Ντύστε το νεογέννητο εύκολα!

ΕκτύπωσηΕκτύπωση

ρούχα νεογέννητου μωρούΚατανοώντας την ανάγκη των νέων γονιών για απλές και σαφείς οδηγίες, η στήλη Baby World λύνει τις απορίες σας πάνω σε βασικά ζητήματα από τον μαγικό κόσμο των νεογέννητων!

 

Και να που το μωράκι σας επιτέλους ήρθε στο σπίτι! Τώρα, λοιπόν, που νιώθετε ότι όλα είναι βουνό, από το πώς θα το κρατάτε μέχρι το πώς θα το ντύνετε, εμείς σας δίνουμε λύσεις στα πιο πρακτικά ζητήματα! Εάν αναρωτιέστε πώς θα ντύνετε το μικρό σας, δεν έχετε παρά να διαβάσετε το άρθρο μας και θα λυθούν όλες σας οι απορίες! Το πιο πιθανό είναι πως για το νεογέννητο μωράκι σας δεν θα χρειαστείτε πολλά ρούχα, διότι από μέρα σε μέρα και από μήνα σε μήνα η ανάπτυξή του θα πραγματοποιείται με ραγδαίους ρυθμούς!

Επειδή, λοιπόν, η βρεφική ένδυση είναι μια περίπλοκη διαδικασία, σας δίνουμε ορισμένα tips, τα οποία θα σας βοηθήσουν να το ντύνετε με ευκολία. Αυτό που πρωτίστως χρειάζεται να φροντίσετε είναι τα ρούχα του να είναι απλά και να μπαίνουν ή να βγαίνουν εύκολα. Οι επιδέξιοι φιόγκοι και οι ζώνες δεν έχουν θέση στην ντουλάπα του, προς το παρόν!

 

Ντύστε το νεογέννητο με 4 κινήσεις!

Καταρχάς, για να ντύσετε το μωρό σας είναι βολικό να το ξαπλώσετε πρώτα σε μία αλλαξιέρα ή στο κρεβάτι, ώστε να μπορείτε να έχετε ελεύθερα και τα δύο σας χέρια!

Βήμα πρώτο: Μαζεύετε με τα δύο σας χέρια το ζιπουνάκι, ανοίγετε όσο μπορείτε τη λαιμόκοψη και περνάτε το ρούχο προσεκτικά από το κεφαλάκι του, προσέχοντας να μη γρατζουνίσετε το μωρό. Αφού περάσετε το ζιπουνάκι από το κεφάλι του, έπειτα στρώστε το ύφασμα γύρω από το λαιμό.

Βήμα δεύτερο: Πιάστε το μανίκι με το ένα σας χέρι και καθοδηγήστε προσεκτικά το χεράκι του μωρού, περνώντας το μέσα από το μανίκι. Έπειτα, αφού κάνετε το ίδιο και με το άλλο μανίκι, τραβήξτε το ζιπουνάκι προς τα κάτω και κου-μπώστε τις κόπιτσες με απαλές κινήσεις ανάμεσα στα ποδαράκια του.

Βήμα τρίτο: Απλώστε το φορμάκι στο κρεβάτι ή την αλλαξιέρα και ξαπλώστε το μωρό σας από πάνω. Μαζέψτε το ένα μπατζάκι και περάστε προσεκτικά από μέσα το πόδι του μωρού. Τραβήξτε το μπατζάκι προς τα κάτω και κάνετε ακριβώς το ίδιο και με το άλλο μπατζάκι του.

Βήμα τέταρτο: Μαζέψτε το ύφασμα του μανικιού και περάστε το πολύ προσεκτικά πάνω από τον καρπό του μωρού. Τοποθετήστε απαλά το χέρι και τον ώμο του στο μανίκι και ύστερα ακολουθήστε την ίδια ακριβώς διαδικασία για το άλλο του χέρι. Έπειτα ισιώστε το φορμάκι, έτσι ώστε να ευθυγραμμισθεί στα πλαϊνά και τέλος κουμπώστε απαλά τις κόπιτσες, με φορά από κάτω προς τα επάνω!

 

happy baby