8 λόγοι για να αγαπήσετε την εγκυμοσύνη!

ΕκτύπωσηΕκτύπωση

ψώνια,αγορέςΕντάξει, οι ναυτίες, οι ραγάδες ή τα παραπάνω κιλά  δεν είναι ευχάριστα ζητήματα, όμως η εγκυμοσύνη είναι πηγή χαράς!

 

 

1. Είστε το επίκεντρο της προσοχής! Όπως και να το κάνετε, με άλλο, θα λέγαμε πιο ανεκτικό μάτι, αντιμετωπίζεται μια έγκυος γυναίκα! Μπορεί κάποιοι αγενείς να μη σας δίνουν τη θέση τους στο τρένο, όμως ο σύντροφός σας φροντίζει κάθε σας επιθυμία, το ίδιο και το οικογενειακό σας περιβάλλον!

 

2. Ανθίζετε! Μπορεί να ταλαιπωρηθείτε από ναυτίες και εμετούς, όμως το δεύτερο τρίμηνο μια έγκυος λάμπει ολόκληρη, ακόμη κι αν είναι ταλαιπωρημένη! Η κοιλίτσα, βλέπετε!

 

3. Όλα επιτρέπονται! Μπορείτε να φάτε σχεδόν τα πάντα (σε μια υγιή εγκυμοσύνη), ίσως και λίγο παραπάνω, χωρίς να φοβάστε ότι θα σας πουν πως πήρατε κιλά!

 

4. Νέες φιλίες! Μια εγκυμοσύνη μπορεί να διευρύνει τους κοινωνικούς σας ορίζοντες, αφού είναι ευκαιρία να γνωρίσετε μια κατηγορία ανθρώπων που πριν ίσως υποτιμούσατε: τις άλλες μαμάδες!

 

5. Εάν πριν την εγκυμοσύνη δεν τρώγατε σωστά, δουλεύατε πολύ, είχατε άγχη, η κύηση αναγκαστικά σας βάζει στη διαδικασία να φροντίσετε τον εαυτό σας και το έμβρυο. Τώρα τρώτε πιο σωστά, προσέχετε περισσότερο το πόσο και πώς δουλεύετε και προσπαθείτε να αποβάλλετε το άγχος.

 

6. Αλλάζετε κοσμοθεωρία. Αν μέχρι τώρα σας ένοιαζε αποκλειστικά και μόνο τι χρώμα μανό να αγοράσετε, μια εγκυμοσύνη σας βάζει στη διαδικασία να ξεδιαλέγετε με μεγαλύτερη ευκολία τι είναι σημαντικό και τι όχι.

 

7. Ωφελείται η μελλοντική σας υγεία! Δηλαδή έχετε λιγότερες πιθανότητες για τους λεγόμενους «γυναικείους» καρκίνους, αλλά και θωρακίζεστε απέναντι και σε άλλες ασθένειες!

 

8. Έχετε περισσότερους λόγους να ψωνίσετε! Εγκυμοσύνη σημαίνει υποχρεωτικά ανανέωση της γκαρνταρόμπας σας, αγορά ειδικών καλλυντικών, κατάλληλων για εσάς κ.ο.κ. Αυτό μπορεί να μην είναι καλό για το πορτοφόλι σας, όμως κανείς δεν θα σας κατηγορήσει για περιττά έξοδα!

 

Δείτε ακόμη: Πώς τρέφεται το έμβρυο στη μήτρα;

 

happy baby