Συμβουλές για γονείς

Άγιος Βαλεντίνος & παιδιά.Συνδυάζονται...;

ΕκτύπωσηΕκτύπωση

ημέρα αγίου βαλεντίνουΗ γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου είναι μια μέρα για την αγάπη και την αναζωπύρωση των αισθημάτων.

 

Συνήθως αυτή η μέρα χρησιμοποιείται για να τιμήσει τη σχέση ανάμεσα στο ζευγάρι καθώς ο ρομαντισμός ζωντανεύει περισσότερο από κάθε άλλη μέρα του χρόνου και οι γονείς θέλουν να περάσουν ένα βράδυ μόνο ο ένας με τον άλλον. Όμως εξίσου διασκεδαστική & μοναδική εμπειρία θα ήταν την ημέρα αυτή, οι γονείς να συμπεριλάβουν και τα παιδιά τους στον εορτασμό και να απολαύσουν όλοι μαζί τη γιορτή.

 

Εμείς σας προτείνουμε μερικές ιδέες για τον εορτασμό του Αγιου Βαλεντίνου μαζί με τα παιδιά σας!

 

Γεύματα σε σχήμα καρδιάς

Τα παιδιά χαίρονται πολύ όταν βοηθούν & συμμετέχουν στην προετοιμασία οικογενειακών εορτών.

Δημιουργήστε λοιπόν & απολαύστε μαζί ένα γεύμα, έχοντας ως θέμα την καρδιά, μιας και είναι το χαρακτηριστικό σύμβολο της αγάπης. Χρησιμοποιήστε φόρμες ψησίματος και καλούπια καρδιάς και ξεκινήστε.

* Το πρωινό μπορεί να περιλαμβάνει κουλουράκια ή βάφλες ή τόστ σε σχήμα καρδιάς.

* Το μεσημεριανό ή το δείπνο μπορεί να περιλαμβάνει σάντουϊτς & πίτσες σε σχήμα καρδιάς.

* Το επιδόρπιο αντίστοιχα, μπορεί να περιλαμβάνει κέικ, σοκολατάκια ή μπισκότα σε σχήμα καρδιάς.

 Ετοιμάζοντας το φαγητό μαζί με τα παιδιά είναι εξίσου διασκεδαστικό  όσο και διδακτικό

 

Διακόσμηση & Άγιος Βαλεντίνος

Δημιουργήστε εορταστική ατμόσφαιρα στο σπίτι και υποδεχθείτε μαζί τον εργαζόμενο πατέρα η την εργαζόμενη μητέρα ! Διακοσμήστε τους χώρους με διάφορες κορδέλες και μπαλόνια, την κουζίνα σας με ειδικά τραπεζομάντιλα, σουπλά για το τραπέζι ή χαρτοπετσέτες με σχέδια με καρδιές. Τοποθετήστε κόκκινα λουλούδια στα βάζα,  Βάλτε μουσική με ρομαντικές μελωδίες & ότι άλλο επιθυμείτε. Τα παιδιά αγαπούν αυτού του είδους τις αλλαγές & χαίρονται να βλέπουν εκδηλώσεις της αγάπης των γονιών τους. Ζητήστε τους να σχεδιάσουν ή να ζωγραφίσουν ότι επιθυμούν και τοποθετήστε τις ζωγραφιές τους σε περίοπτη θέση!

 

Παίξτε το παιχνίδι του θησαυρού της αγάπης

Αρχικά, οι γονείς χρειάζεται να κρύψουν σε ένα σημείο μέσα στο σπίτι ένα μικρό δωράκι π.χ. ένα αρκουδάκι, μια ειδική καρδιάσημείωση ή ένα ποίημα γραμμένο από τους ίδιους. Στην συνέχεια, χρειάζεται να κολλήσουν μικρά σημειωματάκια κομμένα σε σχήμα καρδιάς πάνω σε διάφορα αντικείμενα μέσα στα δωμάτια του σπιτιού και να ζητήσουν από τα παιδιά τους να βρουν και να μαζέψουν όσες περισσότερες καρδιές μπορούν (μπορείτε να τους κάνετε γνωστό από την αρχή πόσες είναι οι καρδιές που χρειάζεται να μαζέψουν) για να βρουν το δώρο της αγάπης. Το παιχνίδι αυτό, είναι πάντα διασκεδαστικό για τα παιδιά όλων των ηλικιών!

 

Βιντεοσκοπείστε στιγμές της γιορτής.Όχι μόνο θα είναι διασκεδαστικό, αλλά θα καταγράψει τις στιγμές, για να τις απολαύσετε πολλές φορές τα επόμενα χρόνια!

 

Δημιουργήστε μαζί τους!

Γονείς & παιδιά μπορούν να δημιουργήσουν και να χαρίσουν ο ένας στον άλλον μια συμβολική κάρτα ή μια ζωγραφιά για να εκφράσουν την αγάπη τους. Ειδικά για τα μικρά παιδιά, οι γονείς μπορούν να τους προτείνουν να κάνουν κολάζ ή να κόψουν σχήματα καρδιάς και να δημιουργήσουν την δική τους προσωπική κάρτα για όποιο μέλος επιθυμούν.  Η δραστηριότητα αυτή θα αφήσει μια ωραία ανάμνηση της ημέρας!

ζευγάρι με μωρό

Με τον εορτασμό του Αγίου Βαλεντίνου οι γονείς έχουν, μια μοναδική ευκαιρία να μάθουν στα παιδιά τους περισσότερα όχι μόνο για το τι είναι η αγάπη, αλλά και με ποιούς χαριτωμένους τρόπους μπορεί να εκφράζεται! Αν και τα παιδιά βιώνουν την αγάπη μεταξύ των γονιών τους καθημερινά, η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι ένα καλό παράδειγμα να δουν με άλλη ματιά την αγάπη, την φροντίδα & τον ρομαντισμό που πρέπει να έχουμε μεταξύ μας.

 

Ευτυχισμένος επίλογος!

Αφού οι μαμάδες και οι μπαμπάδες μοιράστηκαν το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας με τα παιδιά τους, μπορούν να τα βάλουν να κοιμηθούν και έχουν ελεύθερο χρόνο σαν ζευγάρι!

category: 
happy baby