Συμβουλές για γονείς

10 απίθανα πράγματα ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ!

ΕκτύπωσηΕκτύπωση

δύο νεογέννηταΠοιο είναι το ρεκόρ γέννησης παιδιών μιας γυναίκας και πόσο μεγαλώνει η μήτρα στην κύηση; Απίθανα facts που θα σας ενθουσιάσουν!

 

1. Τα πεντάδυμα της οικογένειας Dionne (Yvonne, Marie, Annette, Emilie, Cecile) είναι τα πρώτα στον κόσμο που επέζησαν. Γεννήθηκαν στον Καναδά το 1934.

 

2. Τα πρώτα δίδυμα του σωλήνα είναι ο Stephen και η  Amanda Mays, που γεννήθηκαν στις 5 Ιουνίου 1981.

 

3. Όταν μια γυναίκα μένει έγκυος, όλες οι αισθήσεις της οξύνονται.

 

4. Τα μωρά που γεννιούνται το Μάιο είναι κατά μέσο όρο 200 γραμμάρια βαρύτερα από τα μωρά που γεννιούνται τους υπόλοιπους μήνες!

 

5. Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ο όγκος αίματος της γυναίκας αυξάνεται έως και 50% ενώ παράλληλα μεγαλώνει και η καρδιά για να αντέξει τον όγκο του αίματος. Γι’ αυτό και οι εγκυμονούσες συχνά αισθάνονται ότι ζεσταίνονται ή παραπονιούνται για δυσφορίες και κούραση.

 

6. Από το 1725 έως το 1765 μια ρωσίδα αγρότισσα γέννησε 16 φορές δίδυμα, 7 φορές τρίδυμα και 4 φορές τετράδυμα!

 

7. Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης η μήτρα μεγαλώνει έως και πέντε φορές σε σχέση με το κανονικό της μέγεθος, για να φιλοξενήσει το έμβρυο. Εάν πρόκειται για δίδυμη κύηση τότε γίνεται 500 φορές μεγαλύτερη! Φανταστείτε πόσο ελαστική είναι!

 

8. Το έμβρυο τρέφεται πριν από τη μητέρα κατά τη διάρκεια της κύησης. Αυτό σημαίνει πως για ό,τι τρώει η μητέρα παίρνει θρεπτικά συστατικά πρώτα το μωρό και μετά εκείνη. Γι’ αυτόν το λόγο είναι σημαντικό η μητέρα να τρέφεται σωστά ώστε τα θρεπτικά συστατικά να κατανέμονται σωστά και στους δύο.

 

9. Ο μεγαλύτερος αριθμός παιδιών που έχει γεννήσει γυναίκα είναι 69! Φανταστείτε δηλαδή πόσα παιδιά γεννούσε το χρόνο και πόσα χρόνια της ζωής της ήταν έγκυος!

 

10. Το πρώτο γνωστό αντισυλληπτικό είναι πραγματικά αρχαίο! Προέρχεται από την αρχαία Αίγυπτο, χρονολογείται γύρω στο  2000 π.Χ. και ήταν ένα εκχύλισμα που προερχόταν από κροκόδειλο. Σύμφωνα με κάποιους ερευνητές στην πραγματικότητα ήταν χώμα που προερχόταν από την Αιθιοπία!

 

 

happy baby