Στο μπάνιο με ασφάλεια

μωρό στην μπανιέραΤο μπάνιο του μωρού αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της φροντίδας του. Επιλέξτε μια μπανιέρα-αλλαξιέρα και «καθαρίστε» εύκολα και ξεκούραστα!

 

Η μεγάλη στιγμή!

Όταν φτάνει η ώρα του μπάνιου, πολλές μητέρες αγχώνονται πώς θα τα κάνουν όλα μαζί! Γι’ αυτόν το λόγο μπορείτε να επωφεληθείτε από την αγορά μιας μπανιέρας-αλλαξιέρας, στην οποία έχετε τη δυνατότητα να καθαρίσετε ξέγνοιαστοι το μωρό σας, αλλά και να χρησιμοποιήσετε τις πρακτικές θήκες και τα ράφια που σας προσφέρει, για να ακουμπάτε εκεί απαραίτητα αντικείμενα.

 

Συμβουλές για ένα ασφαλές μπάνιο!

  • Καταρχάς, πρέπει να σιγουρευτείτε για τη σωστή θερμοκρασία του νερού, γι’ αυτό είναι καλό να προμηθευτείτε ένα θερμόμετρο και να θυμάστε πως η θερμοκρασία νερού στην μπανιέρα πρέπει να είναι 37ο C, περίπου, και η θερμοκρασία περιβάλλοντος να είναι περίπου 22ο C. Το δερματάκι του μωρού είναι τόσο ευαίσθητο και το τελευταίο πράγμα που θα θέλατε είναι να παρουσιάσει ερεθισμούς! Επιπλέον, απαραίτητο είναι να μην αφήσετε το μωράκι σας περισσότερο από 5 λεπτά στην μπανιέρα.
  • Δεν χρειάζεται να αγχώνεστε, απλώς να είστε προσεκτικοί! Η πιο ασφαλής κίνηση είναι να μην αφήσετε το μωρό σας μόνο του στην μπανιέρα ούτε λεπτό! Καλό είναι να το έχετε υπό τη συνεχή επιτήρησή σας και όταν, πλέον, το ξεβγάλετε και έχετε τελειώσει, να το τυλίξετε απαλά με μια στεγνή πετσέτα. Φροντίστε η πετσέτα να είναι ιδιαίτερα μαλακή για να μην προκαλέσει κοκκινίλες στο δερματάκι του. Ακόμη, σκουπίστε το πολύ καλά γιατί η υγρασία στο δέρμα του μωρού μπορεί να προκαλέσει ερεθισμούς.
  • Σε όλη την διάρκεια του μπάνιου, προσέξτε οι κινήσεις σας να είναι ήρεμες και χαλαρές. Να είστε τρυφεροί με το μωρό και να του χαμογελάτε συχνά! Ειδικά τον πρώτο καιρό θα του είναι σύσκολο να προσαρμοστεί στην ιδέα του νερού που τρέχει στο σωματάκι του.
  • Μη διστάσετε να βρέξετε το κεφαλάκι του μωρού. Σιγά σιγά μαθαίνει να προσαρμόζεται με την αίσθηση του νερού ή του σαμπουάν στο πρόσωπό του. Εάν το δείτε να αντιδρά έντονα, καθώς το λούζετε, δώστε του λίγο χρόνο και σκουπίστε του το κεφάλι με μια βρεγμένη πετσέτα. Κάντε μια προσπάθεια ξανά, μετά από τρεις μέρες ή πιο νωρίς εάν δείτε πως είναι δεκτικό.
  • Χρησιμοποιείτε πάντα παιδικό σαμπουάν και αφρόλουτρο. Το κοινά σαπούνια επηρεάζουν το δέρμα του μωρού και το κάνουν πιο ευάλωτο σε μυκητιάσεις. Πριν αγοράσετε, λοιπόν, κάποιο προϊόν για το μπάνιο του μωρού σας ελέγξτε εάν έχει ουδέτερο pH, καθώς είναι απαραίτητο να αναγράφεται στη συσκευασία. Επίσης, το σαμπουάν πρέπει να περιέχει αντιξηραντικές ιδιότητες.

 

EXTRA TIP!

Παίξτε και γελάστε με το μωρό σας! Θα συνειδητοποιήσετε ότι τα μωρά έχουν μια διάχυτη τάση να πλατσουρίζουν στο νερό και να απολαμβάνουν τα παιχνίδια. Μην του χαλάσετε, λοιπόν, το χατίρι, απλά κάντε το πρσεκτικά και πάντα με ήρεμες κινήσεις!

 

 

happy baby