10 λόγοι που αγαπάμε τις μαμάδες!

μαμά και παιδί, μητρότηταΗ μαμά είναι ένα ιερό, πολυτραγουδισμένο και το πλέον αγαπητό πρόσωπο για τον καθένα μας. Οι λόγοι που την κάνουν ξεχωριστή σίγουρα δεν χωρούν σε ένα άρθρο. Ξεχωρίσαμε τους κυριότερους 10 λόγους που αγαπάμε τόσο τις μαμάδες!

 

1. Η ΜΑΜΑ ΕΙΝΑΙ ΗΡΩΑΣ!

Έχει αφιερώσει τη ζωή της στο να βοηθάει τα παιδιά της. Είτε δουλεύει είτε όχι, έχει την ευθύνη να μας έχει πάντα σιδερωμένους, καθαρούς, ταϊσμένους και γενικά ευχαριστημένους. Είναι ο άνθρωπος που ό,τι κι αν γίνει βρίσκεται πάντοτε δίπλα στο παιδί, ξενυχτάει με τις αρρώστιες του, για να το διαβάσει, όταν απογοητεύεται αλλά και όταν χαίρεται. Σκοπός της να δίνει όσα περισσότερα μπορεί, χωρίς αντάλλαγμα και συχνά χωρίς καν να παραπονιέται. Αντέχει κάθε αντιξοότητα απλώς και μόνο για ένα χαμόγελο του παιδιού της. Γιά όλους αυτούς τους λόγους είναι σύγχρονες ηρωίδες!

 

2. ΚΑΘΕ ΜΑΜΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ

Γι’ αυτό και τις αγαπάμε όλες! Η μητέρα του καθενός από εμάς είναι ο άνθρωπος που η γνώμη του μετράει περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη. Είναι ο πιο στενός μας φίλος. Γνωρίζει τα ελαττώματα και τα προτερήματά μας. Είναι όμως μοναδική όχι μόνο γιατί κάθε παιδί είναι μοναδικό αλλά γιατί κάθε μητέρα εφευρίσκει τους δικούς της ιδιαίτερους τρόπους για να κάνει τα πάντα, από το να φτιάξει γιουβέτσι μέχρι το να εκμαιεύσει από το παιδί της αυτό που το απασχολεί. Κάθε μαμά έχει το δικό της ταμπεραμέντο, το δικό της τρόπο να σκέφτεται και να αντιδρά, το δικό της τρόπο να προσεγγίζει τα πράγματα, όμως όλες οι μαμάδες έχουν ένα κοινό: πάνω απ’ όλα είναι οι μητέρες των παιδιών τους!

 

3. Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΓΑΠΗ ΑΠ’ ΟΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ!

Χωρίς υπερβολή, ο τρόπος που αγαπάει η μητέρα το παιδί της είναι μοναδικός και συχνά ακατανόητος. Πόσες φορές δεν ακούμε για πράξεις υπέρτατης θυσίας μιας μητέρας όπως το να δωρίσει το νεφρό της για να σωθεί το παιδί της; Ποιο είναι το κίνητρο; Μα φυσικά η άδολη, ανιδιοτελής και ανεξάντλητη αγάπη της μητέρας. Ξεκινώντας ήδη από τη μήτρα, η μητέρα αναπτύσσει έναν μοναδικό δεσμό με το παιδί της που δεν μπορεί εύκολα να διαρραγεί. Άλλωστε η μητέρα του καθενός από εμάς δέχτηκε για 9 μήνες να αλλάξει το σώμα της και κοιλοπονούσε για να γεννηθούμε!

 

4. Η ΜΑΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΚΕΙ!

Ό,τι και να γίνει, η μητέρα μας είναι πάντα εκεί. Με αεροπλάνα, τρένα και πλοία η μαμά ανά πάσα στιγμή είναι δίπλα μας, έτοιμη για όλα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η φοιτητική ζωή! Πόσες φορές όταν το παιδί σπουδάζει σε άλλη πόλη δεν τρέχει η μαμά για να μαγειρέψει, να πλύνει και να καθαρίσει ώστε το παιδί της να αφοσιωθεί στα μαθήματα; Πόσες μαμάδες δεν εγκατέλειψαν τα όνειρά τους ή την καριέρα τους επειδή τις χρειάζονταν τα παιδιά τους; Και πόσες μαμάδες που από κάποια ατυχία βρέθηκαν χωρίς σύντροφο αρνήθηκαν να ξαναφτιάξουν τη ζωή τους για να δοθούν ολόψυχα στο παιδί τους και να μη νιώσει την απουσία του πατέρα;

 

5. ΜΟΝΟ Η ΜΑΜΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ

Ακόμη και για τον μεγαλύτερο επιστήμονα του κόσμου η μητέρα του είναι ο μοναδικός άνθρωπος που θα τον καταλάβει. Δεν θα του λύσει μαθηματικές θεωρίες, ούτε θα τον βοηθήσει με τους νόμους του σύμπαντος, όμως μπορεί να ξέρει πότε δεν είναι καλά και πότε όχι, πότε είναι ευχαριστημένος και πότε όχι. Πάνω απ’ όλα μπορεί να κατανοήσει τις ανάγκες του και τις ιδιαιτερότητές του περισσότερο από οποιονδήποτε.

 

6. Η ΜΑΜΑ ΠΑΝΤΑ ΒΡΙΣΚΕΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ!

Με τα δικά τους «μαγικά» κόλπα οι μαμάδες μπορούν να καταφέρουν τα πάντα. Ακόμη και όταν κάτι φαίνεται αδύνατο, η μαμά ξέρει τι να κάνει για να το πραγματοποιήσει. Όταν το παιδί πέφτει και χτυπάει η μαμά απλώς το φιλάει και όλα περνούν! Ή όταν το παιδί ετοιμάζεται για τη γιορτή του σχολείου, φοράει την πλουμιστή στολή του και κατά λάθος τη σκίζει, η μαμά πάντα έχει κάπου κρυμμένη βελόνα και κλωστή, την επιδιορθώνει και σώζει την κατάσταση. Τέλος, όταν η έφηβη κόρη θέλει να πάει εκδρομή και ο μπαμπάς δεν δίνει την άδεια, στρέφεται στη μαμά που με λίγη καλή θέληση κάμπτει τις αντιστάσεις του δύσκολου πατέρα! Αλλά και σε μεγαλύτερες δυσκολίες η μαμά είναι αυτή που μας διαβεβαιώνει πως ό,τι δεν μας σκοτώνει μας κάνει πιο δυνατούς!

 

7. Η ΜΑΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΣΤΗΡΙΓΜΑ

Από τα πρώτα βήματα του νηπίου μέχρι και την πρώτη του δουλειά η μητέρα είναι η «κολόνα» που το στηρίζει σε ό,τι κι αν κάνει. Μπορεί καμιά φορά να έχει αντιρρήσεις, όμως, εάν αυτό είναι που θέλει το παιδί της, σπάνια τού αρνείται βοήθεια για να πραγματοποιήσει τα όνειρά του.

 

8. Η ΜΑΜΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ!

Χριστούγεννα, Πάσχα, γενέθλια δίχως την υπογραφή της μαμάς δε νοούνται! Η μαμά είναι αυτή που φροντίζει να είναι όλα στην εντέλεια και πάντα φροντισμένα. Το φαγητό είναι πλούσιο και ζεστό, το τραπέζι στρωμένο με το καλύτερο τραπεζομάντιλο, η διακόσμηση ιδανική. Κουράζεται, δεν απολαμβάνει τις γιορτές, ξενυχτάει ή ξυπνά πολύ πρωί για να είναι όλα έτοιμα. Και φυσικά όλοι επαινούν τη μαγειρική της αλλά και τα φιλόξενα αισθήματά της. Τελικά οι καλύτερες αναμνήσεις μας είναι από τα φαγητά της μαμάς, τα Χριστούγεννα και σε κάθε γιορτή οι συνεστιάσεις στο σπίτι μας, πάντα με τη φροντίδα της!

 

9. Η ΜΑΜΑ ΜΑΣ ΚΑΛΟΜΑΘΑΙΝΕΙ!

Λίγο χαρτζιλίκι παραπάνω, λίγο φαγητό παραπάνω, μερικά παραπάνω χάδια και αγκαλιές, αυτοί είναι οι αξιαγάπητοι τρόποι που μπορεί μια μητέρα να καλομάθει το παιδί της. Πάντα η μητέρα θέλει να προσφέρει κάτι παραπάνω στο παιδί της, που θα το κάνει να νιώσει πιο άνετα και ότι δεν του λείπει τίποτα.

 

10. Η ΜΑΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΑΜΑ!

Τι σημαίνει αυτό; Είτε το παιδί είναι 3 είτε 33 ετών, η μητέρα πάντα θα του φέρεται σαν να είναι το μικρό της μωρό που χρειάζεται προστασία και φροντίδα. Κάποιες φορές μπορεί να γίνεται υπερβολική, όμως ποιος μπορεί να την κατηγορήσει για την αγάπη της στο παιδί της; Άλλωστε, το μητρικό φίλτρο δεν επιδέχεται ρυθμιστές!

 

happy baby