8 πράγματα που πρέπει να κάνετε πριν γεννήσετε!

ΕκτύπωσηΕκτύπωση

περιμένω μωρόΟ πελαργός θα σας χτυπήσει την πόρτα σε λίγους μήνες. Είστε έτοιμη; Ιδού, τι οφείλετε οπωσδήποτε να κάνετε πριν από τη μεγάλη μέρα!

 

1. Κοιμηθείτε! Χωρίς υπερβολή, όσο περισσότερο κοιμηθείτε κατά τη διάρκεια των 9 μηνών, τόσο πιο ξεκούραστη θα νιώθετε τους πρώτους μήνες που το μωρό θα ξυπνά συνεχώς και ο 8ωρος ύπνος θα είναι είδος πολυτελείας. Γι’ αυτό απολαύστε τον, ειδικά προς το τέλος της κύησης!

2. Άδειες και εργασία. Εάν είστε εργαζόμενη, είναι σημαντικό να έχετε ενημερώσει τον εργοδότη σας για τις ημερομηνίες κατά τις οποίες θα κάνετε χρήση της άδειας μητρότητας και να έχετε παραδώσει εξίσου εγκαίρως όλες σας τις εκκρεμότητες, περισσότερο αποδεικνύοντας την επαγγελματική σας ευσυνειδησία, αλλά και για να μη σας ενοχλούν από τη δουλειά!

3. Ετοιμάστε το βαλιτσάκι του μαιευτηρίου. Μην περιμένετε πότε θα σας πιάσουν οι πόνοι για να τρέξετε πανικόβλητη ώστε να βρείτε τα απαραίτητα για το μαιευτήριο. Το βαλιτσάκι χρειάζεται να είναι έτοιμο 2 ή και 3 μήνες πριν, ώστε να είστε έτοιμη. Ενημερώστε και τους οικείους σας για το πού ακριβώς βρίσκεται!

4. Το δωμάτιο του μωρού. Είναι σημαντικό να έχετε οργανώσει έναν καθαρό και ασφαλή χώρο για το μωρό σας, πριν αυτό γεννηθεί. Γι’ αυτό όλα τα μωρουδιακά, πετσέτες, σεντονάκια και καθετί που θα έρθει σε επαφή με το μωρό, πρέπει να είναι προσεκτικά πλυμένα, σιδερωμένα  και έτοιμα για τη μεγάλη μέρα.

 

Top tip

- Προσχεδιάστε! Ακόμη κι αν ποτέ στη ζωή σας δεν κάνατε κάποιο πλάνο, τώρα ήρθε η ώρα. Με άλλα λόγια, τον 9ο μήνα γεμίστε το ψυγείο σας, συνεννοηθείτε για το ποιος θα κρατήσει τα άλλα σας παιδιά ή κατοικίδια όταν θα πάτε στο μαιευτήριο και τακτοποιήστε κάθε εκκρεμότητα, με την οποία θα είναι αδύνατον να ασχοληθείτε για αρκετές εβδομάδες μετά από την επιστροφή σας στο σπίτι.

- Βρεφονηπιακός σταθμός. Εάν σκοπεύετε μετά από τη γέννα να επιστρέψετε στη δουλειά, η εγκυμοσύνη είναι η ιδανική περίοδος για να αναζητήσετε με ησυχία τον ιδανικό βρεφονηπιακό σταθμό ή τον άνθρωπο που θα σας προσέχει το παιδί.

- Ρομαντικά ραντεβού! Εξαντλήστε τα στην εγκυμοσύνη, γιατί για ένα διάστημα μετά από τον τοκετό για εσάς και τον σύντροφό σας σίγουρα θα φαντάζουν μακρινά!

- Ασχοληθείτε πιο πολύ με τον εαυτό σας! Κομμωτήρια, μανικιούρ, πεντικιούρ (όλα με την απαραίτητη προσοχή), ψώνια, μπορείτε να τα κάνετε όσο είστε έγκυος.

 

happy baby