Συμβουλές για γονείς

Πείτε «όχι» στα πρότυπα ομορφιάς!

ΕκτύπωσηΕκτύπωση

μοντέλο μακιγιάζΜην ακολουθείτε πιστά τα πρότυπα ομορφιάς που προβάλλουν και επιβάλλουν τα ΜΜΕ και τολμήστε να διαφοροποιηθείτε λανσάροντας το δικό σας στιλ κάθε ώρα και κάθε στιγμή της ζωής σας!

 

«Πιάνετε» συχνά τον εαυτό σας να συγκρίνει την εξωτερική σας εμφάνιση με την εμφάνιση των γυναικών που φιγουράρουν στα γυναικεία περιοδικά ή διασχίζουν τις πασαρέλες των πιο περιζήτητων οίκων μόδας;

Εάν ναι, να ξέρετε πως δεν είστε η μόνη!

Τα πρότυπα γυναικείας ομορφιάς υπαγορεύουν με έναν επιτηδευμένο τρόπο το πώς θα έπρεπε να φαίνονται όλες οι γυναίκες, προκειμένου να αξίζουν το θαυμασμό, τη δόξα, την επιτυχία, τον έρωτα, αλλά και την αγάπη! Σημασία, όμως, δεν έχει τι προσπαθεί να κάνει η βιομηχανία… προτύπων, αλλά με ποιον τρόπο εμείς οι γυναίκες αντιδρούμε σε αυτό!

 

Η απομυθοποίηση της ψηφιακής ομορφιάς!

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να απομυθοποιήσετε την εικόνα της τέλειας γυναίκας όπως την προβάλλουν τα ΜΜΕ και άλλοι τόσοι λόγοι για τους οποίους απλά δεν χρειάζεται να της μοιάσετε! Δώστε προσοχή:

Καταρχάς, είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσετε πως η εικόνα της τέλειας γυναίκας είναι πλαστή, εν ολίγοις απλά δεν υπάρχει. Εδώ και πολλά χρόνια, μέσα από τη χρήση ενός μαγικού προγράμματος στον υπολογιστή, κάθε χρήστης έχει τη δυνατότητα να εξαφανίσει γραμμές, εκφράσεις και ρυτίδες, μαύρους κύκλους, κυτταρίτιδα, διχρωμίες, αλλά και να αλλάξει σχήμα προσώπου, ποδιού, ματιών κ.ο.κ. Με άλλα λόγια φανταστείτε ότι πάνω στη φωτογραφία μιας γυναίκας μπορεί κανείς να δημιουργήσει μια καινούρια… τέλεια γυναίκα! Αυτή η λάμψη, η γυαλάδα, η λεία επιδερμίδα και το αψεγάδιαστο φυσικό σώμα δεν ανήκουν παρά στη σφαίρα της φαντασίας των δημιουργών τους!

Επίσης, το μακιγιάζ έχει έναν περίτεχνο τρόπο να δίνει μία άλλη «πνοή» στην εξωτερική εμφάνιση. Ακόμη και στην τηλεόραση υπάρχουν τρικ σχετικά με τον φωτισμό και την εικόνα. Αυτό, φυσικά, δεν σημαίνει πως τα μοντέλα ή οι όποιες διασημότητες που εμφανίζονται στα περιοδικά και στην τηλεόραση δεν είναι εμφανίσιμες ή όμορφες κοπέλες, απλά δεν είναι τέλειες, δηλαδή όπως ακριβώς τις προβάλλουν.

Κανείς δεν γεννήθηκε για να κρίνει τι εστί ομορφιά και τι όχι! Τα κριτήρια ομορφιάς είναι απόλυτα υποκειμενικά. Για το λόγο αυτόν υπάρχουν και διαφορετικά γούστα και να είστε σίγουρη πως κανείς δεν μπορεί να σας ορίσει εάν θα είστε ή θα αισθάνεστε όμορφη, παρά μόνο ο ίδιος σας ο εαυτός.

Το μεγαλύτερο ποσοστό των νευρικών ανορεξιών ξεκίνησε από τα πρότυπα που υπαγορεύουν στη γυναίκα να είναι υπερβολικά αδύνατη! Εξάλλου, μην ξεχνάτε πως οι καμπύλες και γενικά οι ζουμερές γυναίκες είναι σχεδόν ομόφωνα αποδεκτό πως προτιμώνται από τους άντρες, συγκριτικά με τις υπερβολικά αδύνατες γυναίκες στη μόδα, που ο φακός τους προσθέτει και από 3 έως 5… κιλά!

Η αλήθεια λάμπει πάντα… περισσότερο! Η φυσική ομορφιά είναι πάντα πιο όμορφη γιατί είναι αληθινή!

Δεν χρειάζεται να είμαστε όλες ίδιες για να είμαστε όμορφες! Η ομορφιά δεν έχει μονάχα ένα πρόσωπο αλλά πολλά. Βρείτε αυτό που εκφράζει εσάς και μόνο εσάς!

 

Κάντε RESTART!

Κάντε στροφή και δείτε την ομορφιά από μία καινούρια οπτική, που τελικά θα σας απελευθερώσει και θα σας κάνει σίγουρα πιο χαρούμενες και αισιόδοξες!

Εάν θέλετε να βελτιώσετε την εμφάνισή σας, θέστε έναν στόχο για το πώς θέλετε να μεταμορφωθείτε σε σύγκριση με τον εαυτό σας και όχι σε σύγκριση με ένα συγκεκριμένο πρότυπο ομορφιάς ή μια συγκεκριμένη γυναίκα-πρότυπο. Η πραγματική τελειότητα είναι αυτή που βλέπετε στον εαυτό σας αλλά και στις άλλες γυναίκες όταν τις βλέπετε πραγματικά και όχι μέσα από έναν φακό ή μια σελίδα περιοδικού μόδας! Είναι πολύ ωραίο να θαυμάζουμε την ομορφιά σε άλλες γυναίκες, όμως σαφώς δεν χρειάζεται να παθιαζόμαστε ή να αισθανόμαστε μειονεκτικά απέναντί τους, ιδιαίτερα όταν η εικόνα που προβάλλεται δεν είναι καθόλου μα καθόλου πραγματική.

  • Νιώστε όμορφη γιατί το λέτε εσείς κι όχι γιατί σας το λένε οι άλλοι. Εάν καθορίζετε το πώς νιώθετε από το πώς σας βλέπουν οι άλλοι, τότε θα βρίσκεστε σε μια μόνιμη σύγχυση. Κι αυτό γιατί πάντα θα συναντάτε ανθρώπους που θα σας θαυμάζουν, κι άλλους που όχι. Έτσι κι αλλιώς, σας συμφέρει περισσότερο το να υιοθετήσετε το σκεπτικό πως ό,τι νιώθετε το εκπέμπετε και στο περιβάλλον σας. Νιώστε όμορφες γιατί είστε ή γίνετε, γιατί το πιστεύετε!

Μη φοβηθείτε να διαφοροποιηθείτε! Σκεφθείτε για τον εαυτό σας! Κατανοούμε πως είναι δύσκολο για όλες τις γυναίκες να σκεφτούμε για τον εαυτό μας δίχως τις κοινωνικές επιρροές αλλά και την επήρεια των ΜΜΕ, παρόλα αυτά θα ήταν πολύ εποικοδομητικό να ορίσει καθεμία από εμάς ποια είναι τα δικά της πρότυπα ομορφιάς! Δημιουργήστε, λοιπόν, το δικό σας στιλ και λάμψτε με τη διαφορετικότητα και την πρωτοτυπία σας. Έτσι κι αλλιώς, πάντα οι γυναίκες που τολμούν να διαφέρουν από τα πρότυπα είναι μοναδικές!

  • Το να πείτε «όχι» στα πρότυπα δεν σημαίνει πως δεν θα φροντίζετε τον εαυτό σας. Απλά, θα το κάνετε με τον τρόπο που θέλετε εσείς και το αποτέλεσμα θα ευχαριστεί εσάς και όχι τους δημιουργούς των προτύπων!

Αγαπήστε το σώμα σας! Εάν κάτι θέλετε να αλλάξετε πάνω σας, αλλάξτε το από αγάπη και όχι από μίσος και απέχθεια για την πρότερη εμφάνισή σας. Πιστέψτε μας, η αληθινή φροντίδα και αγάπη φέρνει ακόμη πιο γρήγορα και θεμιτά αποτελέσματα!

 

category: 
happy baby