8 όρκοι που τελικά δεν θα κρατήσετε με το μωρό σας

ΕκτύπωσηΕκτύπωση

ετοιμόγεννηΒρίσκεστε στην τελική ευθεία για τον τοκετό. Διάφορες σκέψεις περνούν από το μυαλό σας. Η πραγματικότητα, όμως, μπορεί να τις διαψεύσει!

 

«Θα είμαι καλή αλλά συγχρόνως αυστηρή μαμά ή μήπως δεν θα μπορώ να χαλάσω χατίρι στο παιδί μου;»

 

1. Δεν θα το ντύσω με πολύ χαριτωμένα ρούχα! Όλες οι μαμάδες ορκίζονται ότι δεν θα κάνουν το μωρό τους να δείχνει σαν κουτί δώρου με έναν τεράστιο φιόγκο! Tελικά, όλες πέφτουν στην παγίδα!

 

2. Δεν θα πανικοβληθώ! Όταν κρατήσετε για πρώτη φορά το μωρό σας σίγουρα θα υπάρξουν στιγμές που θα χάσετε την ψυχραιμία σας.

 

3. Δεν θα το φορτώσω με άχρηστα παιχνίδια! Και τελικά μόλις βρεθείτε σε ένα κατάστημα με βρεφικά, ήδη όσο είστε έγκυος, όλα σας φαίνονται τόσο χαριτωμένα και τέλεια για το μωρό σας που θέλετε να τα αγοράσετε… όλα. Kαι τα αγοράζετε!

 

4. Δεν πρόκειται να μυρίσω την πάνα! Πριν μείνετε έγκυος θα θεωρούσατε αδιανόητο να μυρίσετε ένα μωρό για να δείτε αν έχει κάνει κακάκια. Mόλις γεννήσετε, όμως, θα συνειδητοποιήσετε ότι σίγουρα θα χρειαστεί να το κάνετε!

 

5. Δεν θα κλειστώ σπίτι όταν γεννήσω! Δεν γνωρίζουμε τι κάνατε στην προ εγκυμοσύνης ζωή σας, στη μετά την εγκυμοσύνη περίοδο, ωστόσο, θα χρειαστεί να κάνετε θυσίες! Mία από αυτές είναι και το ότι θα αποχωριστείτε φίλους κι εξόδους μέχρι το μωρό σας να μπορεί να μείνει με κάποιον άλλον, που θα το προσέχει όσο εσείς ξεδίνετε! Αργότερα,φυσικά, θα μπορείτε να βγαίνετε οικογενειακώς!

 

6. Δεν θα το αποφύγω λέγοντας «θα σου πω όταν μεγαλώσεις»! Kάποια στιγμή όταν το μικρό σας αρχίσει τις ερωτήσεις (εκεί γύρω στα 2 ή 3 του) και θα ψάχνετε τις εγκυκλοπαίδειες, αυτή η απάντηση τελικά θα σας φανεί εξαιρετικά χρήσιμη!

 

7. Δεν θα του κάνω όλα τα χατίρια! Eύκολο να το λέτε, δύσκολο να το εφαρμόσετε! Κάθε φορά που θα θέλει κάτι, θα χρησιμοποιεί όλους τους πιθανούς τρόπους για να πετύχει το σκοπό του. Kαι ο μόνος τρόπος να το αποφύγετε είναι να του πείτε το κλασικό «Θα δούμε!».

 

8. Δεν θα γίνω χαζομαμά! Πολλές φορές κοροϊδεύουμε τους χαζομπαμπάδες, αλλά τελικά οι μαμάδες είναι αυτές που παθιάζονται με το μωρό τους! Καλό θα ήταν να μην πάρετε όρκο ότι δεν θα γίνετε χαζομαμά. Ήδη μιλάτε στην κοιλιά σας!

 

happy baby