Συμβουλές για γονείς

10 πράγματα που πρέπει να κάνετε πριν γεννήσετε!

ΕκτύπωσηΕκτύπωση

κοιλιά εγκύου γυναίκαςΟ πελαργός θα σας χτυπήσει την πόρτα σε λίγους μήνες και επιτέλους θα δείτε το μωρό σας. Να, 10 πράγματα που οφείλετε οπωσδήποτε να κάνετε πριν τη μεγάλη μέρα που θα μπείτε στο μαιευτήριο!

 

1. Κοιμηθείτε! Όσο περισσότερο κοιμηθείτε κατά τη διάρκεια των 9 μηνών τόσο πιο ξεκούραστη θα νιώθετε τους πρώτους μήνες, όταν το μωρό θα ξυπνά συνεχώς και ο 8ωρος ύπνος θα είναι είδος πολυτελείας.

 

2. Τραφείτε σωστά και καλά! Υγιεινά και ισορροπημένα γεύματα θα σας βοηθήσουν τόσο στην εγκυμοσύνη όσο και στο να έχετε δυνάμεις κατά την επιστροφή σας σπίτι.

 

3. Ετοιμάστε το βαλιτσάκι του μαιευτηρίου. Μην περιμένετε πότε θα σας πιάσουν οι πόνοι για να τρέξετε πανικόβλητη να βρείτε τα απαραίτητα για το μαιευτήριο. Το βαλιτσάκι θα πρέπει να είναι έτοιμο 2 ή και 3 μήνες πριν. Ενημερώστε και τους οικείους σας για το πού βρίσκεται!

 

4. Το δωμάτιο του μωρού. Είναι σημαντικό να έχετε οργανώσει έναν καθαρό και ασφαλή χώρο για το μωρό σας, πριν αυτό γεννηθεί. Γι’ αυτό όλα τα μωρουδιακά, πετσέτες, σεντονάκια και καθετί που θα έρθει σε επαφή με το μωρό, πρέπει να είναι προσεκτικά πλυμένα με ειδικά υποαλλεργικά απορρυπαντικά και έτοιμα για τη μεγάλη μέρα.

 

5. Ρομαντικά ραντεβού! Εξαντλήστε τα στην εγκυμοσύνη, γιατί για ένα διάστημα μετά τον τοκετό θα σας φαντάζουν μακρινά!

 

6. Προσχεδιάστε!  Με άλλα λόγια, τον 9ο μήνα γεμίστε το ψυγείο σας, συνεννοηθείτε για το ποιος θα κρατήσει τα άλλα σας παιδιά ή κατοικίδια όταν θα πάτε στο μαιευτήριο και τακτοποιήστε κάθε εκκρεμότητα με την οποία θα είναι αδύνατον να ασχοληθείτε για αρκετές εβδομάδες μετά την επιστροφή σας στο σπίτι.

 

7. Άδειες και εργασία. Εάν είστε εργαζόμενη, είναι σημαντικό να έχετε ενημερώσει τον εργοδότη σας για τις ημερομηνίες κατά τις οποίες θα κάνετε χρήση της άδειας μητρότητας και να έχετε παραδώσει εξίσου εγκαίρως όλες σας τις εκκρεμότητες, περισσότερο για να αποδείξετε την επαγγελματική σας ευσυνειδησία!

 

8. Παιδικός σταθμός. Εάν μετά τη γέννα θα επιστρέψετε στη δουλειά, η εγκυμοσύνη είναι η ιδανική περίοδος για να αναζητήσετε με ησυχία τον ιδανικό βρεφονηπιακό σταθμό ή τον άνθρωπο που θα σας προσέχει το παιδί.

 

9. Ασχοληθείτε με τον εαυτό σας! Κομμωτήρια, μανικιούρ, πεντικιούρ (όλα με την απαραίτητη προσοχή), ψώνια, μπορείτε να τα κάνετε όσο είστε έγκυος. Φροντίστε τον εαυτό σας για να μπορέσετε να φροντίσετε στη συνέχεια και το μωρό!

 

10. Ξεκουραστείτε! Η ξεκούραση μπορεί να περιλαμβάνει από έναν χαλαρό περίπατο μέχρι ένα καλό βιβλίο ή ταινία. Απολαύστε τα στο μέγιστο τους 9 μήνες ώστε να νιώθετε γεμάτη όταν για αρκετές εβδομάδες το νεογέννητο θα απαιτεί όλη σας την προσοχή αλλά και την ενέργεια!

 

 

happy baby