Συμβουλές για γονείς

Μια αγάπη για το καλοκαίρι!

ΕκτύπωσηΕκτύπωση

εγκυμοσύνη ηλιοςΉλιος, θάλασσα, αντηλιακό και η αγάπη για το μωρό που μεγαλώνει μέσα σας. Γνωρίζετε, όμως, τις παγίδες που πρέπει να αποφεύγετε κατά τη διάρκεια των διακοπών;

 

Tο σίγουρο πάντως είναι ότι φέτος θα πρέπει να αναβάλετε σχέδια για περιπετειώδεις εκδρομές και σπορ, όπως το θαλάσσιο σκι ή η ορειβασία, προς αποφυγήν τραυματισμών. Tο κυριότερο, όμως, είναι να διασκεδάσετε! Η ζωή είναι ωραία και θα γίνει πολύ πιο όμορφη όταν με το καλό κρατήσετε για πρώτη φορά στην αγκαλιά σας το μωρό σας.

H άλλη όψη του… νομίσματος!

Συζητώντας με τις εν αναμονή φίλες μου συνειδητοποίησα το εξής: Kάποιες έγκυες ανήκουν στην κατηγορία των «τυχερών», που φτάνουν μέχρι την αίθουσα τοκετού χωρίς να έχουν ταλαιπωρηθεί από ναυτίες, καούρες ή δύσπνοια. Κάποιες άλλες, δυστυχώς, δεν μπορούν να χαρούν την εγκυμοσύνη σε όλο της το μεγαλείο. Πολλές είναι οι λεγόμενες «συνηθισμένες ενοχλήσεις» κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, που μπορεί να σας ταλαιπωρήσουν, γι’ αυτό οπλιστείτε με υπομονή!

Tο κυριότερο, όμως, όλων; Nα είστε θετική! Το θαύμα της μητρότητας θα σας ανταμείψει, εν τέλει, για την όλη αναστάτωση.

Top Tip: Aναρωτιέστε γιατί αισθάνεστε τα πόδια σας τόσο πρησμένα; Δεν είναι μόνο το ότι η προγεστερόνη αυξάνει την κατακράτηση υγρών στον οργανισμό σας, αλλά και το ότι η μήτρα ασκεί πίεση στις φλέβες που μεταφέρουν το αίμα από τα κάτω άκρα πίσω προς την καρδιά, γεγονός που κάνει τα υγρά να «λιμνάζουν» στα πόδια και τους αστραγάλους. Προσπαθήστε να πίνετε, λοιπόν, όσο το δυνατόν περισσότερα υγρά, αποφεύγετε τα στενά παπούτσια και την πολύωρη ορθοστασία και δώστε στον εαυτό σας το δικαίωμα στην ξεκούραση!

 

happy baby