10 ασυνήθιστα ΟΝΟΜΑΤΑ ΜΩΡΩΝ!

ΕκτύπωσηΕκτύπωση

νεογέννητοΣυγκεντρώσαμε 10 ασυνήθιστα ονόματα που υπάρχουν στο χριστιανικό εορτολόγιο, τα οποία, αν και ενδιαφέροντα, ακόμη και στην περίπτωση που τα φέρουν οι γονείς σας, θα θέλατε να αποφύγετε για το μωρό σας!

 

 

1. Αρμόδιος: Γιορτάζει στις 11 Μαΐου. Το όνομα αυτό έγινε ευρύτερα γνωστό μέσα από σίριαλ γνωστού καναλιού της περσινής σαιζόν με τον Πέτρο Φιλιππίδη. Συγκεκριμένα ο πιστός του συνεργάτης (κατά κόσμον Βλαδίμηρος Κυριακίδης) λεγόταν Αρμόδιος!

 

2. Αμφιλόχιος-Αμφιλοχία: Γιορτάζει στις 23 Νοεμβρίου και είναι κοινό με το όνομα ελληνικής πόλης, γνωστής για τη γραβιέρα της!

 

3. Βαρσαμία-Βαρσάμης: Γιορτάζει στις 29 Ιανουαρίου, μια εορτή προς τιμήν του Άγιου Βαρσιμαίου του Ομολογητή, επισκόπου Εδέσσης.

 

4. Ωκεανός-Ωκεανίς: Αν είστε λάτρεις του υγρού στοιχείου, μόνο τότε θα θελήσετε να δώσετε αυτό το όνομα στο παιδί σας. Γιορτάζει στις 4 Σεπτεμβρίου.

 

5. Γενέθλιος: Γιορτάζει στις 8 Σεπτεμβρίου, ημέρα που η εκκλησία τιμά το Γενέθλιον (δηλαδή τη γέννηση) της Θεοτόκου. Σε πρακτικό επίπεδο, όμως, φαντάζεστε να φωνάζουν τον γιο σας Γενέθλιο; Σαν ειρωνεία ακούγεται το «Ο Γενέθλιος έχει γενέθλια»!

 

6. Χιονία (ή Χιονούλα, Χιονίτσα): Όνομα κατευθείαν από την καρδιά του χειμώνα, αν και γιορτάζει στις 16 Απριλίου! Όνομα παραμυθένιο, απαντάται σε ελληνικά χωριά.        

 

7. Ανεμπόδιστος-Ανεμπόδιστη: Γιορτάζει στις 2 Νοεμβρίου. Οι άγιοι Ακίνδυνος, Αφθόνιος, Πηγάσιος, Ελπιδοφόρος και Ανεμπόδιστος (όλοι ένας κι ένας από όνομα!) ήταν αξιωματούχοι του Πέρση βασιλιά Σαπώρ του Β΄. Επειδή, όμως, ομολόγησαν ότι είναι χριστιανοί, ρίχτηκαν στην πυρά. Οι θερμές δεήσεις τους προς τον Θεό προκάλεσαν φοβερή θύελλα με βροχή, που έσβησε τη φωτιά. Αυτό προκάλεσε φόβο στους Πέρσες, και τον ίδιο τον Σαπώρ, με αποτέλεσμα να αναβάλει το θάνατό τους. Δυστυχώς μόνο για λίγο!

 

8. Φύλακας: Γιορτάζει στις 30 Αυγούστου και είναι όσιος της εκκλησίας μας.

 

9. Υπομονή: Η οσία Υπομονή, που γιορτάζει στις 29 Μαΐου, εικάζεται ότι είναι η τελευταία Αυτοκράτειρα του Βυζαντίου (1390-1450 μ.Χ.). Λεγόταν Ελένη Δραγάση και είναι η μοναδική Σλάβα που έγινε αυτοκράτειρα του βυζαντινού θρόνου. Ήταν μητέρα με οκτώ παιδιά. Η ζωή της ήταν ζωή αγιότητας και προπάντων ζωή αγώνος με υπομονή και καρτερικότητα. Γι’ αυτό και μετά τον θάνατο του συζύγου της (1425), έγινε μοναχή με το όνομα Υπομονή.

 

10. Δράκων (ή Δράκος, Δρακούλης, Δρακούλα): Είτε το πιστεύετε είτε όχι, το όνομα αυτό απαντάται στην Κρήτη. Λίγο βαρύ και... δρακουλιάρικο, βέβαια, για να το έχει ένα μωρό! Γιορτάζει στις 11 Νοεμβρίου.

 

 

happy baby