕκτύπωση

ζευγάρι αγκαλιάΟ γάμος αποτελεί τον προορισμό πολλών ανθρώπων, με στόχο τη συνύπαρξη δύο ατόμων, αλλά και τη δημιουργία οικογένειας. Κάθε σχέση, όμως, έχει ups & downs και κυρίως ρουτίνα. Τι μπορείτε να κάνετε;

 

ΡΟΥΤΙΝΑ

Ο χειρότερος εχθρός για την ευτυχία δύο ανθρώπων είναι η ρουτίνα και γενικά η μονοτονία. Έτσι, αρχίζει συνήθως η φθορά μιας σχέσης, ίσως ακόμη και η λήξη της. Η ζωή κάθε μέρα επαναλαμβάνεται. Είναι σημαντικό όμως, πού και πού, να προσπαθούμε να ξεφεύγουμε από το άγχος και τη μονοτονία της καθημερινότητας και να δοκιμάζουμε νέες εμπειρίες με τα άτομα που αγαπάμε. Μπορούμε να νικήσουμε τη ρουτίνα κάνοντας πολύ απλά και καθημερινά πράγματα. Ειδικά τα Σαββατοκύριακα, που τα περισσότερα μέλη στην οικογένεια δεν έχουν κάτι να κάνουν, μπορείτε να οργανώσετε εκδρομές σε κοντινά ή ακόμη και μακρινά μέρη και να ασκηθείτε παρέα με τον σύντροφό σας. Εάν είναι δύσκολο να αφήσετε τα παιδιά στους παππούδες, τότε οργανώστε οικογενειακές αποδράσεις που θα συσφίξουν τους δεσμούς μεταξύ σας.

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βασικό στοιχείο για μια σωστή και ισορροπημένη σχέση είναι η επικοινωνία μέσα στο ζευγάρι. Εάν νιώθετε πως η επικοινωνία έχει χαθεί ανάμεσά σας, μη βιαστείτε να καταδικάσετε τη σχέση σας. Προσπαθήστε να ξανακερδίσετε το ενδιαφέρον του συντρόφου σας. Δείξτε θετική διάθεση και γίνετε καλός ακροατής. Μάθετε να ακούτε πραγματικά όσα σας λέει και να συζητήστε μαζί του. Αυτός θα εκτιμήσει την προσοχή που του δίνετε και θα ανταποδώσει. Εάν σας απασχολούν σημαντικά ή ακόμη και ασήμαντα ζητήματα, ποτέ μην τα κρατάτε μόνο για εσάς, γιατί κινδυνεύετε με τον καιρό να συσσωρευτούν μέσα σας και να σας δημιουργούν κακή ψυχολογία, στεναχώρια, άγχος, στρες και μελαγχολία. Μοιραστείτε ό,τι σας απασχολεί με τον σύντροφό σας. Άλλωστε, οι σχέσεις των ανθρώπων κρίνονται πιο πολύ στα δύσκολα. Εκεί καταλαβαίνει κανείς ποιος τον νοιάζεται και ποιος τον αγαπάει πραγματικά.

 

ΑΝΑΝΕΩΣΗ

Για να ανανεωθεί μια σχέση ή ένας γάμος πρέπει πρώτα να ανανεωθούμε εμείς οι ίδιοι, πνευματικά και σωματικά, εσωτερικά και εξωτερικά. Νιώστε όμορφα με τον εαυτό σας και κυρίως μην τον υποτιμάτε. Σημαντικό είναι να μάθετε να μην κρίνετε τόσο αυστηρά τον εαυτό σας, ούτε να του ρίχνετε ευθύνες για την παραμικρή αναποδιά που συμβαίνει. Αφεθείτε σε θετικές σκέψεις. Άλλωστε, το μυαλό και το σώμα κάθε ανθρώπου λειτουργούν σαν μαγνήτες και πολλές φορές ελκύουν όσα σκεφτόμαστε και επιθυμούμε. Διώξτε, λοιπόν, κάθε αρνητική σκέψη και διάθεση. Θα σας βοηθήσει να ηρεμήσετε και να αρχίσετε την ανανέωση της ψυχικής και εξωτερικής σας εικόνας. Έτσι, ο σύντροφός σαν θα σας αντιμετωπίζει ακόμη πιο θετικά και με περισσότερο ενδιαφέρον.

 

ΡΟΜΑΝΤΙΣΜΟΣ

Αν νιώθετε πως όλα είναι καλά κι όμως κάτι σας λείπει, μήπως αυτό είναι ο ρομαντισμός; Αρκετά ζευγάρια που είναι για χρόνια μαζί έχουν αποκτήσει μεγάλη οικειότητα και αγάπη μεταξύ τους. Έχει χαθεί, όμως, ο έρωτας και ο ρομαντισμός, στοιχεία που κυριαρχούσαν περισσότερο στα αρχικά βήματα της σχέσης. Μην πετάξετε έξω από τη σχέση σας το ρομαντισμό, γιατί λειτουργεί όπως το αλάτι στο φαγητό. Φανταστείτε ένα φαγητό εντελώς ανάλατο! Κάπως έτσι είναι και μια σχέση, πόσο μάλλον μια σχέση γάμου, χωρίς ίχνος ρομαντισμού. Δεν είναι το παν, όμως είναι σημαντικό να υπάρχει. Ξαφνιάστε όμορφα τον σύντροφό σας με ένα ρομαντικό δείπνο. Δεν είναι ανάγκη να γίνει σε κάποιο εστιατόριο. Μπορείτε και στο σπίτι. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να διακοσμήσετε το χώρο σας κατάλληλα και να συνοδέψετε το δείπνο με απαλή και μελωδική μουσική. Στη διακόσμηση θα μπορούσατε να συμπεριλάβετε αρωματικά κεριά. Μια επίσης καλή λύση για να ξυπνήσετε το χαμένο ρομαντισμό της σχέσης σας είναι οι ρομαντικοί περίπατοι κάτω από το φως του φεγγαριού ή δίπλα στη θάλασσα. Θα νιώσετε γαλήνη και τρυφερότητα, αγάπη ο ένας για τον άλλο και θα δεθείτε περισσότερο.

 

ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ

Ένας σωστός γάμος στηρίζεται όχι μόνο στην αγάπη, την επικοινωνία και την κατανόηση, αλλά και στην εμπιστοσύνη που δείχνει ο ένας στον άλλο. Αποφύγετε τους συχνούς και χωρίς ιδιαίτερο λόγο καβγάδες και τις γκρίνιες, όπως επίσης και τη ζήλια, που είναι θανάσιμος εχθρός κάθε σχέσης και γάμου. Δείξτε εμπιστοσύνη στον άνθρωπό σας. Άλλωστε κανείς δεν αντέχει τους καβγάδες, τις ζήλιες και την γκρίνια. Μην επιτρέψετε λοιπόν στη ζήλια να αμαυρώσει τη σχέση ή και το γάμο σας. Δείξτε εμπιστοσύνη, λοιπόν, στον άνθρωπό σας και όλα θα πάνε καλά!

 

ΑΓΑΠΗ

Μην ξεχνάτε να δείχνετε στον σύντροφό σας την αγάπη σας, διότι είναι σημαντικό όχι απλά να νιώθουμε την αγάπη, μα πολύ περισσότερο να ξέρουμε πώς να την εκφράζουμε. Κάθε στιγμή είναι ιδανική για να δείξουμε την αγάπη μας, αρκεί να το θέλουμε. Μπορούμε να τη δείξουμε ακόμη και με απλά, καθημερινά μικροπράγματα, όπως για παράδειγμα με ένα φιλί, μια γλυκιά ματιά, τρυφερά και όμορφα λόγια, ή με ένα μπουκέτο λουλούδια. Διότι η αγάπη βρίσκεται στα μικρά πράγματα που συνθέτουν την καθημερινότητα ενός ζευγαριού!

 

category: 
happy baby