Φιλίες στο μικροσκόπιο!

ΕκτύπωσηΕκτύπωση

δύο φίλεςΤι κι αν απομακρυνθήκατε λόγω καθημερινότητας από παλιές φίλες, με τις οποίες δεν μπορούσατε να ακολουθήσετε κοινό τρόπο ζωής; Μη χάνετε χρόνο και επιλέξτε εάν θα αναθερμάνετε αυτές τις φιλίες σας ή θα δημιουργήσετε καινούριες!

 

 

Πολλές γυναίκες παραπονιούνται πως από τη στιγμή που παντρεύτηκαν και έκαναν παιδιά «έχασαν» τις φίλες τους! Αυτό είναι ένα αρκετά συχνό φαινόμενο, το οποίο εμφανίζεται λόγω των απαιτήσεων αλλά και των ευθυνών που υπαγορεύει η ανατροφή των παιδιών. Ό,τι κι αν έχει συμβεί στη ζωή σας είναι πια παρελθόν και δεν χρειάζεται να μεμψιμοιρείτε ως προς αυτό. Έτσι κι αλλιώς, να ξέρετε πως ποτέ δεν είναι αργά για να αναθερμάνετε παλιές σχέσεις ή να δημιουργήσετε νέες φιλίες!

 

Γιατί έμεινα μόνη;

Υπάρχουν πολλοί αλλά και διαφορετικοί λόγοι για να μείνει μια γυναίκα που μεγαλώνει ένα παιδί χωρίς φίλες ή να μην έχει συχνές επαφές μαζί τους! Όταν μάλιστα είναι και μητέρα, αυτομάτως έχει αυξημένες υποχρεώσεις. Ιδιαίτερα όταν το παιδί της είναι μωρό ακόμα ή σε μικρή ηλικία, εργάζεται και κάνει και τις καθημερινές δουλειές του σπιτιού, όχι για φίλες δεν έχει χρόνο αλλά ούτε και για να μείνει για λίγο μόνη με τον εαυτό της! Όταν μία από τις δύο φίλες έχει παιδί, ενώ η άλλη δεν έχει, τότε σε κάποιες περιπτώσεις οι δύο γυναίκες σταματούν να έχουν και κοινά ενδιαφέροντα. Είναι λογικό η μία να έχει στο νου της τις πάνες και τις φρουτόκρεμες την ώρα που στην άλλη όλα αυτά ενδεχομένως να ακούγονται απλώς ένας… μπελάς! Από την άλλη πλευρά σε πολλές περιπτώσεις δύο φίλες μπορεί απλώς να μην ταιριάζουν και να απομακρυνθούν η μία από την άλλη· εξαιρούνται βέβαια οι περιπτώσεις στις οποίες μεσολαβεί τσακωμός! Αυτό, όμως, που θέλουμε να σας πούμε είναι να χαλαρώσετε καθώς δεν συμβαίνει μόνο σε εσάς αλλά σε πολλές άλλες γυναίκες! Επίσης, είναι σημαντικό να ξέρετε πως πάντα μπορείτε να αλλάξετε μια τέτοια κατάσταση, αρκεί να το θέλετε!

 

Σχέδιο… φιλίας!

Νιώθετε πως μείνατε μόνη σας; Μη λυπάστε, είναι σημαντικό να ξέρετε πως πάντα μπορείτε να το αλλάξετε!

Εάν συνειδητοποιήσετε πως έχετε απομακρυνθεί από όλες τις φίλες σας, το πρώτο βήμα είναι να το αποδεχτείτε. Ύστερα σκεφθείτε –άσχετα με ό,τι έγινε– εάν πραγματικά θέλετε να γυρίσετε στις παλιές φίλες σας ή θέλετε να κάνετε μια καινούρια ζωή! Για να μεταμορφωθεί η ζωή σας χρειάζεται πρώτα από όλα να μεταμορφώσετε εσείς η ίδια τον τρόπο σκέψης σας!

Ο θυμός δεν είναι καλός σύντροφος για εσάς, γι’ αυτό και μην αναλώνεστε στο πώς συνέβη. Θυμηθείτε πως το να γίνετε μητέρα ήταν μια συνειδητή, δική σας επιλογή και σαφώς είναι κατανοητό πως ειδικά στην αρχή θα είστε και θα νιώθετε κάπως εγκλωβισμένη!

Γίνετε πιο κοινωνική και ζωντανή. Όπου και αν πάτε, είναι σημαντικό να είστε εξωστρεφής. Από εκεί που δεν το περιμένετε ενδέχεται να γνωρίσετε μία καινούρια φίλη!

Είναι καλό να βρείτε ένα χόμπι, όπως γυμναστική, χορό, μουσική κ.λπ., είτε απευθυνόμενες σε κάποιον ιδιωτικό φορέα, είτε μέσω του δήμου όπου διαμένετε. Οι περισσότεροι δήμοι ανακοινώνουν διάφορα προγράμματα για τους δημότες τους, που αφορούν στον αθλητισμό ή σε άλλες δραστηριότητες, με ελάχιστα χρήματα!

Μη διστάσετε να κάνετε εσείς την πρώτη κίνηση για να αναθερμάνετε ή να δημιουργήσετε μια νέα φιλία! Σκεφτείτε ποια άτομα, με τα οποία απομακρυνθήκατε, είναι σημαντικά για εσάς και τηλεφωνήστε τους. Επιδιώξτε να τα δείτε. Ενδεχομένως μπορείτε και να τους πείτε πώς νιώθετε! Εάν αυτό που εισπράξετε τελικά είναι αδιαφορία, τότε μην επιμείνετε άλλο. Εάν δεν δώσετε εσείς αξία στον εαυτό σας, κανείς άλλος δεν θα το κάνει! Έχετε όλα τα φόντα για να κάνετε νέες φίλες που θα σας αξίζουν και θα αγαπούν εσάς και όχι την ανάμνηση των όμορφων στιγμών που έχετε περάσει μαζί στο παρελθόν.

Είναι σημαντικό να μοιράζεστε με τον άντρα σας και κοινές παρέες. Φυσικά και μπορείτε να βγαίνετε μόνη σας με τις φίλες σας, αλλά είναι καλό να κάνετε και συζυγικές… εξορμήσεις! Δεν είναι απαραίτητο να έχετε διαφορετικούς φίλους όταν είστε μόνες σας και άλλους όταν βρίσκεστε με τον άντρα σας. Ξεφύγετε από αυτά τα στερεότυπα και γίνετε όλοι μια παρέα όπου ο καθένας θα έχει το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης. Όταν θέλετε μπορείτε να βγαίνετε μόνη σας με μια φίλη σας, ενώ κάποια άλλη στιγμή να βγαίνετε μαζί της και με τον σύζυγό σας ή τον σύντροφό της! Με τον τρόπο αυτόν διατηρείτε την αυτονομία σας αλλά μοιράζεστε και στιγμές με τον σύντροφό σας.

Εάν θέλετε κάποιο βράδυ να βγείτε μόνοι, ως ζευγάρι, καλό είναι να βρείτε κάποιο άτομο εμπιστοσύνης και κατά προτίμηση του στενού σας οικογενειακού περιβάλλοντος για να κρατήσει το μικρό σας. Ακόμη, επειδή είναι λογικό να μην μπορείτε να λείπετε συνέχεια, καλό είναι να προσκαλείτε συχνά τους φίλους σας στο σπίτι, ώστε να μη χάνετε την επαφή μαζί τους ή να νιώθετε ξεκομμένες από την παρέα!

 

Φιλία ή παρέα;

Έχει μεγάλη σημασία να διαχωρίσουμε τη φιλία από την καλή παρέα. Η έννοια της πραγματικής φιλίας υπερπηδά όλα τα εμπόδια και είναι ανθεκτική στο χρόνο! Είναι αξιοσημείωτο ότι πολλές γυναίκες κατηγορούν τον εαυτό τους που οι υπόλοιπες φίλες τις κάνουν πέρα και μένουν μόνες τους. Είναι βέβαια καλό να κάνετε την αυτοκριτική σας, αλλά μην τα ρίχνετε όλα στον εαυτό σας. Μία πραγματική φίλη που σας αγαπάει μπορεί να μην κάνει κάθε μέρα παρέα μαζί σας, λόγω συνθηκών, αλλά ποτέ δεν θα σας βγάλει από την καρδιά της καθώς και από την … τηλεφωνική της ατζέντα! Σε πολλές περιπτώσεις όταν η δημιουργία οικογένειας είναι γεγονός για κάποιες φίλες, τότε είναι πιο εύκολο να κάνουν παρέα μόνες ή ακόμη και με τις οικογένειές τους. Η μία κατανοεί τις δυσκολίες της άλλης και επιπλέον έχουν κοινό τρόπο ζωής! Επιπλέον, οι οικογενειακές συναναστροφές είναι ωφέλιμες αλλά και βολικές, αυτό, όμως, δεν σημαίνει πως πρέπει να χάνετε τις υπόλοιπες φίλες σας!

 

happy baby