Αναμένοντας το θαύμα της ζωής!

ΕκτύπωσηΕκτύπωση

εμβρυαΌσες αγαπάτε τα ντοκιμαντέρ σίγουρα θα έχετε πετύχει, σε περίεργες βραδινές ώρες, ιστορίες εγκυμοσύνης αλλά και τοκετών, που αν μη τι άλλο αποδεικνύουν ότι πάντα υπάρχει χώρος για θαύματα σε ό,τι αφορά τη ζωή.

 

Βέβαια, μια μέλλουσα μητέρα μπορεί πολύ εύκολα να πανικοβληθεί ή να συγκινηθεί από τις ιστορίες βρεφών που γεννήθηκαν με πρόβλημα αλλά τα κατάφεραν να επιβιώσουν και να αποδείξουν ότι οι δυνατότητες του ανθρώπινου οργανισμού είναι τεράστιες. Παρακολουθώντας τέτοιες ιστορίες και ακούγοντας άλλες, το μήνυμα μας αυτόν το μήνα δεν μπορεί παρά να είναι αισιόδοξο. Ακόμη και όταν υπάρχει πρόβλημα στη σύλληψη, από τη στιγμή που ένα ζευγάρι αποφασίσει να κάνει παιδί ή προκύψει πρόβλημα στην εγκυμοσύνη, πάντα το αποτέλεσμα μπορεί να είναι αισιόδοξο.

Η επιστήμη κάνει άλματα. Παρά το γεγονός ότι η υπογονιμότητα είναι ένα σύγχρονο πρόβλημα, υπάρχουν τρόποι να συλλάβει μια γυναίκα και να γεννήσει ένα υγιέστατο μωρό. Αυτό που πάνω απ’ όλα χρειάζεται είναι πίστη και υπομονή.

Κι αφού γίνει η σύλληψη, η μέλλουσα μητέρα μπαίνει σε μια φάση της ζωής της που αλλάζει όλη της την κοσμοθεωρία. Τα συναισθήματα την κατακλύζουν, πολλές φορές είναι ανεξήγητα, αναρωτιέται, απορεί, φοβάται, αγωνιά, αλλά και χαίρεται. Η εγκυμοσύνη είναι ίσως από εκείνες τις περιόδους στη ζωή μιας γυναίκας που μπορεί να βιώσει όλη την γκάμα των συναισθημάτων. Αυτό δεν είναι περίεργο. Οι ορμόνες, σύμφωνα με την επιστήμη, αλλά και το θαύμα της ζωής που μεγαλώνει μέσα της είναι αρκετά για να επιφέρουν τέτοια σκαμπανεβάσματα στον ψυχισμό της.

Γι’ αυτό, μπαμπάδες, δείξτε κατανόηση! Κανακέψτε τη μαμά και δεθείτε ακόμη περισσότερο μαζί της. Η εγκυμοσύνη μπορεί και πρέπει να είναι μοναδική για κάθε γυναίκα. Είναι στο χέρι σας να την κάνετε…

 

happy baby