6 πράγματα που θα σας λείψουν στην εγκυμοσύνη

ΕκτύπωσηΕκτύπωση

έγκυος , λουλούδιΗ εγκυμοσύνη είναι μια περίοδος αλλαγών. Μερικές είναι ευχάριστες και άλλες όχι. Κάποιες όμως είναι θέμα συνήθειας! Τι θα σας λείψει στην εγκυμοσύνη;

 

1. Ο καφές: Είναι μια δυνατή συνήθεια που πολλές μέλλουσες μητέρες δυσκολεύονται να κόψουν. Εάν στην προ εγκυμοσύνης ζωή σας υπήρξατε φανατική του καφέ, πείτε «αντίο» σε αυτήν τη συνήθεια τουλάχιστον για 9 μήνες, καθώς η κατανάλωση καφεΐνης έχει συνδεθεί με αποβολές στο πρώτο τρίμηνο και βλάβες στο έμβρυο.

 

2. Το αλκοόλ: Αν πριν την εγκυμοσύνη το… τσούζατε, τώρα θα πρέπει να ξεχάσετε ακόμη και τη λέξη αλκοόλ. Πραγματικά αξίζει τον κόπο να πείτε «όχι», ακόμη και σε ένα ποτηράκι κρασί, προκειμένου να εξασφαλίσετε ότι το έμβρυο θα είναι γερό. Το αλκοόλ συνήθως δεν επιτρέπεται ούτε κατά τη διάρκεια του θηλασμού.

 

3. Ο ήρεμος ύπνος: Οι ναυτίες και η συχνουρία, η φουσκωμένη κοιλιά και τα πονάκια, κάνουν τον ύπνο στην εγκυμοσύνη μια περίπλοκη υπόθεση. Πολλές μέλλουσες μαμάδες παραπονιούνται ότι αυτό που τους λείπει στην εγκυμοσύνη είναι ένας πραγματικά άνετος και χαλαρός βραδινός ύπνος. Η αντίφαση είναι ότι πρέπει να κοιμάστε για να αντέξετε τα ξενύχτια που έρχονται, αλλά δεν μπορείτε λόγω των ενοχλήσεων!

 

4. Το να νιώθετε σέξι: Η αλήθεια είναι ότι για τις περισσότερες μέλλουσες μαμάδες οι αλλαγές στο σώμα δεν είναι τόσο καλοδεχούμενες, κυρίως επειδή ανησυχούν ότι η νέα τους εικόνα δεν είναι ελκυστική. Το παράδοξο είναι ότι πολλοί σύζυγοι θεωρούν ότι η εγκυμοσύνη ομορφαίνει τη γυναίκα και την κάνει πιο ελκυστική! (Εγκυμοσύνη και sex, γίνεται;)

 

5. Τα ψηλά τακούνια: Οι μοντέρνες εγκυμονούσες αρνούνται να αποχωριστούν τα τακούνια τους, ακόμη και στον 9ο μήνα. Οι περισσότερες μέλλουσες μαμάδες όμως, και λόγω του ότι τα πόδια πρήζονται και το βάδισμά τους γίνεται ασταθές, αναγκάζονται να αποχωριστούν τα αγαπημένα τους ψηλά τακούνια. Υπομονή!

 

6. Ο έλεγχος των συναισθημάτων: Οι ορμονικές αλλαγές, σε συνδυασμό με τις σωματικές, κάνουν τις εγκυμονούσες να συμπεριφέρονται διαφορετικά από ό,τι συνήθως. Αυτή η αδυναμία τους να ελέγξουν τα συναισθήματά τους είναι κάτι που τις ενοχλεί και ενίοτε τις προβληματίζει. Όμως μετά τον τοκετό σταδιακά ο οργανισμός σας επανέρχεται στην πρότερη κατάσταση. Μέχρι τότε μην κλείνεστε στον εαυτό σας!

 

happy baby